Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Γηροκομείο - Συζήτηση στην 13η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου επικεντρώθηκε στο θέμα της λειτουργίας του Γηροκομείου. Παρέστη και ο πρώην δήμαρχος Σάμης κ. Γεράσιμος Αρτελάρης ως εκπρόσωπος των δωρητών.

Από την αρχή εκφράστηκε η επιθυμία των δωρητών να λειτουργήσει το ίδρυμα και μάλιστα άμεσα. Να υπενθυμίσουμε ότι στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος μετέχουν καταρχήν τρία μέρη: Ο Δήμος Σάμης, η Μητρόπολη Κεφαλληνίας, και οι δωρητές.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ, η πρόταση του δήμου στα άλλα δύο μέρη μπορεί να συνοψιστεί στα παρακάτω:
  • Η λειτουργία του ιδρύματος θα περάσει από δύο (2) περιόδους,
  • Η διάρκεια της πρώτης περιόδου θα είναι τρία (3) χρόνια,
  • Κατά την διάρκεια της πρώτης περιόδου το διοικητικό συμβούλιο θα αποτελείται από τέσσερα (4) μέλη από τους δωρητές, τρία (3) μέλη από το Δήμο και δύο (2) μέλη από την τοπική Εκκλησία,
  • Μετά την πάροδο των τριών ετών της πρώτης περιόδου, η διαχείριση του ιδρύματος θα γίνεται από το Δήμο,
  • Στην δεύτερη περίοδο λειτουργίας ο Δήμος θα έχει και την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος.
Να επισημανθεί, τέλος, ότι πρόθεση των δωρητών είναι μετά την συμφωνία ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη το ίδρυμα να λειτουργήσει άμεσα, και πριν το τέλος του 2009.

2 σχόλια:

  1. ο κ.Αρτελάρης αν κατάλαβα καλά είναι εκπρόσωπος των δωρητών;τόσα χρόνια Δήμαρχος τι έκανε για να λειτουργήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θυμάμαι οτι οταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του γηροκομείου δεν ήταν πια δήμαρχος ο κ. Αρτελάρης. Οντως γηροκομείο θα έπρεπε να έχει η περιοχή εδώ και πολλές δεκαετίες με τα προβλήματα που υπάρχουν. Αλλά εδώ δεν έχουν γίνει άλλα και άλλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.