Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Παραίτηση Δημοτικών Συμβούλων

Από το kefaloniapress (με μικρές διορθώσεις για καλύτερη αναγνωσιμότητα):

Χθες Πέμπτη, σε μια συνεδρίαση κόλαση και εν απουσία του Δήμαρχου Μανώλη Βαλέτα, έδωσαν τις παραιτήσεις τους δυο δημοτικοί σύμβουλοι. Οι κύριοι Βασίλης Μωραϊτης (πρώην Αντιδήμαρχος από το συνδυασμό του Μ. Βαλέτα) και Γιώργος Καβαλλιεράτος (Δημοτικός Σύμβουλος από το συνδυασμότου Σπ. Σπαθή).

Αιτία των παραιτήσεων -όπως τη διατύπωσαν οι παραιτηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι - είναι η άσχημη εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου όπως παρουσιάζεται στους δημότες. Δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο της Σάμης διέρχεται μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση εδω και πολύ καιρό.

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=7329&Itemid=38

roupaki: H παραίτηση είναι σίγουρα μια έντιμη και υγιής αντίδραση. Πολλές φορές όμως δεν καταφέρνει να λύσει ένα πρόβλημα. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση το κύριο πρόβλημα δεν είναι η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι η αδυναμία του Δημοτικού Συμβουλίου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του Δήμου. Και η εικόνα αυτή είναι απότοκος αυτής ακριβώς της αδυναμίας....

Αναρωτιόμαστε πάντως, όπως και όλοι νομίζουμε οι δημότες, πού μπορεί πλέον να οδηγήσει αυτή κατάσταση και ποια λύση μπορεί να δοθεί. Απ΄όσο μπορούμε να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας, δεν υπήρξε ποτέ Δημοτικό Συμβούλιο με τόσες πολλές αποχωρήσεις και αναταραχές....

4 σχόλια:

  1. Μα και βέβαια δεν υπήρχε συμβούλιο με τόσες πολλές αναταραχές και αποχωρήσεις!!! Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό!!! Στο κάτω κάτω, ας βγάλουν τα μάτια τους μεταξύ τους!!! Δικαίωμα τους είναι... Το κακό είναι οτι έχουν δημιουργήσει τρομερά άσχημο κλίμα στην τοπική κοινωνία στην οποία επικρατεί αναβρασμός!!! Έχουν βάλει τους μισούς να τσακωθούν με τους άλλους μισούς!!! Και το χειρότερο είναι οτι έχουν τόσο αλλαζονική στάση που αρνούνται ακόμη και να ακούσουν!!! Αλλά "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά"!!! Σε 1 χρόνο, έρχονται εκλογές!!! Και απο οτι δήλωσε ο κ. Δήμαρχος, θα ξαναθέσει υποψηφιότητα!!! Ήθελα να 'ξερα δεν το νιώθει πως δεν πρόκειται να πάρει πάνω απο 200 ψήφους σε όλο το δήμο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανετε λαθος, οι παραιτησεις λυνουν αλλα προβληματα. Δινουν χρονο σε αυτους που παραιτουνται να προετοιμαστουν για τις εκλογες που ερχονται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μας πούν αυτοί που παραιτήθηκαν τι έκαναν για να βελτιωσουν την εικόνα του Δ.Σ.Μήπως οι παραιτήσεις εξυπηρετούν άλλες καταστάσεις;όσοι τους ψήφισαν ερωτήθηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να έχετε δίκιο!!! Επειδή εγώ μένω εδώ και παρακολουθώ την πολιτική ζωή του τόπου, αυτό που έχω να πω, είναι πως αυτές οι παρετήσεις έπρεπε να υποβληθούν και καλά έκαναν που τις υπέβαλαν!!! Άργησαν όμως! Άργησαν πολύ και δυστύχως, μαζί με τα "σάπια και ξερά" κάηκαν και τα λιγοστά χλωρά! Και όσο για το τι έκαναν αυτοί που παρετήθηκαν, γυρίστε πίσω και δείτε!!! Μόλις αντέδρασε ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Μωραΐτης σε κάποιες καταστάσεις, ο κ. Δήμαρχος ζήτησε τη κεφαλή του επι πίνακι και τον έπαυσε απο Αντιδήμαρχο αντικαθιστόντας τον με κάποιον ο οποιός δεν ήταν καν στα ψηφοδέλτια και δεν πέρασε απο την κρίση των δημοτών!!! Αποφασίζουμε και διατάζουμε δηλαδή επειδή δε μας αρέσει να αντιδρούν!!! Άρα δεν μπορείτε να λέτε οτι δεν έκαναν τίποτα! Γιατί και μόνο με την προσπάθεια "αποκεφαλίστηκαν" και "φιμόθηκαν" εν ριπεί οφθαλμού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.