Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Δυναμικές κινητοποιήσεις για την έλλειψη παιδιάτρου στην Ιθάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΙΘΑΚΗ 01/12/2009

Εμείς οι πολίτες της Ιθάκης σε συνέχεια των κινητοποιήσεών μας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παντελή αδιαφορία του κράτους στην έλλειψη παιδιάτρου για μεγάλο διάστημα από το νησί μας αποφασίσαμε τα εξής:
  • Την συμβολική κατάληψη των σχολικών μονάδων όλου του νησιού στις 01/12/2009,
  • Την συμβολική κατάληψη των Δημοσίων υπηρεσιών (Εφορία, ΚΕΠ καλ.) και τραπεζών στις 02/12/2009.

Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας αυτή είναι ο Δήμαρχος Ιθάκης κος Γιώργος Βασιλόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Έπαρχος Ιθάκης κος Θανάσης Λιβιτσάνης καθώς και το Επαρχειακό Συμβούλιο.

Σημειώνεται επίσης ότι 11 από τους 13 Δημοτικούς Συμβούλους της Ιθάκης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ιθάκης της 27/11/2009 δήλωσαν παραίτηση από το αξίωμά τους (οι 5 άμεσα και οι 6 εφόσον δεν λυθεί το θέμα εντός ευλόγου άμεσου χρονικού διαστήματος).

Ως ένδειξη συμπαράστασης το Επαρχείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα 1/12/2009 και το Δημαρχείο από σήμερα 01/12/2009 έως και 03/12/2009.

Τα αιτήματά μας είναι η άμεση κάλυψη της θέσης παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης καθώς και η ρύθμιση του θεσμικού πλαισίου έτσι ώστε να ρυθμιστεί το συγκεκριμένο θέμα που ταλαιπωρεί τις οικογένειές μας εδώ και χρόνια.

Για περαιτέρω ενημέρωση και επικοινωνία:

Όλγα Τσαλπατούρου - 6978595122
Επαμεινώνδας Λοράνδος - 6937088784
Παναγιώτης Δάγλας - 6946066139

Ρουπάκι: Αντί άλλου σχολίου, και με αυτο-σαρκαστική διάθεση, να θυμίσουμε και κάποιες άλλες ομόφωνες αποφάσεις για ....κινητοποιήσεις στο Δήμο μας....

-------------------------------------------------------------------------------

(ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΜΕΣΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΛΠ)



ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Εμείς οι πολίτες της Ιθάκης:

Επειδή το νησί μας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει μείνει χωρίς παιδίατρο στο Κέντρο Υγείας, με ότι αυτό συνεπάγεται μέσα στην συγκυρία που έχει δημιουργηθεί σήμερα με την πανδημία της νέας γρίπης, και κανείς αρμόδιος δεν κάνει τίποτα απολύτως πέραν την ανταλλαγής αλληλογραφίας, υποσχέσεων και ευχολογιών. Επειδή ζούμε σε ένα μικρό νησί, με ένα πληθυσμό που αριθμεί 600 παιδιά περίπου, απομονωμένο από μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες, χωρίς την παρουσία έστω και ενός ιδιώτη παιδίατρου, με αποτέλεσμα η οποιαδήποτε καθυστέρηση πρόγνωσης ή κάποιο έκτακτο περιστατικό να δύναται να καταστεί μοιραίο, κάτι το οποίο έχει συμβεί στο παρελθόν.

Επειδή αναγκαζόμαστε για το παραμικρό να ταξιδεύουμε στην Κεφαλονιά και στην Πάτρα, ακόμη και για ένα απλό κρυολόγημα, αλλά και για να λάβουμε το πιστοποιητικό γιατρού που είναι απαραίτητο για να εγγραφούν τα παιδιά μας στα σχολεία και για τον απαιτούμενο και αναγκαίο εμβολιασμό, με συνέπεια να ξοδεύουμε πολλά χρήματα, να ταλαιπωρούμαστε και να χάνουμε ημερομίσθια.

Επειδή πολλοί υποψήφιοι βουλευτές του Νομού μας, μεταξύ των οποίων και ο εκλεγείς με την κυβερνητική παράταξη κ. Μοσχόπουλος προεκλογικά μας υπόσχονταν και μας διαβεβαίωναν για την κάλυψη της θέσης του παιδίατρου από την επομένη της εκλογής τους και μέχρι σήμερα όχι παιδίατρο δεν έχουμε δει αλλά δεν έχει καν προκηρυχθεί η θέση.

Επειδή κουραστήκαμε να ακούμε υποσχέσεις και επειδή θέλουμε σαν γονείς να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια χωρίς να ντρεπόμαστε, αποφασίσαμε στη Λαϊκή Συνέλευση της 25/11 να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις (καταλήψεις δημόσιων κτιρίων-μέσων συγκοινωνίας κ.λπ.), ζητώντας σαν φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες που είμαστε, το κράτος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι μας, όπως αυτό ζητάει το ίδιο να κάνουμε και εμείς, και να μην μας αντιμετωπίζει σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ζητάμε δηλαδή το αυτονόητο, το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία, ζητάμε παιδίατρο για τα παιδιά μας, ζητάμε την άμεση προκήρυξη της θέσης και τον διορισμό γιατρού και μέχρι να καλυφθεί η οργανική θέση με μόνιμο ζητάμε την άμεση απόσπαση από άλλη νοσοκομειακή μονάδα παιδίατρου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες για εμβολιασμό, για αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η νέα γρίπη αλλά και αντιμετώπιση των εποχιακών ασθενειών και τυχόν τραυματισμών που δυστυχώς δεν λείπουν από την ημερήσια διάταξη των παιδιών.

Ζητάμε επίσης, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον παρόμοια προβλήματα, τόσο εμείς οι κάτοικοι της Ιθάκης, όσο και οι κάτοικοι άλλων νησιωτικών ή άλλων δυσπρόσιτων περιοχών να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που ρυθμίζει τις προσλήψεις των γιατρών προκειμένου να δημιουργηθούν κίνητρα για την κάλυψη των θέσεων στις περιοχές αυτές, με αντάλλαγμα την υποχρέωση των γιατρών να παραμένουν στη θέση για ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι συμπαραστάτες στην προσπάθεια μας αυτή είναι οι έντεκα (11) από τους δέκα τρεις (13) δημοτικούς συμβούλους της Ιθάκης οι οποίοι ύστερα από σχετικά αίτημα της προαναφερθείσας Λαϊκης Συνέλευσης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ιθάκης της 27-11-2009 δήλωσαν παραίτηση από το αξίωμα τους (οι 5 άμεσα και οι 6 εφόσον δεν λυθεί το πρόβλημα εντός ευλόγου άμεσου χρονικού διαστήματος) αλλά και ολόκληρος ο λαός τη Ιθάκης.

ΙΘΑΚΗ 30/11/2009
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.