Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Σπήλαιο Μελισσάνης, το εισητήριο...


Αντιγράφουμε από το mourmouranews μια ενδιαφέρουσα δημοσίευση για την τιμή του εισητηρίου της Μελισσάνης που όμως δεν είναι καθόλου τιμητικό για την περιοχή μας....

Αίσχος και ντροπή για την Κεφαλονιά

Συντάχθηκε απο τον/την Mourmoura News Κυριακή, 16 Αύγουστος 2009 12:27
Η απόλυτη ξεφτίλα για τον Ελληνικό τουρισμό, συμβαίνει στην…πανέμορφη κατά τα αλλά Κεφαλονιά.

Στο υπέροχο αυτό Ελληνικό νησί, υπάρχει στο Δήμο Μελισσάνης, μια υπέροχη φυσικού κάλους λίμνη, η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα βουνό.

Με τις ευλογίες του Δήμου Συκεών, για να μπορέσει κάποιος να δει αυτή την φυσική επαναλαμβάνω λίμνη, θα πρέπει να πληρώσει είσοδο 7 ευρώ. Η περιήγηση στο εν λόγω ας πούμε σπήλαιο, επαναλαμβάνω φυσικό, περιλαμβάνει ξενάγηση με βάρκα, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να δει κάποιος αυτή τη φυσική λίμνη, μέσα στο βουνό.

Σημείο πρώτο. Δεν χρειάζεται να γίνει καμία εργασία συντήρησης στο χώρο, καθώς κάθε ανθρώπινη παρέμβαση στο χώρο, θα αλλοιώσει τα φυσικά χαρακτηριστικά της λίμνης.

Σημείο δεύτερο. Δεν πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο, όπου έστω και τυπικά λόγω συντηρήσεως υπάρχει ένα σχετικό αντίτιμο στην είσοδο των αρχαιολογικών χώρων, που κανονικά ούτε αυτό θα έπρεπε να υπήρχε.

Σημείο τρίτo. Άντε και ο Δήμος δεν είχε τα χρήματα να πληρώσει το βαρκάρη για να κάνει την ξενάγηση, έπρεπε η είσοδος να είναι στο αστρονομικό πόσο των 7 ευρώ, δηλαδή περίπου 2.400 δραχμές, για να δεις ένα φυσικό μνημείο?

ΕΛΕΟΣ Δηλαδή. Αυτό είναι η απόλυτη ξεφτίλα. Καθημερινά η συγκεκριμένη σπηλιά, γίνεται πώλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες από την Ελλάδα και τον κόσμο. Κρίμα που κάποιοι ανεγκέφαλοι προσδοκούν να γεμίσουν τα ταμία τους ή τις τσέπες τους με αυτό τον τρόπο.
Πήγαμε στη Λίμνη με το φακό του mourmoura.gr αλλά δεν μπήκαμε μέσα, έτσι για το γαμώτο. Αφήστε δε που στην ευρύτερη περιοχή, ο δήμος δεν έχει αξιωθεί να μαζέψει λίγο τη πόλη. Ένα σκέτο αχούρι είναι. Απορούμε που πάνε τόσα λεφτά!!!

Πηγές
http://www.mourmouranews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=519:2009-08-16-09-27-44&catid=96:latest-news&Itemid=27
http://poulata.blogspot.com/

roupaki: Είχαμε προγραμματίσει μια ανάρτηση για αυτό το απαράδεκτο ζήτημα της τιμής του εισητηρίου της Μελισσάνης. Δυστυχώς μας πρόλαβαν... Τα σχόλια δικά σας, εμείς θα επανέλθουμε.

8 σχόλια:

  1. Ακου 7 ευρώ εισοδος! Ορε είμαστε με τα καλά μας...Τα έξοδα του δήμου με τα εισιτηρια της Μελισσανης θα τα βγαλετε...Ούτε σε μουσεία με θησαυρούς δεν πληρώνεις τόσα...ούτε στα σπηλαια του Δηρού που είναι δεκαπλάσια και σε πάει μια ώρα ο βαρκάρης...λογικευτείτε ρε...Η ακρόπολη έχει 1 ευρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ κι εγώ μαζί σας, είναι πάρα πολλά τα 7 ευρώ. Επίσης να προσθέσω ότι μας στριμώξανε σαν τα ζώα μέσα στο τούνελ. Αν συμβεί κάτι, πχ ένας σεισμός, και το τούνελ να μην πάθει τίποτα, και μόνο με τον πανικό που θα δημιουργηθεί, θα θρηνήσουμε θύματα, θα ποδοπατηθούν εκεί μέσα. Εφ' όσον παίρνουν τα ευρώ μας, ας φτιάξουν μία τέντα επάνω στην είσοδο που να χωράει 100-150 ανθρώπους και να κατεβαίνουν λίγοι λίγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. akougontai polla ta 7 eura alla stin pragmatikotita den einai. einai poli to prosopiko pou apaxoleitai.moutsoi ,loutsoi, kauaristries, parakatharistries, antikatharistries, PR kai polles eidikotites akomi. Psifoi einai autoi re pos tha ginei?Touxronou as to valoun kai 10riko.Pos tha vgoun ta merokamata?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπως το πες...Είναι πολλοί οι ψήφοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω θα μείνω στο αχούρι.. 'Εχει καταντησει η Σάμη να είναι η πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Κεφαλονιάς. Μαύρη πίσα παντού και παράγκες στην σειρά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Σάμη είναι ένας πανέμορφος τόπος, ευλογημένος, με φυσικές ομορφιές και καλούς ανθρώπους. Τουλάχιστον για όλους εμάς τους "ξενόφερτους" που ήρθαμε, μείναμε, ζήσαμε και δεθήκαμε με τον τόπο. Αυτό που με στεναχωρεί στη εικόνα της Σάμης είναι αυτή η αφροντισιά. Η πρώτη φορά που οδήγησα στους δρόμους της, που ήταν μέσα στις λακούβες (δεν είχαν έρθει οι Αγ.Φανέντες βλέπεις), ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη. Αλλά και ο τρόπος που ασφαλτοστρώθηκε η πόλη μετά είναι άθλιος και άρπα-κόλλα. Δεν ξηλώθηκε καν παλιός ασφαλτοτάπητας για να στρωθεί ο καινούριος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα χάσμα ανάμεσα σε δρόμο και πεζοδρόμιο. Χαλάλι τα 7€ στη Μελισσάνη, αλλά να έπιαναν τόπο. Γιατί στο παραπάνω δημοσίευμα το χειρότερο δεν είναι η κριτική για το εισιτήριο, αλλά που μας βλέπουν σαν αχούρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Episis na pros8esw se osa exoyn hdh eipw8ei oti
    enw i timh ka8e xrono ayxanetai oi yphresies pou prosferontai einai olo kai xeiroteres! o xronos ths varkadas pleon einai 5' kai oi varkarides periorizontai sto na soy poun to vathos tis limnis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η φάβρικα των βαρκάρηδων απαιτεί αυστηρό έλεγχο τατότητας και προσωπικότητας για την αντικατάσταη έστω και ενός εξαυτών ακόμη και όταν απαιτείται για λόγους υγείας. Πιστοποιητικά εχεμύθειας και υπακοής στον αυστηρό νόμο των βαρκάρηδων. Ετσι δεν έγινε και φέτος;. Αραγε τί επτασφράγιστο μυστικό κρύβεται που θέλουν να διαφυλάξουν; Ασφαλώς όχι τα τυχερά. Μήπως πρέπει να γίνει εξακρίβωση της κατάστασης από το τοπικό αστυνομικό τμήμα και άλλες υπηρεσίες διώξεως; KΑΙ δεν εννοω την ΣΔΟΕ. Με τις παραπάνω ενέργεις ίσως περιορισθεί η μάστιγα του Καραβομύλου και της Σάμης γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.