Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

354 "ΟΧΙ" στην εφαρμογή του προγράμματος 20.000 ανέργων

Αναδημοσιεύουμε από τον "Ανεξάρτητο":

Την άρνησή τους να εφαρμόσουν την προτεινόμενη από το υπουργείο Εσωτερικών τροπολογία -η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή-για τη χρηματοδότηση 20.000 θέσεων εργασίας στους ΟΤΑ, εκφράζουν 354 δήμαρχοι και κοινοτάρχες της χώρας που υπέγραψαν σχετικό κείμενο και το απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν είναι και: ο Δήμαρχος Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός, η Δήμαρχος Παλικής Νόπη Αλεξανδροπούλου και ο Δήμαρχος Πυλαρέων Μάρκος Κοτσιλίνης.

Στο κείμενό τους, οι δήμαρχοι τονίζουν ότι στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις οργάνωσης και λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης», γίνεται προσπάθεια συγκρότησης ενός προεκλογικού πελατειακού μηχανισμού.

«Εμείς ως δήμαρχοι προτείναμε και ψηφίσαμε στο Τακτικό μας Συνέδριο, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της οικονομικής ύφεσης, τη δημιουργία προγράμματος απασχόλησης 20.000 ανέργων, η επιλογή των οποίων θα ερχόταν ως αποτέλεσμα σειράς αντικειμενικών και διαφανών κριτηρίων» επισημαίνουν και προσθέτουν «η κυβέρνηση στρεβλώνει τη θέση αυτή και με τα χρήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συγκροτεί μηχανισμό, στον οποίο τον ουσιαστικό ρόλο στην επιλογή των ανέργων, θα έχει ο ΟΑΕΔ ο οποίος έχει καταστεί προ πολλού αφερέγγυος λόγω των γνωστών σε όλους ρουσφετολογικών πρακτικών του».

Σύμφωνα με τους δημάρχους, οι 20.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών, θα χρηματοδοτηθούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, από συγκεκριμένους, θεσμοθετημένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αρνούμαστε να λάβουμε μέρος στο παιχνίδι προσβολής της αξιοπρέπειας και εκμετάλλευσης της δύσκολης θέσης των ανέργων και για το λόγο αυτό δε θα συμμετάσχουμε με οποιονδήποτε τρόπο στις διαδικασίες του προγράμματος, που σχεδιάζει η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών. Είναι προφανές ότι αφού δεν θα συμμετάσχουμε στην υλοποίησή του δεν μπορούμε να επιφορτιστούμε και το κόστος. Για το λόγο αυτό απαιτούμε οι θεσμοθετημένοι πόροι των δήμων μας, που συνδέονται με τους τρείς φόρους που αναγράφονται στην τροπολογία, να συνεχίσουν να μας καταβάλλονται χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση ή τροποποίηση», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί το κείμενο που παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Σας παραδίδουμε αντίγραφα με τις υπογραφές 354 Δημάρχων και Κοινοταρχών της χώρας, σχετικά με την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών για την χρηματοδότηση 20.000 θέσεων εργασίας στους Ο.Τ.Α. της χώρας, που περιλαμβάνεται στο Νομοσχέδιο με τίτλο: «Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις οργάνωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης», δηλώνοντας κατηγορηματικά, ότι αρνούμαστε να λάβουμε μέρος στο παιχνίδι προσβολής της αξιοπρέπειας και εκμετάλλευσης της δύσκολης θέσης των ανέργων που προωθεί η Κυβέρνηση μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Απαιτούμε οι θεσμοθετημένοι πόροι των Δήμων μας, που συνδέονται με τους 3 φόρους που αναγράφονται στην τροπολογία, να συνεχίσουν να μας καταβάλλονται χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση ή τροποποίηση.

Επειδή, ανακύπτει μείζον θέμα ηθικής, πολιτικής και ενδεχομένως συνταγματικής τάξης, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας.

Οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι:
Πάρις Κουκουλόπουλος Δήμαρχος Κοζάνης - Κώστας Ασκούνης Δήμαρχος Καλλιθέας».

Πηγή: http://anexarttitos.gr/article.asp?Aid=7049

Ρουπάκι: Ποιά είναι η θέση του Δήμου Σάμης στο ζήτημα αυτό; Μήπως πρέπει να το δούμε σε συνδυασμό με την ανάρτηση-καταγγελία "Απορίες..";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.