Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

17η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης

Λάβαμε από το Δήμο Σάμης και δημοσιεύουμε την ατζέντα της 16ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 στις 18:30 στο Δημοτικό Κατάστημα Σάμης.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα:

  1. Έγκριση Οργανισμού – Υπογραφή Συστατικής Πράξης του Ν.Π.Ι.Δ. "ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΙΑ ΤΖΑΝΕΤΑΤΟΥ" (Πρόεδρος Δ.Σ.),
  2. Προγραμματισμός Δήμου σε σχέση με ΟΠΑΑΧ και LEADER (Πρόεδρος Δ.Σ.)
    Έκδοση νέων αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων (Α.Π. 1629/3-7-09 έγγραφο του κ. Νομάρχη Κεφ/νίας),(Πρόεδρος Δ.Σ.),
  3. Καθορισμός Τουριστικών περιοχών (Α.Π. 3600/12-5-06 έγγραφο της Ν.Α.Κεφ/νίας – Ιθάκης),(Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.),
  4. Λήψη απόφασης σχετικά με κτίριο πρώην Δημοτικού Σχολείου Πουλάτων (Δ.Σ. Καλαφάτης Γ.),
  5. Έγκριση (γνωμοδότηση) Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου – Δραστηριότητας "Επέκταση υφισταμένου λατομείου αδρανών υλικών – σπαστηροστιβείου" στο Δ.Δ. Πυργίου, ιδιοκτησίας "Χ. ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ Α.Ε." (Εισηγητής: Τεχνική Υπηρεσία),
  6. Αίτηση Συλλόγου "Αιγιαλός" (Πρόεδρος Δ. Σ.)

3 σχόλια:

  1. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΑΡΙΟΣ8 Νοε 2009, 10:11:00 μ.μ.

    ΡΕΤΣΕΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

    Αλήθεια, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ η Σάμη θα ιδρύσει ποτέ; Είναι ίσως ο μοναδικός Δήμος της Ελλάδας που δεν έχει βιβλιοθήκη. Ποια είναι η άποψη του Δημάρχου και των υπόλοιπων παρατάξεων; Ας απαντήσουν στο ΡΟΥΠΑΚΙ. Σκέφτονται να κάνουν τίποτε; Το αυτονόητο δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΑΡΙΟΣ10 Νοε 2009, 4:46:00 μ.μ.

    ΡΕΤΣΕΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ -ΙΙ

    Βιβλιοθήκη θα γίνει ποτέ στη Σάμη; Όλοι οι Δήμοι της Κεφαλονιάς έχουν βιβλιοθήκη. Το Ληξούρι έχει και "κινούμενο" τμήμα. Μάλιστα πιο παλιά ερχόταν πιο συχνά στα χωριά μας και δάνειζε βιβλία. Θα μου πείτε αυτό είναι καλό. Βέβαια θα ήταν καλύτερα αν γινόταν στα πλαίσια της συνεργασίας των Δήμων. Που σημαίνει ότι και το αυτοκίνητο βιβλιοθήκης της ...Σάμης θα μπορούσε να πάει στο Ληξούρι. Αλλά ούκ αν λάβεις παρά του μή έχοντος ή μάλλον ου δανειστείς παρά του μη κινουμένου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΑΡΙΟΣ11 Νοε 2009, 1:14:00 μ.μ.

    ΡΕΤΣΕΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ -ΙΙΙ

    Κάποτε σε μια βιβλιοθήκη μιας κωμόπολης μικρότερης από τη Σάμη όπου οι κάτοικοι και τα παιδιά διάβαζαν βιβλία, στη μικρή της αίθουσα μέσα -δε χρειάζεται δα και μεγάλη αίθουσα, μεγάλη καρδιά χρειάζεται- ήταν σε όμορφα ζωγραφισμένα χαρτόνια οι εξής ρήσεις ποιητών:

    "Διάβασα και ξαναδιάβασα το βιβλίο σου. Κανείς δεν πρόκειται να μάθει το πόσο τ' αγαπώ" -Τίτος Πατρίκιος

    "Ένας ουρανός μ' ανοιγμένα παράθυρα τα βιβλία μου" - Νικηφόρος Βρεττάκος

    Στη Σάμη φαίνεται ότι η αγάπη είναι αχρείαστη. Όλα τ' αγαπάμε εκτός από τα βιβλία. Εξάλλου κανείς δεν θα το μάθει, αφού τα παράθυρά μας είναι πάντα κλειστά. Κι ύστερα πάντα βρέχει. Πού, λοιπόν, ουρανός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.