Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος στην Κεφαλονιά.

Πολυαρχιερατική επίσκεψη στην Κεφαλονιά με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Γερασίμου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Νικαίας Αλέξιο, Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου Ιερόθεο, Σύρου, Τήνου, 'Ανδρου, Κέας & Μήλου Δωρόθεο, Πατρών Χρυσόστομο και Θηβών & Λεβαδείας Γεώργιο θα φτάσουν στη Σάμη από την Πάτρα σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωρίου στις 3.15 περίπου το απόγευμα και θα μεταβούν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σάμης όπου θα προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα των Αγίων Φανέντων και θα γίνει η προβλεπόμενη δέηση.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για το Αργοστόλι και την Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δευτέρα 19/10/2009

18.30 Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου Κεφαλλονιας: Επίσημη υποδοχή Μακαριωτάτου

21.30 Ι. Μονή Αγίου Γερασίμου Κεφαλλονιάς: Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Αγ. Γερασίμου

Τρίτη 20/10/2009

07.30: Ι. Μονή Αγίου Γερασίμου Κεφαλλονιάς: Όρθρος – Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου. Λιτάνευση του Ι. Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου.

Πηγή: http://www.ecclesia.gr/greeknews/default.asp?programme=yes

4 σχόλια:

  1. Από το Kefaloniaphotosnews:

    Αγαπητέ Μεμά, δεν φημίζεται η Μητρόπολη Κεφαλληνίας για τις δημόσιες σχέσεις της. Τόσα χρόνια δεν μπορούν να φτιάξουν έναν κατάλογο των ΜΜΕ των νησιών μας, ώστε να ενημερώνονται για όποια δραστηριότητα της εκκλησίας του τόπου μας. (Ή έχουν αλλά απλώς στέλνουν σε όσους είναι αρεστοί στον Μητροπολίτη;). Ασφαλώς, θα εκπλαγήκανε με την απουσία των κεφαλλήνων στην υποδοχή του Αρχιεπισκόπου. Όσοι βρέθηκαν στην περιοχή και όσοι περνούσαν τυχαία. Παντελής η απουσία του κόσμου. Αλλά, και ο Δήμος, και η Νομαρχία έχουν κάποιες ευθύνες, θα μπορούσαν να εκδώσουν έναν δελτίο Τύπου γι αυτή την υψηλή παρουσία που για πρώτη βρέθηκε στην Κεφαλονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Αγαπητέ Μεμά» γιατί για τον Μακαριότατο Ιερώνυμο θα έπρεπε να γίνουν όλα αυτά και όχι για τον δικό μας που τον βλέπουμε κάθε μέρα και για τους άλλους Μητροπολίτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους; ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΩΝ δεν είναι; Το λέμε δηλαδή και δεν το πιστεύουμε; Είσαι μάλλον ελαφρά αρχαίος. Με τον κύριο «Μυστράκια» γινόταν αυτά, μήπως αναπολείς τα περασμένα; Άντε να συνέλθουμε λίγο.
    Και μια απορία που έχω καιρό, εκείνη την κορώνα, μίτρα, όπως θέλετε πέστε την πάνω στη λάρνακα του Αγίου μας, γιατί την βάλαμε πατριώτες; Δεν είναι λίγο παράταιρη με την σεμνή και ταπεινή εικόνα του Αγίου μας; Μου θυμίζει τον Θοδωρή τον Κολοκοτρώναρο, με την Αγγλική περικεφαλαία που δεν φόρεσε ποτέ και φυσικά δεν ήθελε. Εκτός και αν έχω παρατηρήσει λάθος… Παρακαλώ διορθώστε με.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους τους Μεμάδες και Μεμίτσες. Θα πεθάνουμε στα γλυκά απόψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τόση ξεχωριστή επισημότητα στο πρόσωπο του αρχιεπισκόπου γίνεται διότι είναι ο άρχων των επισκόπων και αρχηγός της ελλαδικής εκκλησίας.Άρα τυγχάνει ειδικών τιμών.Έπειτα,είναι και η πρώτη φορά που έρχεται,οπότε δεν έπρεπε να γίνει κάτι λιγότερο.

    Βράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H ΟΛΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΣΑΜΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ. Ο ΓΚΡΟΥΕΖΑΣ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.