Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

14η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Λάβαμε από το Δήμο Σάμης και δημοσιεύουμε την ατζέντα της 14ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 19:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Σάμης:
  1. Χρήση κτηρίου "Προσκόπων" (Δήμαρχος),
  2. Έγκριση Απολογισμού Δήμου Σάμης για το οικονομικό έτος 2008 (Οικονομική Υπηρεσία),
  3. Παραχώρηση μέρους της κεντρικής πλατείας Σάμης για τη διαμόρφωση του ως εκθεσιακού χώρου για τις ανάγκες της Αρχαιολογικής Συλλογής Σάμης (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου),
  4. Ανανέωση Σύμβασης Μίσθωσης κτηρίου Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σάμης (Ταμειακή Υπηρεσία),
  5. Έγκριση υπ' αριθμ. 8/09 απόφασης Τοπικού Συμβουλίου Πυργιού - Αίτηση Συλλόγου "Ο Αίνος" (Δήμαρχος),
  6. Τροποποίηση "Θησέα" Δήμου Σάμης (Δήμαρχος),
  7. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2009 (Δήμαρχος),
  8. Τροποποίηση Προϋπολογισμού 2009 (Οικονομική Υπηρεσία),
  9. Έγκριση εκτέλεσης εργασιών Ο.Τ.Ε (Δήμαρχος),
  10. Ανάθεση Ερευνητικού Προγράμματος "Διερεύνηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων Σάμης Κεφαλληνίας (Δήμαρχος), Συμμετοχή Δήμου Σάμης και έγκριση δαπάνης συνδρομής στην Τράπεζα Πληροφοριών Δήμος ΝΕΤ Ε.Π.Ε." (Δήμαρχος),
  11. Ανάθεση έργου "Αποκομιδή Απορριμάτων από παραλίες Δήμου" ποσού 15.000 στη Διαδημοτική Επιχείρηση (Δήμαρχος),
  12. Έγκριση δαπάνης μετακίνησης Δημάρχου ποσού 253 (Δήμαρχος).

Ρουπάκι: Αρκετά τα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάποια βέβαια από αυτά υπήρχαν και σε προηγούμενες συνεδριάσεις. Χωρίς να έχουμε κάποια ενημέρωση αναρωτιομαστε γιατί δεν βλέπουμε κάποιο θέμα σχετικά με την πορεία και την πρόοδο αποφάσεων προηγούμενων συνεδριάσεων.

Για παράδειγμα, γνωρίζει κανείς τί γίνεται με το θέμα του καταστήματος της Εμπορικής και την πρόοδο των επαφών και των συζητήσεων για άνοιγμα καταστήματος άλλης τράπεζας;

Επίσης, πολύ θα θέλαμε να προτείνουμε να συζητηθεί το θέμα της ελλιπούς ενημέρωσης σχετικά με τις αποφάσεις των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων.

4 σχόλια:

  1. Έμαθα ότι το ΔΣ δεν συνεδρίασε επειδή δεν θα ήταν δυνατόν να υπάρχει τηλεοπτική κάμερα. Ισχύει? Έχει βγει κάποια ανακοίνωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη δηλαδή αν υπήρχε απαρτία αυτό που γίνεται στην Σάμη λέγεται συμβούλιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. diladi den yparxh pia trapeza sthn sami?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.