Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Επιστολή του Δημάρχου στον Πρωθυπουργό

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Σάμης επιστολή που στάλθηκε στον Πρωθυπουργό κ. Γ. Πανανδρέου σχετικά με το ζήτημα του καταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας. Την αναδημοσιεύουμε αυτούσια.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ
ΣΑΜΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, Τ.Κ. 280 80
ΤΗΛ: 2674023401, 2674023402, 2674360500,
FAX:2674023063
e-mail:d-samis@otenet.gr
ΣΑΜΗ, 15 Οκτωβρίου 2009
Π Ρ Ο Σ : Πρωθυπουργό
κ. Γεώργιο Α Παπανδρέου
Εξοχότατε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Στην μικρή αλλά ιδιαίτερα σημαντική πόλη μας λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια υποκατάστημα της Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος. Η λειτουργία του έχει συνδράμει την τουριστική και εμπορική ανάπτυξη της πόλης μας, συνδράμει δε αποτελεσματικά στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών της Κεφαλονιάς δεδομένου ότι η Σάμη αποτελεί την κεντρική πύλη εισόδου από θαλάσσης του νησιού τόσο με εσωτερικά δρομολόγια πλοίων όσο και από την Ιταλία.

Η διοίκηση της Εμπορικής τραπέζης στα πλαίσια προγραμματισμένων διοικητικών μεταβολών έχει αποφασίσει την οριστική παύση λειτουργίας του υποκαταστήματός της στην Σάμη. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο καθώς και τα Δημοτικά Συμβούλια των όμορων δήμων Πυλλάρου και Ερίσου έχουν μαζί με το σύνολον του επιχειρηματικού κόσμου της βόρειας Κεφαλονιάς ζητήσει την αναστολή της απόφασης από την Διοίκηση της Εμπορικής Τραπέζης.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Επειδή οι συντονισμένες κοινές προσπάθειες όλων μας δεν φαίνεται να αποδίδουν και σε λίγες ημέρες η πόλη μας αλλά και το σύνολο της περιοχής θα αντιμετωπίσουν προβλήματα εξυπηρέτησης τόσο στην λειτουργία των επιχειρήσεων όσο και στην καθημερινότητα των δεκάδων συνταξιούχων και ηλικιωμένων που διαμένουν στην περιοχή, δεδομένου του γεγονότος ότι καμία άλλη τράπεζα δεν λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή.

Παρακαλούμε να αποδεχθείτε την έκκλησή μας και με παρέμβασή σας στην Διοίκηση της Εμπορικής να ζητήσετε την Αναστολή της απόφασής της. Ο δήμος μας σε αντιστάθμισμα αυτής της ενδεχόμενης αναστολής δεσμεύεται να ενισχύσει το εν λόγω υποκατάστημα ακόμα περισσότερο απ’ ότι μέχρι σήμερα πράττει σε συνεργασία και με άλλους κοινωνικούς φορείς.

Με την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε και θα εξαντλήσετε την δυνατότητα παρέμβασής Σας, εκ των προτέρων Σας Ευχαριστώ.

Με εξαιρετική Τιμή

Ο Δήμαρχος Σάμης

Ξενάκης – Βαλέττας Εμμανουήλ

4 σχόλια:

  1. Βλέπετε τα μετεκλογικά αντανακλαστικά του Δημαρχου,προεκλογικά είχε στείλει ανάλογη επιστολή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορέ παιδιά μου φαίνεται ότι δεν έχουμε καταλάβει τίποτα ακόμα γιατί απο ότι φαίνεται ο Δήμαρχος εχει αποφασίσει να αφήσει τα λόγια στα ασήμαντα συμβούλια και να αρκινήσει τσι πράξεις με απευθείας συνδέσεις με τα κέντρα τσι εξουσίας Πρωθυπουργό,Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Θ Ε Ο και άλλους τέτοιυς συνεργάτες που επέλεξε για να υλοποιήση το όραμα που μόνο αυτός βλέπει,ελπίζω μόνο αυτό το όπαμα να μην περιλαμβάνει και τίποτα φωτιές τύπου Νέρωνα.Θα κουρλαθώ τελείως ορέ και μετά άντε να με μαζέψετε.Ο εχθρός της Σάμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ο δήμος μας σε αντιστάθμισμα αυτής της ενδεχόμενης αναστολής δεσμεύεται να ενισχύσει το εν λόγω υποκατάστημα ακόμα περισσότερο απ’ ότι μέχρι σήμερα πράττει σε συνεργασία και με άλλους κοινωνικούς φορείς." ΔΗΛΑΔΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τη ευκαρία μηπως θα μπορουσε ο Πρωθυπουργός εκτός από την αναστολή της απόφασης να αναφερθεί κ στην αλλαγή των όποιων υπαλλήλων του συγκεκριμένου υποκαταστήματος??? Μηπώς πρέπει να γνωρίζουμε τους λογους της διοικησης της Εμπορικης Τραπεζας που αποφασιζει ενα κατάστημα το οποιο καλύπτει ολο το βόρειο κομμάτι του νησιού κ το μεγαλύτερο λιμανί του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.