Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Νεστόριο Καστοριάς

Διάβαζα πριν μερικές μέρες το http://www.in.gr/ και έπεσε το μάτι μου σε μια δημοσίευση για το 31ο River Party στο Νεστόριο της Καστοριάς, Με αντιγραφή και επικόλληση από εδώ: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1037756&lngDtrID=253



Στις όχθες του Αλιάκμονα. Ξεκινά σήμερα το 31ο River Party στο Νεστόριο της Καστοριάς

Ανοίγει σήμερα, Τετάρτη, η αυλαία του 31ο River Party στο Νεστόριο της Καστοριάς. Χιλιάδες θεατές αναμένεται να κατακλύσουν και φέτος τις όχθες του Αλιάκμονα για να απολαύσουν το πλούσιο πρόγραμμα της διοργάνωσης.
Οι επισκέπτες του φεστιβάλ συμμετέχουν, επίσης, σε extreme games, όπως αναρρίχηση σε τεχνική πίστα 7 μέτρων, τοξοβολία, εναέριο πέρασμα με σχοινιά πάνω από το ποτάμι, rafting και πολλά άλλα, και κατασκηνώνουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο δάσος.

Το φετινό πρόγραμμα των μουσικών εκδηλώσεων τις εξής συναυλίες:
  • 29/7 Γλυκερία, Εστουδιαντίνα Νέων, Fanfara Τirana (Μain stage), Τhe Skelters και νεανικά συγκροτήματα (Green stage)
  • 30/7 Δήμος Αναστασιάδης, Μόνικα, Deniro (Μain stage), Νekyia και νεανικά συγκροτήματα
  • 31/7 Αντώνης Ρέμος, Εμιγκρέ, Αλέξανδρος Γούδας (Μain stage), Ατμα και νεανικά συγκροτήματα
  • 1/8 Φίλιππος Πλιάτσικας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιάννης Ζουγανέλης, Διονύσης Τσακνής (Μain stage), Stereo Μike, Vegas και νεανικά συγκροτήματα.
  • 2/8 Goin' Τhrough, Νέμβα, Θηρίο, Κόμη Χ, Ρrofessional Sinnerz, Cabaret Βalkan (Μain stage), Λάζαρο Καψιμάλη και νεανικά συγκροτήματα.

Άρχισα να αναρωτιέμαι «τί είναι το Νεστόριο, κάποιο χωριό μάλλον». Είδα και τη φωτογραφία, προφανώς από κάποια εκδήλωση, συναυλία, και θαύμασα τη συμμετοχή του κόσμου. Έψαξα λίγο στο Internet για το Νεστόριο, και βρήκα αυτά που ήθελα στην βικιπέδια (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B5%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF_%CE%9A%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%82 ):

Το Νεστόριο είναι κωμόπολη του νομού Καστοριάς της Μακεδονίας. Βρίσκεται σε απόσταση 28 χλμ. από την Καστοριά. Χωρίζεται σε Άνω Νεστόριο και Κάτω Νεστόριο. Το Κάτω Νεστόριο φτάνει μέχρι τον ποταμό Αλιάκμονα. Βρίσκεται σε μια πλαγιά του Γράμμου, σε υψόμετρο 890 μ. κι έχει πληθυσμό 954 κατοίκους (απογραφή 2001). Έχει ειρηνοδικείο, επιθεώρηση δημοτικής εκπαίδευσης και εφορία. Οι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία. Είναι έδρα του δήμου Νεστορίου, που περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα Νεστορίου, Κοτύλης, Κυψέλης και Πτελέας. Κατά την απογραφή του 2001, ο πληθυσμός του δήμου Νεστορίου ήταν 1.782 κάτοικοι.

Ένα μικρό χωριό λοιπόν, με πληθυσμό σαν την Σάμη, έδρα Καποδιστριακού Δήμου, μικρότερου από τη Σάμη. Δεν είναι λιμάνι, δεν ξέρω αν έχει τουρισμό, οι κάτοικοι μάλλον αγρότες είναι. Ίσως δεν έχει την πολιτιστική παράδοση, το ανήσυχο πνεύμα και άλλα σημαντικά, πολύτιμα, αλλά μάλλον ανενεργά που μας χαρακτηρίζουν από πιο ρομαντικές εποχές, αλλά το παλεύει. Δίνει ένα στίγμα, ένα μάλλον ηχηρό παρών στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Δε θέλω να πω τίποτε άλλο. Σίγουρα στον τομέα του πολιτισμού μπορούμε καλύτερα. Πολύ καλύτερα. Ευχαριστώ το roupaki για τη φιλοξενία.

Πάραλος

Άρθρο Αναγνώστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.