Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Δραστηριότητα Μάκη Φόρτε, υποψήφιου βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης του Πα.Σο.Κ



Η ανάρτηση αυτή θα ανανεώνεται συνεχώς ανάλογα με την ενημέρωση που θα έχουμε για την δραστηριότητα του Μάκη Φόρτε. Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται η αναγνωσιμότητα των ανακοινώσεων. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθειά του για την πρόοδο των Νησιών μας.

Λεωφόρος Βεργωτή 71, πρώτος όροφος , στο κτίριο Μαραβέγια
Τηλέφωνα: 26710 26342 και 26710 26343
website: http://www.makisfortes.gr/
e-mail: info@makisfortes.gr
blog: http://makisfortes.blogspot.com/
Facebook: Gerasimos Fortes (σελίδα)


========================================================

6 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΡΩΝ

Το ανεπανάληπτο αποτέλεσμα στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη δημιουργεί μεγάλες ευθύνες σε όλους μας. Στο ΠΑΣΟΚ, στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο Βουλευτή Σπύρο Μοσχόπουλο, στους άλλους δύο υποψηφίους, στην οργάνωση του ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες με την ψήφο τους έστειλαν το μήνυμα.

Ουδείς δικαιούται να αποτύχει. Μπροστά μας βρίσκονται τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε η αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και η προηγούμενη Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Νομού.

Η ανεργία, η ακρίβεια, η ανυπαρξία των δημοσίων επενδύσεων, οι μεγάλες υποσχέσεις, η αναξιοπρέπεια στην Κοινοβουλευτική Ιστορία του τόπου δημιουργούν τις πιεστικές ανάγκες για το αύριο.

Προσωπικά, όπως πάντα, δηλώνω παρών. Ήμουνα και είμαι στην πρώτη γραμμή. Δίχως ενδοιασμούς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες που στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας. Ιδιαίτερα αυτούς που πίστεψαν σ’ εμάς δίχως να ανήκουν στην παραδοσιακή δύναμη της παράταξής μας. Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες που συμπορεύτηκαν μαζί μας.

Δώσαμε μια μάχη κόντρα σε κατεστημένα και αντιλήψεις και κερδίσαμε.

Οι εκλογικές νίκες ανήκουν πάντα στους πολίτες και μόνο σε αυτούς!

Με τιμή και εκτίμηση,

Μάκης Φόρτες.

--------------------------------------------------------

3 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΜΑΚΗΣ ΦΟΡΤΕΣ ΣΕ ΒΙΠΕ-ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Σ’ ένα μεγάλο έργο για την Κεφαλονιά που φέρει τη σφραγίδα του Μάκη Φόρτε, τη ΒΙ.ΠΕ. Αργοστολίου, πραγματοποίησε επίσκεψη ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή.

Οι 80 περίπου επιχειρηματίες υποδέχθηκαν θερμά το Μάκη Φόρτε αναγνωρίζοντας την προσφορά του σ’ αυτό το μεγάλο έργο για την Κεφαλονιά.

Στη συνέχεια ο Μάκης Φόρτες συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στη Διαδημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας στις εγκαταστάσεις της στη ΒΙ.ΠΕ., που κατασκευάστηκαν επί Δημαρχίας και Προεδρίας του. Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του Μάκη Φόρτε υποσχέθηκαν που θα συνεχίσουν να έχουν τη Διαδημοτική ως πρότυπο σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, ο Μάκης Φόρτες επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ενημερώθηκε και συνομίλησε με το μόνιμο και το εποχιακό προσωπικό. Από το Μάκη Φόρτε ζητήθηκε η στήριξή του ως Βουλευτή για την κάλυψη των τεράστιων κενών στο προσωπικό, την κατασκευή ιδιόκτητων εγκαταστάσεων και τη μονιμοποίηση του εποχιακού προσωπικού.




--------------------------------------------------------

2 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΚΗ

Η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση στα νησιά μας των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Οκτώβρη στην πρωτεύουσα της Παλικής, το Ληξούρι.

Οι Παληκισιάνοι έδωσαν βροντερό παρόν στην πλατεία του Ληξουριού και έστειλαν το μήνυμα ότι η Παλική την Κυριακή βγαίνει από την απαξία και την εγκατάλειψη στην οποία την έχουν οδηγήσει οι Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μάκης Φόρτες κάλεσε τους πολίτες να αντιδράσουν και να επιβεβαιώσουν και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση -τη σημαντικότερη των τελευταίων χρόνων- ότι η Παλική ψηφίζει Δημοκρατικά.





--------------------------------------------------------

2 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΦΟΡΤΕ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΝΑΠΙΕΡ

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης 1 Οκτώβρη ο Μάκης Φόρτες στον Κήπο του Νάπιερ. Ο Κήπος του Νάπιερ αποτελεί ένα από τα πολλά έργα πνοής που πραγματοποιήθηκαν επί της Δημαρχίας Φόρτε και έμπρακτη απάντηση σε όσους τον κατηγόρησαν για απραγία. Ο Μάκης Φόρτες καυτηρίασε το γεγονός ότι ο απερχόμενος Βουλευτής έχει αναλωθεί τις τελευταίες μέρες σε μια αγωνιώδη προσπάθεια για να μας πείσει ότι όσα δεν μπόρεσε να υλοποιήσει σε όλη του τη θητεία τα κατάφερε σε μερικές μόνο μέρες – ώρες.

Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το σημερινό μοντέλο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης έχει αποτύχει και θα αποτελεί παρελθόν από τις 4 του Οκτώβρη. Επεσήμανε ότι τα μηνύματα που έρχονται από τις περιοδείες του στα νησιά μας είναι ελπιδοφόρα και είναι απόλυτα βέβαιος ότι το αποτέλεσμα θα τον δικαιώσει. Ζήτησε από τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα διατηρώντας το ήρεμο πολιτικό κλίμα και επανέλαβε ότι το κύριο ερώτημα πριν τη στιγμή της κάλπης είναι “Τι Βουλευτή Θέλουμε!”.

Στη Συνέντευξη Τύπου του Μάκη Φόρτε παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι Αργοστολίου Αλέκος Κουνάδης και Σπύρος Σαμούρης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αργοστολίου Σπύρος Πεφάνης, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Διονύσης Αραβαντινός, Σπύρος Βαλλιανάτος και Δημήτρης Σπανός, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αργοστολίου και Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Γασπαρινάτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αργοστολίου Νίκος Κορσιάνος και Ανδρέας Χέλμης, οι Αντιδήμαρχοι Παλικής Διονύσης Μαρούλης και Σπύρος Παγώνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παλικής Ανδρέας Μοσχόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΠ Δημήτρης Μαρκέτος, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Δ. Τρωϊαννάτων Ντίνα Διαμαντοπούλου, ο πρώην Δήμαρχος Ελειού-Πρόννων Ανδρέας Ζαπάντης, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου και Πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Καθαριότητας Κώστας Καλογηράτος, τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Νικόλας Δρακάτος, Μάκης Καούκης και Μαριάνθη Παγουλάτου, το μέλος της Περιφερειακής Οργάνωση Ιονίων Νήσων του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μπεκατώρου, ο πρώην Πρόεδρος των Ετεροδημοτών του ΠΑΣΟΚ Αθήνας Χριστόδουλος Σιμωνετάτος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Αφροδίτη Κατσιβέλη, ο ιατρός και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Τάσος Ζαπάντης.

--------------------------------------------------------

2 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Την Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Βαθύ. Ο Θιακός Λαός ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα του Μάκη Φόρτε για τη μεγάλη πολιτική ανατροπή τις 4 του Οκτώβρη.

Οι Θιακοί εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τις παχυλές υποσχέσεις των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας που στην πράξη δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και έχουν αφήσει το νησί πραγματικά στην τύχη του. Οι εξαγγελίες του απερχόμενου Βουλευτή για προσωρινές λύσεις στο θέμα του παιδιάτρου, της αφαλάτωσης και του Πισαετού ακριβώς στο παραπέντε της κάλπης δεν πείθουν πραγματικά κανέναν.

Ο Μάκης Φόρτες δήλωσε σίγουρος για το αποτέλεσμα της Κυριακής που θα φέρει νέα πνοή στα νησιά μας και θα στείλει στο κοινοβούλιο ένα Βουλευτή διεκδικητικό και ικανό να απαιτήσει για τα νησιά μας αυτά που τους ανήκουν.

--------------------------------------------------------

30 Σεπτεμβρίου 2009



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΒΑΘΩ

Ήρθε η σειρά της Λειβαθούς να στείλει μήνυμα νίκης για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, όπως σηματοδότησε η μεγάλη συγκέντρωση των τριών υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, την Τρίτη 29 Σεπτέμβρη στα Μουσάτα.

Ο Μάκης Φόρτες αναφέρθηκε στο όραμα ανάπτυξης για τη Λειβαθώ, το οποίο περιλαμβάνει τρία βασικά στοιχεία: τη μεγάλη ιστορία της περιοχής, τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της -τις παραλίες της και μεγάλο τμήμα του Αίνου- και τον ανθρώπινο παράγοντα, τους Λειβαθινιούς και τις Λειβαθινιές.

Ο Μάκης Φόρτες καταχειροκροτήθηκε όταν δήλωσε κατηγορηματικά ότι το Τραπεζάκι ανήκει στους πολίτες και μόνο σ’ αυτούς!

Αποκάλυψε δε άλλο ένα ψέμα του απερχόμενου Βουλευτή για ένα ακόμα μεγάλο έργο, αυτό του Βιολογικού Καθαρισμού της Λειβαθούς, που βρίσκεται στον αέρα χωρίς έγκριση!

--------------------------------------------------------

30 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΗ ΦΟΡΤΕ.

Αύριο, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2009, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Μάκης Φόρτες, θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στον Κήπο του Νάπιερ, στις 12 το μεσημέρι.

--------------------------------------------------------

30 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΦΟΡΤΕ ΣΤΟΝ FLASH ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ.

Ακούστε τη συνέντευξη του Μάκη Φόρτε στον Flash 96.0 στο Νίκο Κακαουνάκη
http://www.mediafire.com/download.php?2jon1rnowzm

-------------------------------------------------------

30 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tα Ψέματα του κ. Παρίση για το ΤΕΙ.

Ο κ. Παρίσης ισχυρίζεται ότι:

«Έχει παραδοθεί ήδη ένα μεταλλικό κτίριο 700 τ.μ. με αίθουσες διδασκαλίας για να καλυφθούν οι ανάγκες των δύο Τμημάτων του στο Αργοστόλι (Βιολογικής Γεωργίας και Δημοσίων Σχέσεων). […]

Ο κ. Παρίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις που ενισχύουν όσο ποτέ τις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού Ιδρύματος και βελτιώνουν την ποιότητα της διδασκαλίας.»


Ιδού οι αποδείξεις των ψεμάτων του!!!







---------------------------------------------------------
29 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΣ ΡΟΓΧΟΣ

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, η αναξιοπρέπεια και η αναξιοπιστία γίνονται τα κυρίαρχα στοιχεία της απερχόμενης κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.

Η δήθεν επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων που ως διά μαγείας λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές βρίσκουν το δρόμο τους αποτελεί τον επιθανάτιο ρόγχο τους.

Μετά τη δήθεν επίλυση της έλλειψης παιδιάτρου στην Ιθάκη, της πολεοδόμησης της Λάσσης, το φαρμακείο της Σκάλας, τα δεκάδες έργα που εξαγγέλλονται ως δήθεν εγκεκριμένα, ήρθε η ώρα της Γέφυρας Δεβοσέτου, όπως είχα προβλέψει στις τελευταίες ομιλίες μου.

Όταν για χρόνια έχουν αναξιοποίητες τις μελέτες αναστήλωσης στα συρτάρια του Υπουργείου. Όταν απένταξαν προκλητικά τη Γέφυρα από το Γ΄ ΚΠΣ και δεν εισάκουσαν την πρότασή μου να γίνει ένταξη ως έργο “Γέφυρα” στο ΕΣΠΑ. Όταν αλλεπάλληλες φορές έχει δοθεί η υπόσχεση για ένταξη της Γέφυρας. Όταν η Γέφυρα καταρρέει με ευθύνη τους.

Ο απερχόμενος Βουλευτής ανακοινώνει πως ο Υπουργός Πολιτισμού “προχώρησε στην υποβολή πρότασης για την αποκατάσταση της Γέφυρας”. Με μια λέξη: αυτογελοιοποιούνται!

Από την ερχόμενη Δευτέρα, Κυβέρνηση θα είναι το ΠΑΣΟΚ, πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου και Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης ΠΑΣΟΚ και καταθέτουν σε αυτούς το αίτημα!!!

Και κάτι τελευταίο, για το φρεσκάρισμα της μνήμης του απερχόμενου Βουλευτή. Η Γέφυρα Δεβοσέτου έκλεισε τον Ιούλιο του 2005. Κυβέρνηση τότε ήταν η Ν.Δ. και Υπουργός Πολιτισμού ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής!

--------------------------------------------------------

29 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΜΑΚΗΣ ΦΟΡΤΕΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ

Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη ο Μάκης Φόρτες δίνει συνέντευξη στο Νίκο Κακαουνάκη, στην εκπομπή του 10-12, στο ραδιόφωνο του Flash 96.0. Τη συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε ζωντανά μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=1323.

------------------------------------------------------

29 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ






Σε μια συγκέντρωση που θύμιζε άλλες εποχές, μίλησαν οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Σάμη τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.

Ο Μάκης Φόρτες κατήγγειλε ότι οι εξαγγελίες του απερχόμενου βουλευτή για τη Σάμη δεν έχουν καμία έγκριση. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι είναι παραπλανητική η δήθεν έγκριση του δρόμου Αργοστολίου – Σάμης, της λιμενοδεξαμενής των Γριζάτων, του νέου δημοτικού σχολείου, η ενίσχυση για το νέο γήπεδο, η έκτακτη χρηματοδότηση για το δίκτυο ύδρευσης. Κάλεσε δε τον απερχόμενο βουλευτή να δημοσιεύσει τις εγκρίσεις που ισχυρίζεται ότι υπάρχουν!

Επιπλέον, ο Μάκης Φόρτες κατήγγειλε ότι οι ανακοινώσεις της τελευταίας ώρας που δήθεν λύνουν χρονίζοντα προβλήματα, όπως το φαρμακείο στη Σκάλα, ο παιδίατρος στην Ιθάκη, η πολεοδόμηση της Λάσσης, οι υποδομές του ΤΕΙ, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να προσβάλλουν τη νοημοσύνη του Κεφαλονίτη και του Θιακού.

--------------------------------------------------------

28 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΦΟΡΤΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στην πιο εντυπωσιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων μίλησαν οι τρεις υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στους ετεροδημότες της Αθήνας και του Πειραιά την Κυριακή 27 Σεπτέμβρη στην Πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Athens Imperial, ο Μάκης Φόρτες ανέπτυξε τους άξονες για το νέο όραμα για την Κεφαλονιά και το Θιάκι, ως συνέχεια του οράματος που άλλαξε τα νησιά μας το 1981.

Επεσήμανε ότι για την εφαρμογή του πρέπει να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Και βέβαια, μια διαφορετική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των νησιών μας. με στοιχεία την εμπειρία και την ικανότητα.

Την ανάγκη για τη νέα αυτή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νομού μας τόνισαν οι Κεφαλονίτες και οι Θιακοί που συζήτησαν με το Μάκη Φόρτε μετά το τέλος των ομιλιών.

Ο Μάκης Φόρτες δεσμεύτηκε σε όλους τους συμπατριώτες μας που ζουν και δημιουργούν στην πρωτεύουσα της χώρας για δυναμική, διεκδικητική παρουσία στη Βουλή, που θα ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία και το κύρος του θεσμού.

--------------------------------------------------------------------------------

26 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Στην κεντρική ομιλία των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έγινε στον Πόρο την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, ο Μάκης Φόρτες αναφέρθηκε στο μεγάλο όραμα για την περιοχή, δίνοντας την ολοκληρωμένη διάσταση που πρέπει να έχει η ανάπτυξη στο Δήμο Ελειού-Πρόννων, μέσα από έξι άξονες:

  • Την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής.
  • Την αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης Κατελειού-Σκάλας-Πόρου.
  • Τη σημασία του λιμανιού του Πόρου για την Κεφαλονιά και τον ρόλο στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής με μια σειρά μεγάλων έργων υποστήριξης, όπως ο δρόμος Πόρου-Αργοστολίου (ως πρώτη προτεραιότητα για το οδικό δίκτυο του Νομού), ο Περιφερειακός δρόμος της Σκάλας και η δημιουργία Μαρίνας στο παλιό λιμάνι.
  • Την αντιμετώπιση της τουριστικής κρίσης.
  • Τον Αίνο και τα ορεινά χωριά του Δήμου με συγκεκριμένες παρεμβάσεις.
  • Για την πρόληψη των πυρκαγιών, δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού στην περιοχή.
  • Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, η περιβόητη ΚΥΑ για τον Αίνο πρέπει να αποσυρθεί και να γίνει δημόσιος και ανοιχτός διάλογος εξ αρχής.
  • Ο φορέας του Αίνου να περάσει στα χέρια της αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων.
  • Φύλαξη, προστασία και ανάδειξη του Εθνικού Δρυμού.
  • Άμεση αναβάθμιση των υπηρεσιών στην Υγεία και την παρεχόμενη εκπαίδευση στην περιοχή.

Τέλος, ο Μάκης Φόρτες επεσήμανε την προσωπική του συμβολή σε όλα τα μεγάλα έργα της περιοχής, αναφέροντας χαρακτηριστικά το κοινό έργο των Δήμων Αργοστολίου και Ελειού-Πρόννων, αυτό του Βιολογικού Καθαρισμού Αργοστολίου και Σκάλας-Πόρου, όπως και της αποχέτευσής τους.

--------------------------------------------------------------------------------

26 Σεπτεμβρίου 2009

Απαντήσεις του Μάκης Φόρτ, υποψήφιου βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε ερωτήματα που του τέθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι ερωτήσεις και απαντήσεις δημοσιεύονται επίσης στο site, το blog και τη σελίδα στο Facebook του Μάκη Φόρτε.

1. Θα μπω στον πειρασμό να ρωτήσω… Τελικά τα ξενοδοχεία στην Κρήτη υπάρχουν;;; Και αν ναι, γιατί μας τα κρύβετε; (Άγγελος Κ.)

Έχω δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν διατηρώ καμία τέτοιου είδους επιχείρηση. Οποιοσδήποτε διαθέτει το παραμικρό στοιχείο περί του αντιθέτου τον προκαλώ να το δημοσιεύσει και αν αποδειχτεί κάτι τέτοιο… του τα χαρίζω! Πέρα από την πλάκα όμως, διατηρώ κάθε νόμιμο δικαίωμά μου απέναντι σε οποιονδήποτε σκόπιμα θέτει υπό αμφισβήτηση την εντιμότητα και τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών κατά τη δημαρχία μου. Σε όποιον νομίζει ότι μπορεί να λασπολογεί εκμεταλλευόμενος το
γενικό κλίμα των ημερών που θέλει όλους τους πολιτικούς διαβρωμένους και διαπλεκόμενους, απαντώ κατηγορηματικά ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

2. Είστε ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα στάση των πολιτικών σας φίλων όπως ο Αλέκος Καλαφάτης ή ο Γιώργος Τσιλιμιδός στον προεκλογικό αγώνα; (Γιώργος Ρ.)

Είμαι ευτυχής που στην πολιτική μου διαδρομή είχα την τύχη να έχω συμπορευτές μα προπάντων φίλους, ανθρώπους όπως ο Αλέκος και ο Γιώργος. Είναι σημαντική η συνεισφορά τους στον εκλογικό αγώνα που στόχο έχει την επικράτηση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ έντιμη τη στάση τους απέναντι στο ψηφοδέλτιο.

3. Ο Δήμος Αργοστολίου κατηγορείται για κομματοκρατία. Τι μερίδιο ευθύνης έχετε για τους διορισμούς που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια; (Γεράσιμος Μ.)

Αγαπητέ φίλε, θα σου υπενθυμίσω ότι οι προσλήψεις στους Δήμους δεν εξαιρούνται από την εποπτεία του Α.Σ.Ε.Π και φυσικά ούτε και ο Δήμος Αργοστολίου. Μπορώ να κατηγορηθώ για πολλά αλλά σίγουρα όχι για κομματικός Δήμαρχος! Τα ποσοστά με τα οποία εκλέχθηκα υπερβαίνουν κατά πολύ την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ, αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι ποτέ δεν αντιμετώπισα πολίτες-εργαζόμενους στο Δήμο ή υποψήφιους εργαζόμενους- με βάση την κομματική τους ταυτότητα.

4. Το νερό του Αργοστολιού δεν πίνεται, δεν μπορούμε ούτε να μαγειρέψουμε μ’ αυτό. Σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι κάτοικοι δαπανούμε μεγάλα ποσά ετησίως για εμφιαλωμένα. Τι κάνατε εσείς για αυτό και τι έχετε σκοπό να κάνετε αν εκλεγείτε; (Δήμητρα Π.)

Από τη εποχή της Δημαρχίας Καλαφάτη ακόμη, είχαμε διερευνήσει με γεωλογικές έρευνες τη δυνατότητα παροχής νερού στο Αργοστόλι από εναλλακτικές πηγές. Δυστυχώς τα ευρήματα των επιστημονικών ερευνών ήταν απογοητευτικά. Το θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων είναι ίσως το σοβαρότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει όχι το Αργοστόλι, η Κεφαλονιά, η Ελλάδα αλλά ολόκληρος ο πλανήτης τα επόμενα χρόνια. Ως Βουλευτής θα είμαι υπέρμαχος για τη δημιουργία ενός κοινού φορέα -στα πρότυπα της Διαδημοτικής Επιχείρησης Καθαριότητας- που θα ασχοληθεί με τη συνολική διαχείριση των υδάτινων πόρων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Ίσως εκεί βρίσκεται και η μόνιμη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Αργοστόλι αλλά και η Ιθάκη και η Έρισσος, των οποίων τη δύσκολη θέση συνηθίζουμε να παραβλέπουμε.

5. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το μέλλον της μαρίνας σκαφών στο Αργοστόλι, ένα έργο για το οποίο ξοδεύτηκαν υπέρογκα κονδύλια και το οποίο δεν έχει λειτουργήσει. (Κωνσταντίνος Σ.)

Από όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω η ολοκλήρωση και η διαχείριση της μαρίνας Αργοστολίου έχει κατοχυρωθεί σε ιδιώτη επενδυτή. Πρέπει ο επενδυτής να πιεστεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του όπως επίσης και το Ελληνικό Δημόσιο τη μέχρι τώρα ελλειμματική συνεισφορά του.

6. Λέγεται ότι αφήσατε το Δήμο Αργοστολίου κατόπιν εσωκομματικής συμφωνίας για να είστε υποψήφιος βουλευτής. Τι απαντάτε; (Γεράσιμος Χ.)

Ολοκλήρωσα τη Δημαρχιακή μου θητεία, επιτυχημένα κρίνοντας από την ψήφο των πολιτών που με τίμησαν. Αισθάνθηκα ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Επέστρεψα στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου υπηρετώ και σήμερα στο 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου. Καμία πολιτική συμφωνία δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη Βουλευτική εκλογή παρά μόνο η κρίση των πολιτών, η ψήφος τους. Αυτή την ετυμηγορία εμπιστεύομαι.

7. Πρόσφατα δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση στην Κεφαλονιά σχετικά με την ΚΥΑ για τον Αίνο. Ποιά είναι η δική σας θέση; (Νίκος Β.)

Το περιβάλλον και η προστασία του πρέπει και οφείλει να είναι η πρώτη προτεραιότητα κάθε κοινωνίας που σέβεται τον εαυτό της και τις επερχόμενες γενιές. Καμία παρέμβαση που αφορά τον Αίνο δεν πρόκειται να έχει εφαρμογή αν δεν αγκαλιαστεί από τις τοπικές κοινωνίες. Είμαι αντίθετος σε έναν ακόμη κυβερνητικό φορέα που δεν λαμβάνει υπόψη την κοινωνία και την τοπική πραγματικότητα. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα λόγω των άστοχων κυβερνητικών χειρισμών, η ΚΥΑ πρέπει να αποσυρθεί και να ξεκινήσει συζήτηση από μηδενική βάση για όλα και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

8. Υποστηρίξατε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι οι δαπάνες του προεκλογικού σας αγώνα δε θα ξεπεράσουν τα 5000 ευρώ. Σε αυτές τις δαπάνες συμπεριλαμβάνετε και τις δαπάνες για το Διαδίκτυο; Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου έχουμε δει δυναμική παρουσία σας στο Internet. Πόσο θα στοιχίσει η ηλεκτρονική σας προβολή; (Μαρία Μ.)

Τα ποσά που ανέφερα ότι προβλέπεται να ξοδέψω προεκλογικά δεν παρεκκλίνουν από την πραγματικότητα. Είναι προφανές σε όσους γνωρίζουν τη νέα τεχνολογία και το Internet ότι οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να έχει μια σοβαρή παρουσία στον κυβερνοχώρο με μηδενικό κόστος. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος της ευρείας διάδοσης του μέσου. Εξάλλου, η παρουσία μου υποστηρίζεται μόνο από φίλους, τις κόρες μου, παλιούς μαθητές μου που έχουν καλή σχέση με την τεχνολογία. Αν ψάχνετε για υπέρογκες δαπάνες, αναζητείστε τις στις μέχρι τώρα καθιερωμένες μεθόδους προβολής των υποψηφίων.

9. Κατηγορείτε τον τωρινό βουλευτή για μικροπολιτική. Τον αποκαλείτε μάλιστα θεληματάρη και ότι η κοινοβουλευτική παρουσία του εξαντλείται σε προσωπικές εξυπηρετήσεις. Εσείς δηλαδή ως βουλευτής, τι στάση θα έχετε σε ανάλογα αιτήματα πολιτών; (Τάσος Π.)

Έχω τονίσει πάμπολλες φορές ότι ο ρόλος του Βουλευτή δεν είναι αυτός του κομιστή θελημάτων. Βεβαίως βλέποντας ένα πρόβλημα οφείλεις να σκύψεις σε αυτό και να βοηθήσεις όπως θα έκανες και ως μη εκλεγμένος. Είναι άλλο πράγμα όμως να βοηθάς το συμπολίτη σου που έχει ανάγκη και άλλο να εκμεταλλεύεσαι το προσωπικό πρόβλημα του καθενός προφανέστατα για ψηφοθηρικούς λόγους. Το σημαντικό στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι να αγωνίζεσαι για να εδραιωθούν κανόνες και διαδικασίες διαφάνειας που δεν θα οδηγούν τον πολίτη στην εξαθλίωση και την επαιτεία. Πάντως θεληματάρη δεν τον έχω αποκαλέσει εγώ τον κύριο Παρίση, αλλά …ο κ. Διονύσης Λευκαδίτης, ο πρώην Νομάρχης.

10. Σας έχω ακούσει να λέτε ότι δεν απαντάτε σε υποθετικά ερωτήματα. Μια υπόθεση είναι ότι θα εκλεγείτε… Ποια θα είναι η σχέση σας την επόμενη μέρα με το τοπικό ΠΑΣΟΚ και πιο συγκεκριμένα με τον Σπύρο Μοσχόπουλο; Θα υποστηρίζατε υποψηφιότητα του για νομάρχη; (Σπύρος Κ.)

Καταρχήν δεν υπάρχει υποψήφιος μέρες εκλογών που να μην πιστεύει ότι θα κερδίσει! Επίτρεψέ μου λοιπόν, να πιστεύω ότι θα εκλεγώ. Και σου απαντώ ότι θα συνεργαστώ με τους πάντες για το καλό του τόπου μας όπως έκανα πάντα ως Δήμαρχος και όπως πάγια έχω δηλώσει. Προφανώς και θα υποστηρίξω άξιους και ικανούς ανθρώπους για όποια θέση προκρίνονται πόσο μάλλον δοκιμασμένους και καταξιωμένους τόσο στη σφαίρα της προσωπικής μου εκτίμησης αλλά κυρίως στην τοπική μας κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση την τελική επιλογή για τον υποψήφιο νομάρχη (όπως και όλους τους υποψήφιους) δεν την κάνει ο Βουλευτής ή ο οποιοσδήποτε παράγοντας αλλά τα αρμόδια όργανα του κινήματος και ο πρόεδρος.

11. Στο αλιευτικό καταφύγιο ή λιμάνι του Κατελειού, όπως θέλετε, τα έργα έχουν σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να γνωρίζουμε τον ακριβή λόγο. Ποιος είναι αυτός και ποια η εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου; (Κωνσταντίνος Σ.)
12. Ποιό είναι το σχέδιο σας για το "λιμάνι" του Πισαετού; (Κωνσταντίνος Σ.)
13. Αγαπητέ Μάκη Φόρτε, θέλω να μου εκφράσεις την άποψή σου καθώς και το τι πρόκειται να κάνεις αφού θα εκλεγείς βουλευτής (και σου αξίζει κιόλας) για τον δρόμο Αργοστολίου – Πόρου, για το ιατρείο του Πόρου καθώς και για το κτίριο υπηρεσιών λιμένος Πόρου. (Γεράσιμος Σ.)

Αγαπητοί φίλοι. Όλα τα παραπάνω που αναφέρατε είναι έργα ζωτικής σημασίας και θα μπορούσα εύκολα να σας αναφέρω και πολλά ακόμη που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες αλλά και την Κεφαλονιά ολόκληρη. Όπως επανειλημμένα σας έχω τονίσει, ο Βουλευτής δεν έχει θεσμικά τη δυνατότητα να σχεδιάζει και να υλοποιεί έργα. Τις μελέτες συντάσσουν και καταθέτουν φορείς όπως η Νομαρχία, οι Δήμοι, το Λιμενικό Ταμείο κλπ. Όποιος σας πει το αντίθετο ψεύδεται. Ο Βουλευτής δεν μπορεί να επισκιάζει αρμοδιότητες στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων τις οποίες έχουν οι φορείς του τόπου και να υποκαθιστά Δήμους και Νομαρχίες. Ο Βουλευτής έχει την υποχρέωση - και σε αυτό δεσμεύομαι - να βοηθά στο να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις της κρατικής μηχανής και να υποστηρίζει αναπτυξιακά έργα για το καλό τούτου του τόπου, από όπου και από όποιον προέρχονται. Το τελευταίο το εννοώ. Ως Βουλευτής λοιπόν θα δηλώσω βροντερό παρόν σε όλα τα κέντρα των αποφάσεων. Η Πολιτική-Συνδικαλιστική μου Ιστορία αποτελεί το Εχέγγυο. Τώρα για να μη θεωρηθεί ότι υπεκφεύγω σας απαντώ συγκεκριμένα:

11. Το αλιευτικό καταφύγιο του Κατελειού μαζί με το δρόμο της Κρανιάς αποτελούν τα μνημεία της ανικανότητας της κυβέρνησης. Και τα δύο έργα επιβλέπονται από κρατικές υπηρεσίες, το αλιευτικό καταφύγιο του Κατελειού από την Περιφέρεια. 6 χρόνια δεν κατάφεραν να τα τελειώσουν. Ντροπή!

12. Άμεσα, χθες (!) πρέπει να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις, οι εγκρίσεις και η ένταξη του σημαντικότερου έργου για την Ιθάκη. Εδώ φαίνεται η αναποτελεσματικότητα του βουλευτή, που πάνω από 10 φορές έχει δηλώσει πως ο Πισαετός τελείωσε!

13. Σε κάθε περίπτωση, ο δρόμος Αργοστολίου-Πόρου πρέπει να μπει σε πρώτη προτεραιότητα από όλο το οδικό δίκτυο της Κεφαλονιάς. Το ιατρείο Πόρου (ή καλύτερα είναι να μιλάμε για πολυδύναμο ιατρείο ολόκληρης της περιοχής) και το κτίριο υπηρεσιών του λιμένος Πόρου είναι δύο έργα που θα αναβαθμίσουν κατακόρυφα τις προσφερόμενες υπηρεσίες σε μια άκρως τουριστική περιοχή, όπως ο Πόρος και ευρύτερα ο Δήμος Ελειού-Πρόννων.

14. Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι η μάστιγα των ναρκωτικών χτυπά ολοένα και περισσότερες οικογένειες στην τοπική μας κοινωνία. Τι είστε διατεθειμένος να κάνετε από τη μία για τις οικογένειες που καθημερινά αιμορραγούν και από την άλλη γι' αυτούς που εκμεταλλεύονται την όλη κατάσταση. (Μάκης Π.)

Δυστυχώς αναφέρεσαι σε ένα πρόβλημα πραγματική γάγγραινα όχι μόνο για τη μικρή μας κοινωνία αλλά για τον κόσμο όλο. Θα μπορούσα να σου απαντήσω σύντομα: «Για τους εμπόρους του θανάτου φυλακή, για τα παιδιά μας ευκαιρίες στη ζωή ,για τις οικογένειες τους συμπαράσταση και για όσους είχαμε την τύχη να μην μας ακουμπήσει το πρόβλημα, ενημέρωση.» Θα μπορούσα να σου απαντήσω κοινότυπα με μια έκθεση ιδεών και, πίστεψε με, έχουν γραφεί πολλά μα πάρα πολλά γι αυτό το θέμα. Να μιλήσω για την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, το ρόλο της οικογένειας και τόσα άλλα ως ασπίδα που θα θωρακίσει τα παιδιά μας. Θα μπορούσα να περιορίσω το πρόβλημα στην ελλιπή αστυνόμευση και τις τρύπες του δικονομικού μας συστήματος που επιτρέπει στους εμπόρους του θανάτου να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Θα μπορούσα να μιλήσω για την αξία των κέντρων ενημέρωσης και απεξάρτησης; Με όλα τα παραπάνω είμαι σίγουρος ότι δεν ανταποκρίνομαι έστω και ελάχιστα στον πόνο που αντιμετωπίζει ο εξαρτημένος και στο δράμα που ζουν οι δικοί του άνθρωποι. Θα σου απαντήσω λοιπόν Πολιτικά και ας κινδυνεύω να χαρακτηριστώ αιθεροβάμων. Το μόνο για το οποίο μπορώ να ελπίζω και θα αγωνιστώ για αυτό είναι να οικοδομήσουμε μια κοινωνία περισσότερο δίκαιη και αξιοκρατική όπου ο καθένας θα έχει τις ευκαιρίες που του αναλογούν, ένα οργανωμένο κράτος Πρόνοιας και όχι συμπόνιας.

15. Είμαι νέος 28 χρονών, δουλεύω το μισό χρόνο σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Λάσσης και τον υπόλοιπο χρόνο δυσκολεύομαι να βρω δουλειά στο νησί, παρ’ ότι έχω πτυχίο Πανεπιστημίου. Δε θέλω να αφήσω τον τόπο μου, αλλά οι ανάγκες μεγαλώνουν και η ανεργία επίσης. Έχω χάσει την πίστη μου ότι οι ντόπιοι πολιτικοί μπορούν κρατήσουν το νέο κόσμο εδώ, με εργασία κανονική, που να τους επιτρέπει να ζήσουν αξιοπρεπώς. Μπορείτε να με πείσετε για το αντίθετο; (Διονύσης Κ.)

Καλέ μου φίλε, θίγεις πολύ εύστοχα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας. Το άγχος της ανεργίας έχει μπει σχεδόν σε κάθε ελληνικό σπίτι. Για να μην κουράζω με γενικόλογες αναλύσεις, θα σου πω ότι ειδικά για το νησί μας πρέπει η Πολιτεία στοχευμένα να δώσει βάση στα εξής:

Πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που βρίσκονται στο Νομό μας.

Στήριξη στο ΤΕΙ και στελέχωσή του με προσωπικό, που θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και τις υπόλοιπες οργανικές θέσεις που προβλέπονται για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος. Να κερδίσει το ΤΕΙ τη χαμένη του αξιοπιστία απέναντι στους υποψήφιους, τους σπουδαστές, τους εργαζόμενους, αλλά και την τοπική κοινωνία.

Στήριξη της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού με υλικοτεχνική υποδομή μα κυρίως με μόνιμο Εκπαιδευτικό προσωπικό. Η Ναυτιλία ακόμη και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, δείχνει να έχει αντοχές και το επάγγελμα του ναυτικού αποτελεί μια διέξοδο την οποία δυστυχώς όλο και λιγότερα νέα παιδιά θέλουν να ακολουθήσουν σε αντίθεση με το παρελθόν.

Επένδυση στις νέες τεχνολογίες που να επιτρέπουν στους νέους της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης και άλλων νησιών να εργάζονται από τον τόπο διαμονής τους αλλά και να μετεκπαιδεύονται σε νέα αντικείμενα τα οποία να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς. Στην κατεύθυνση αυτή θα μπορούσε να συμβάλλει και το απαξιωμένο σήμερα Τ.Ε.Ι.

Επίσης, πρέπει να δοθούν κίνητρα στην παραγωγή. Ο πρωτογενής τομέας έχει εγκαταλειφτεί στη τύχη του. Το ελαιόλαδο, η φέτα, το κρασί, το μέλι της Κεφαλονιάς, συνεχίζουν να υπάρχουν χάρη στη φιλοτιμία και μόνο κάποιων συμπατριωτών μας με αποτέλεσμα η οικονομία της Κεφαλονιάς να είναι προσανατολισμένη στην παροχή υπηρεσιών και ειδικότερα στον τουρισμό.

Τέλος δεν μπορώ να μην καυτηριάσω την απαράδεκτη κατάσταση των προγραμμάτων Stage που αφορούν τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και που δημιουργούν στρατιές πενιχρά αμειβόμενων εργαζομένων χωρίς καμία προοπτική αποκατάστασης. Πρόκειται για το πλέον απαράδεκτο προεκλογικό τερτίπι που έχουμε δει στη σύγχρονη Ελληνική Πολιτική σκηνή. Σε κάθε περίπτωση μπορούν να αξιοποιηθούν τα εκατομμύρια των κοινοτικών προγραμμάτων (που σήμερα μένουν στα συρτάρια) για να επιδοτηθούν στο ξεκίνημα τους νέοι επαγγελματίες.

Μάκης Φόρτες
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

--------------------------------------------------------------------------------

22 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΑΚΗ ΦΟΡΤΕ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Σε μια εξαιρετικά μεγάλη συγκέντρωση μίλησε χθες βράδυ στην Ιθάκη ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάκης Φόρτες. Αναφέρθηκε με στοιχεία στην εγκατάλειψη της Ιθάκης αποδεικνύοντας την αναξιοπιστία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης σε ζωτικής σημασίας ζητήματα. Χαρακτηριστικά, ο Μάκης Φόρτες επεσήμανε την τραγική κατάσταση στην υγεία και την ανασφάλεια των πολιτών με την έλλειψη παιδιάτρου χρόνια τώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στο φυλλάδιό του ο Βουλευτής δεν βρίσκει ούτε μια λέξη να πει για το Κέντρο Υγείας και γενικότερα για την υγεία στην Ιθάκη». Ανέφερε, επίσης, ότι την ίδια ώρα που πανηγυρίζει για τις υδροφόρες που κουβαλούν νερό στην Ιθάκη, η Κέρκυρα και οι Παξοί λύνουν διά παντός το πρόβλημα της υδροδότησής τους με 290 εκατομμύρια ευρώ!

Σήμερα το πρωί, ο Μάκης Φόρτες επισκέφθηκε τα δημοτικά διαμερίσματα της Βόρειας Ιθάκης, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά το κορυφαίο δίλλημα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου: Βουλευτής της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης διεκδικητικός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός ή διαχειριστής των προβλημάτων, αναξιόπιστος και αναποτελεσματικός;

Ακόμη, επισημάνθηκε η αδιαμφισβήτητη και μεγάλη ιστορία της Ιθάκης και η ανάγκη ουσιαστικής στήριξης της έρευνας και της ανάδειξής της.


--------------------------------------------------------------------------------
22 Σεπτεμβρίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΜΑΚΗΣ ΦΟΡΤΕΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΩ INTERNET
Μπορείτε να στέλνετε τα ερωτήματα σας προς τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς - Ιθάκης Μάκη Φόρτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@makisfortes.gr.

Όλα τα ερωτήματα θα συγκεντρωθούν και θα απαντηθούν από τον ίδιο την Πέμπτη 24/9. Οι απαντήσεις θα αναρτηθούν τόσο στην προσωπική του σελίδα www.makisfortes.gr όσο και στο blog του, http://makisfortes.blogspot.com/.

--------------------------------------------------------

19 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ. ΦΟΡΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Προς:

Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου

Κοινοποίηση:

Δήμαρχο Αργοστολίου
Νομάρχη Κεφαλονιάς – Ιθάκης
Πρόεδρο ΤΕΔΚ-ΚΙ
Τοπικά ΜΜΕ

Αγαπητοί φίλοι,

Διάβασα στα τοπικά ΜΜΕ το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου σας σχετικά με τον ανέφικτο χαρακτήρα εφαρμογής της πρόσφατης εγκυκλίου των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της επιδημίας από τη νέα γρίπη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου.

Ειλικρινά αισθάνθηκα άσχημα.

Για ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα που όλες οι διαβεβαιώσεις –καιρό τώρα– της επίσημης Πολιτείας ήταν καθησυχαστικές, η ανακοίνωσή σας πρέπει να γίνει κραυγή αφύπνισης.

Θεωρώ ότι το αίτημά σας για τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία είναι το ελάχιστο που μπορείτε να απαιτήσετε από τους θεσμικούς εκπροσώπους ενός κράτους που «παίζει» με την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων παιδιών.

Πιστεύω ότι πρέπει να εξευρεθεί άμεσα μόνιμη λύση σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση, όπως και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και ταυτόχρονα να δρομολογηθεί η οριστική επίλυση του προβλήματος.





Με εκτίμηση,

Μάκης Φόρτες

Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς – Ιθάκης


--------------------------------------------------------------------------------
19 Σεπτεμβρίου 2009





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ. ΦΟΡΤΕ ΠΡΟΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ

Μας το ζητήσατε... και ήρθαμε πιο κοντά!

Από σήμερα στην Αθήνα - για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας - λειτουργεί και δεύτερο γραφείο σε πιο κεντρικό σημείο!

Η νέα μας διεύθυνση είναι : Αθηνάς 11, 3ος όροφος, δίπλα στο μετρό Μοναστηράκι.

Τηλέφωνο : 211-2217163, Fax: 211-2217164

Από το Γραφείο Τύπου του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς – Ιθάκης Μάκη Φόρτε



--------------------------------------------------------------------------------

19 Σεπτεμβρίου 2009





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΑΚΗΣ ΦΟΡΤΕΣ: ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΚΗΣ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΑΡΑΤΑ

Συνεχίζοντας την πορεία προς τη μεγάλη αλλαγή ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς-Ιθάκης Μάκης Φόρτες βρέθηκε στα χωριά της Παλικής, την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη.

Η επίσκεψη στα Καμιναράτα μετατράπηκε σε μεγάλη συγκέντρωση των συμπολιτών, όπου και εδώ εκφράστηκε η ανάγκη και απαίτηση για ανατροπή της σημερινής αδιέξοδης κατάστασης.
Η νέα κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νομού μας από τις 4 Οκτώβρη αναλαμβάνει να οικοδομήσει μια νέα ενότητα στο λαό με στοιχεία της την αξιοπιστία του θεσμού, την ικανότητα και την εμπειρία.

--------------------------------------------------------------------------------

17 Σεπτεμβρίου 2009





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΜΑΚΗ ΦΟΡΤΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΙΟΥ ΠΡΟΝΝΩΝ: ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ – ΞΕΝΟΠΟΥΛΟ – ΑΝΔΡΕΟΛΑΤΑ – ΚΑΜΠΙΤΣΑΤΑ – ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ
Η περιοδεία του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μάκη Φόρτε σε Καπανδρίτι – Ξενόπουλο – Ανδρεολάτα – Καμπιτσάτα εξελίχθηκε σε πορεία για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή της 4ης Οκτωβρίου!

Οι πολίτες ορεινών χωριών του Δήμου Ελειού – Πρόννων, εγκαταλελειμμένοι από την κυβέρνηση και ξεχασμένοι από την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νομού, είναι αποφασισμένοι για την ανατροπή.

Στην Αγία Ειρήνη ο Μάκης Φόρτες σε μια μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής συζήτησε για τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί σε εθνικό και τοπικό επίπεδο αλλά και για τις προτάσεις επίλυσης των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί.

Οι πολίτες δείχνουν με κάθε τρόπο την αγανάκτησή τους για την αναξιοπιστία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και είναι έτοιμοι για ένα βουλευτή που θα διεκδικεί, θα είναι αξιόπιστος και αποτελεσματικός, δε θα κρύβεται στα δύσκολα.

--------------------------------------------------------------------------------
16 Σεπτεμβρίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΜΑΚΗΣ ΦΟΡΤΕΣ ΣΕ ΡΑΤΖΑΚΛΙ -ΣΚΑΛΑ
Το διακύβευμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου για τα νησιά μας είναι ο Βουλευτής που θέλουν οι Κεφαλονίτες και οι Θιακοί.

Βουλευτή διεκπεραιωτή ή βουλευτή διεκδικητικό;

Αυτό το ερώτημα κυριάρχησε στη συγκέντρωση -έκπληξη για το μέγεθος της ευρύτερης περιοχής- των κατοίκων στο Ρατζακλί, όπου μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μάκης Φόρτες. «Το μοντέλο του βουλευτή που επικράτησε τα τελευταία χρόνια και θέλει το βουλευτή μόνο καλών προθέσεων, καλό παιδί και γνήσιο χαρακτήρα απέτυχε παταγωδώς», τόνισε ο Μάκης Φόρτες.

Στη συνέχεια έγινε περιοδεία στα μαγαζιά της Σκάλας, τόπο καταγωγής του Μάκη Φόρτε, όπου ο υποψήφιος βουλευτής έγινε δεκτός με μεγάλο ενθουσιασμό, αφού όλοι θεωρούν σίγουρη τη μεγάλη νίκη στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

----------------------------------------------------------------------------------

10 Σεπτεμβρίου 2009
ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΚΗ ΦΟΡΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 4ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και τα αρμόδια όργανα του κινήματος, μου έκαναν την εξαιρετική τιμή να είμαι ένας εκ των τριών υποψηφίων για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Σε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα και τον τόπο μας εκλογές δίνω το παρόν για τη μεγάλη αλλαγή.

Την αλλαγή πορείας για την Ελλάδα.

Την αλλαγή πορείας για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Απέναντι στην εγκατάλειψη της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης καταθέτω την προσωπική μου εγγύηση για να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει.

Απέναντι στην απαξιωμένη και αναξιόπιστη Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Νομού, προβάλλεται ήδη η προοπτική της νέας δυναμικής και αξιόπιστης Κοινοβουλευτικής παρουσίας.

Γιατί διεκδικώ την Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση

Αποφάσισα να διεκδικήσω την Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης πρώτα απ’ όλα γιατί υπήρξε προτροπή συμπολιτών απ’ όλες τις περιοχές των νησιών μας και απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους.

Ύστερα είναι η πίστη μου ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των καιρών, στο ζητούμενο του κάθε Κεφαλονίτη και του κάθε Θιακού, στις ανάγκες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Ως διαπιστευτήρια έχω την παρουσία και το έργο μου 16 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των νησιών μας, της Περιφέρειας και της χώρας, από τα οποία 12 συνεχή ως Δήμαρχος στο Δήμο Αργοστολίου. Και βέβαια η οικιοθελής αποχώρηση μου από το Δήμο Αργοστολίου αποτελεί την ισχυρή επιβεβαίωση πως δεν αποτελεί για εμένα αυτοσκοπό η εξουσία.

Η διεκδίκηση της Βουλευτικής έδρας αποτελεί πράξη προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

Δεν έρχομαι από το πουθενά.

Δεν επιστρατεύθηκα από κανέναν γι’ αυτές τις εκλογές.

Δεν είμαι σε «διατεταγμένη υπηρεσία».

Έχω ταυτότητα, έχω τη δική μου ιστορία και προσφορά.

Τιμήθηκα κατ’ επανάληψη και για χρόνια από τους συμπολίτες μου στο Δήμο Αργοστολίου, την πρωτεύουσα του Νομού μας, και αυτή η τιμή ανταποδόθηκε με ένα τεράστιο έργο σε όλους τους τομείς.

Σήμερα, λοιπόν, δεν διεκδικώ να εκπροσωπήσω στο Κοινοβούλιο την Κεφαλονιά και την Ιθάκη για να καταγραφώ στην τοπική πολιτική ιστορία, ούτε φυσικά για την προσωπική πολιτική μου δικαίωση και επιβεβαίωση.

Αυτό το μοντέλο απέτυχε παταγωδώς και είναι αδύνατο να συνεχιστεί.

Αυτό το καταδικασμένο, στη συνείδηση των πολιτών, μοντέλο πρέπει να ανατραπεί. Και θα ανατραπεί στις 4 Οκτωβρίου!

Τη θέση του παίρνει η Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση που γνωρίζει και διεκδικεί. Που έχει ως όραμα τα αυτονόητα. Και διαθέτει αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία μαζί.

Η Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση που λειτουργεί για όλους τους πολίτες.

Που σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν την κάνει εμπόρευμα.

Που τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη γίνονται υποχρέωση για το Βουλευτή και όχι εξαγοράσιμο είδος.

Μπορούμε μαζί!

Πιστεύω ακράδαντα ότι σήμερα μπορούμε.

Μπορούμε μαζί να επαναχαράξουμε αξίες και λογικές.

Να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει.

Να ξαναβρούμε την αυτοπεποίθησή μας.

Έχω βαθιά πίστη στις δυνάμεις του κάθε Κεφαλονίτη, του κάθε Θιακού. Σ’ αυτές τις δυνάμεις που τον έχουν καταστήσει μύθο και παγκόσμιο σύμβολο.

Σήμερα απευθύνομαι στους Κεφαλονίτες και τους Θιακούς της δημιουργίας και της αξιοσύνης.

Απευθύνομαι στον κάθε πολίτη όπου και αν ανήκει πολιτικά, όπως πάντα έκανα.

Απευθύνομαι σε όλους τους Κεφαλονίτες, σε όλους τους Θιακούς όπου Γης.

Για να παλέψουμε μαζί.

Για να ανατρέψουμε μαζί την αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Για να αλλάξουμε μαζί ό,τι μας πληγώνει, ό,τι μας αδρανοποιεί, ό,τι μας απαξιώνει.

Μπορούμε να κατακτήσουμε μια νέα ενότητα που θα βασίζεται σε σταθερές αξίες και μόνο σε σταθερές αξίες. Σε αυτές τις αξίες που έχουν γράψει τις λαμπρότερες σελίδες στην τοπική μας ιστορία.

Τώρα μπορούμε !

Μπορούμε μαζί !

Η 4η Οκτωβρίου 2009 θα είναι μια ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης!

Μάκης Φόρτες

3 σχόλια:

  1. Γενικά ξύλινο το μήνυμα - κρίμα, περίμενα κάτι πιο φρέσκο από το Μάκη το Φόρτε, αλλά φαίνεται ότι οι υποψήφιοι αλλάζουν αλλά τα ...επιτελεία και οι δυνατότητές τους μένουν τα ίδια...

    Θα προτιμούσα το μήνυμα να ήταν μόνο η ενότητα "Γιατί διεκδικώ την Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση". Τα άλλα, πολύ "μαζί".... πολύ σύνθημα, πολύ τίποτε! Υποθέτω ότι αυτό είναι απλά ένα πρώτο μήνυμα και θα ακούσουμε πιο συγκεκριμένα πράγματα στη συνέχεια. Αν και στην Κεφαλονιά ο προεκλογικός διάλογος δεν υφίσταται: περιοδείες, χειραψίες, χαμόγελα και απο ουσία ελάχιστη.

    Ιδού λοιπόν και πρόταση αγαπητέ υποψήφιε. Αντί για περιοδείες, μονολόγους και μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις είναι πιο χρήσιμες παρουσίες διαλόγου στα χωριά μας. Με μια εισαγωγή δική σου ανάλογα με τα ζητήματα της κάθε περιοχής. Να σε δούμε...

    Πάραλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιές είναι οι θέσεις του κ. Φόρτε για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή; Περιμένουμε ένα κείμενο εδώ.Για παράδειγμα το πρόβλημα με την Εμπορική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαζά - χαζά μας λένε για τη νέα εποχή. Χαρούμενοι μας μεταδίδουν το μήνυμα της νίκης. Χαρούμενοι και μείς τασσόμαστε στο πλευρό τους σαν τις γίδες που ακολουθούν τους μπροστοτράγους για να εξαργυρώσουμε την επιταγή της ψήφου μας. Νοιώθουμε όμορφα αν γίνοιυν αυτοί βουλευτές και άσχημα άν χάσουν Αν δεν είμαστε σόι τους σχεδόν πάντα η επιταγή του ρουσφετιού είναι ακάλυπτη. Οι αθεόφοβοι δεν φοβούνται ούτε τον Τειρεσία. Και μείς ξανά στην πραγματικότητα την επαύριο των εκλογών με την προσδοκία μέχρι τις επόμενες εκλογές. Φτιάξτε ρε τον Τειρεσία του Πολίτη. Μην τους ξαναεπμιστυθείτε. Μικρά κόματα, με καθαρή συνείδηση και μην επιτρέψτε στον εαυτο σας συμμετοχή στη διακυβέρνηση. Θάχετε και τη συνείδησή σας καθαρή.
    Ο χαζοχαρούμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.