Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Αναγνώστες απαιτούν εξηγήσεις για το συμβάν με το τραυματισμένο σκυλάκι της Σάμης

To περιστατικό λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις. Ᾱρχική μας θέληση ήταν να μην "σπάσουμε" τον σχολιασμό σε δύο κομμάτια με νέο post και να αναδημοσιεύουμε σαν σχόλιο στο αρχικό post τα σχόλια που στάλθηκαν στο kefaloniapress.gr. Όπως όμως θα διαπιστώσετε τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά και αν δεν αντιδράσει ο δήμος άμεσα ίσως γίνουν σοβαρότερα. Ίσως μία απολογητική επιστολή είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει. Δεν είναι δική μας δουλειά να ζητήσουμε πειθαρχικές ή όποιου άλλου είδους ευθύνες από τους εργαζόμενους στο Δήμο και το κτηνιατρείο Αργοστολίου. Αναρωτιόμαστε όμως σε ποιές δουλειές η προϊσταμένη αρχή ...παρακαλάει το προσωπικό της να κάνει τη δουλειά του! Και μάλιστα με αμοιβή έξτρα και στο χέρι!

Αναδημοσιεύουμε λοιπόν παρακάτω τα σχόλια που στάλθηκαν στο kefaloniapress.gr.

Απάντηση Δημόσιου Κτηνιατρείου Αργοστολίου

Kefaloniapress: Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω εμαιλ από τον κτηνίατρο κ. Παπαϊωάννου και το οποιο αφορά το χθεσινό μας δημοσίευμα:
http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=7017&Itemid=38

Εκ μέρους των υπαλλήλων του Κτηνιατρικού Κέντρου Κεφαλονιάς θα θέλαμε να ζητήσουμε ειλικρινή συγνώμη για την όποια συμμετοχή μας στην παράξενη και άτυχη κατάληξη του σκύλου που μεταφέρθηκε τραυματισμένος στην υπηρεσία μας από τη Σάμη.

Δεν θα αναφερθώ σε παρεξηγήσεις, ούτε σε επιμερισμούς ευθυνών. Το φιλότιμο και η υπευθυνότητα των υπαλλήλων του Κτηνιατρικού Κέντρου κρίνεται καθημερινά από τους κτηνοτρόφους και τις επιχειρήσεις τους οποίους εξυπηρετούμε και ελέγχουμε.

Δεν θα κρίνουμε κάποιους που μας κατηγορούν χωρίς να ξέρουν την δουλειά μας. Όσα γράφτηκαν σε τοπικές ιστοσελίδες θεωρούμε πως ήταν από ανθρώπους εν βρασμό και δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που πιστεύουν.

Τέλος θα επιθυμούσαμε οι τελευταίοι πιστοί φιλόζωοι, να μας βοηθήσουν στη πίεση που ασκούμε στους Δήμους να αναλάβουν τις ευθύνες τους προς τα αδέσποτα ζώα, παρά να επιτίθενται σε κάποιους υπαλλήλους.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Παπαϊωάννου Χαράλαμπος Κτηνίατρος

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.phpoption=com_content&task=view&id=7058&Itemid=153

Σχόλια Αναγνωστών Kefaloniapress.gr

Λυπάμαι πολύ για την απάντηση που έδωσε ο κ. Παπαϊωάννου. Δεν μας καλύπτει απόλυτα για όσα συνέβησαν με το σκυλάκι. Με λίγα λόγια είναι μόνο ... για τους κτηνοτρόφους η υπηρεσία και τα αδέσποτα στη μοίρα τους!!! Και στην ευθύνη του Δήμου. Το σκυλί κάθε άλλο από αδέσποτο ήταν. Έφυγε από τον ιδιοκτήτη του. Εντάξει δεν ήταν πρόβατο δυστυχώς, αλλά σκυλί γεννήθηκε...

Για να μη τα πολυλογάμε, εγώ περίμενα να απαντήσουν τι πραγματικά συνέβη όταν φέρανε το σκυλάκι τραυματισμένο σε αυτή την υπηρεσία (σημείωση : Δημόσιο Κτηνιατρείο Αργοστολίου). Ποιες ήταν οι νόμιμες αρμοδιότητές τους στο συμβάν αυτό;

----------------------

Είμαστε μια ομάδα πολιτών που με φρίκη διαβάσαμε αυτό που συνέβη στο άτυχο σκυλί. Η αηδία μας δεν περιγράφεται. Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση του κοινού, με τα ονόματα των υπευθύνων, καθώς και μια υπεύθυνη απάντηση από την αστυνομία για τη πορεία της τιμωρίας τους. Στις περισσότερες ιστοσελίδες γίνεται χαμός με αυτό το θέμα και δικαίως.

Οι κύριοι πρέπει να απολυθούν άμεσα, όπως εμάς μας απολύουν αμέσως από την εργασία μας αν θα προβαίναμε σε μια τέτοιου είδους παρατυπία (βγάζοντας απέξω το συναισθηματικό σκέλος). Ντρεπόμαστε πολύ.

----------------

Ποτέ μου δεν υπήρξα ιδιαίτερα φιλόζωος υπό την έννοια ότι δύσκολα θα υιοθετούσα ένα κατοικίδιο για το σπίτι. Αυτό που διαβάσαμε όμως, εγώ και η οικογένειά μου, για τον υπάλληλο που «τελείωσε» το δύστυχο σκύλο, μας έκανε να καταλάβουμε αυτό που λένε «εν βρασμώ ψυχής». Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να κυκλοφορούν τέτοια τέρατα ελεύθερα εν έτει 2009 και μάλιστα να πληρώνονται και από τις εισφορές μας για να κάνουν εν ώρα εργασίας...εγκλήματα.

Θα επικοινωνήσω με το Α.Τ της περιοχής και θα καταθέσω μήνυση κι’εγώ προσωπικά εναντίον παντός υπευθύνου. Απότι βλέπω έχουν κινητοποιηθεί και αρκετοί Έλληνες ακόμη στο διαδίκτυο, το αναρτούν παντού. Πότε θα δημοσιευτεί το όνομά του; -
ΥΓ: Αν ο σκυλάκος δεν κατέληγε έτσι, ευχαρίστως και θα τον υιοθετούσα και θα πλήρωνα τα έξοδα νοσηλείας του. Οπως και πολύς κόσμος φαντάζομαι. Γιατί και η απανθρωπιά έχει τα όριά της και πρέπει να τιμωρείται ΑΥ-ΣΤΗ-ΡΟ-ΤΑ-ΤΑ. Αλλιώς παίρνουν θάρρος και πέφτουν σε πιο βαριά παραπτώματα ακόμα. Ελπίζω ο..."άνθρωπος" αυτός να μην έχει παιδιά.

--------

Μόλις είδαμε στο facebook αυτό
http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_94.html . Εχει ήδη γίνει πανικός. Παρακαλούμε θερμά ως ενημερωτική σελίδα να απαιτήσετε εξηγήσεις από το Δήμο και να ενημερωθούμε και εμείς αν η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για συγκάλυψη. Ολο το facebook ζητάει το όνομα του κυρίου αυτού. Στον οποίο εύχομαι ολόψυχα να τον πετάξουν τα παιδιά του σε κάποιο χαντάκι όταν θα είναι γέρος και θα πονάει, γιατί τέτοια ανατροφή θα τους έχει δώσει.

--------

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΝΤΑΚΙ. ΕΥΡΩΠΗ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΑΙΖΟΝ. ΩΡΑΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ. Ε, ΟΧΙ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ. ΧΙΛΊΑΔΕΣ ΦΕΙΓ ΒΟΛΑΝ ΑΠ’ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΤΣΟΥΡΜΟ ΑΓΡΙΕΜΕΝΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΚΕΙ.
------

Kefalonia Press : Τα emails των αναγνωστών στάλθηκαν με αφορμή το δημοσίευμά μας : Το Δημόσιο Κτηνιατρείο Αργοστολίου δεν είχε εντολή να καλύψει το κόστος ενός τραυματισμένου ζώου!! για το οποίο πραγματικά έχει ξεσπάσει μεγάλη συζήτηση στο facebook και σε φιλοζωϊκά sites όπως το www.adespoto.gr "Δημοτικός υπάλληλος αποφάσισε να πετάξει το σκύλο σε χαντάκι!"

Θα επανέλθουμε στο θέμα.


Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.phpoption=com_content&task=view&id=7109&Itemid=38

4 σχόλια:

  1. Για σταθείτε ορέ πατριώτες και εγώ θα αντιμετώπιζα με οίκτο ένα ζώο κτυπημένο αλλά όλα αυτά μέχρι κάποιο σημείο. Όχι και τέρατα οι όποιοι κακώς δημιούργησαν όλο αυτό το σκηνικό. Έπειτα ο σκύλος μάλλον ευθανασία χρειάζονταν που ορισμένοι από εσάς δεν θα την δεχόσασταν. Δηλαδή εγώ που πιτσιρικάς πέρναγα τα καλοκαίρια μου με μια σφεντόνα και κάτι παγίδες για πουλάκια (τσιπίρια) και η θειά μου τους τρυπούσε το κεφάλι με ένα βελόνι όπως ανέκαθεν έκαναν για να ψοφήσουν και εγώ δεν μπορούσα να το κάνω και τα έσφιγγα μες στο παιδικό μου χεράκι σκοτώνοντάς τα από ασφυξία (άλλο καλλίτερο) ήμασταν κτήνη; Η συχωρεμένη θειά δεν είχε πειράξει άνθρωπο και όλο με τα καντήλια και τους αγίους ήταν, πραγματικά άγιος άνθρωπος, και εγώ για την ώρα δεν έχω σφίξει κανένα στο λαιμό. Μη φτάνουμε σε παραλογισμούς υπάρχουν πραγματικά σοβαρά θέματα στη πόρτα του διπλανού μας που κάνουμε οι περισσότεροι τον ανήξερο, και τώρα για ένα σκύλο βγήκατε όλοι και λέτε το κοντό σας και το μακρύ σας. Ένα ζώο δεν παύει να είναι ζώο δεν είναι άνθρωπος, δεν διασκεδάζει κανείς (πιστεύω) με το μαρτύριό του αλλά μέχρι εκεί. Η ζωή έχει και μια φιλοσοφία, και καλώς ή κακώς χρειάζεται και μία σκληρότητα αλλιώς άντε να γίνουμε όλοι φλούφληδες. Τά λέω λίγο χύμα γιατί κάποιοι μάλλον ξεπέρασαν κάποια όρια και τα πήραν όλα αρμπάριζα. Να απολυθούν οι υπεύθυνοι. Ρε άντε σκίστε τα καλσόν σας. Ξέρετε πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν στην Ελλάδα εδώ και χρόνια γιατί δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα υγείας, γιατί δεν υπάρχουν εντατικές κλπ; Ξέρετε πόσα καράβια σκυλοπνίχτες κυκλοφορούν που ταξιδεύουν οι πατεράδες σας, τα αδέρφια σας και εσείς οι ίδιοι, δεν είδα κανένα από σας να διαμαρτύρεται ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΫΛΟ ΟΜΩΣ Ε; Άντε λοιπόν ψυχραιμία και ασχοληθείτε με κάτι ποιο σοβαρό, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΖΩΟΦΙΛΟΣ – ΤΟ ΑΤΥΧΕΣ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗ ΣΑΜΗ
    Η ζωοφιλία είναι ένα εσωτερικό αίσθημα των άνθρώπων στην παροχή βοήθειας από την οποία δεν αναμένει καμμίας μορφής ανταπόδωση. Οι διαθέσεις για την παροχή βοήθειας προκύπτουν μέσα από μή ανταποδοτικές σχέσεις – δεν περιμένουμε να μας ανταποδώσουν τα ζωα, αλλά ούτε και επιδιώκουμε να μας ανταποδώσει η κοινωνία με υπέρμετρες δημοσιεύσεις- αλλά και ετεροβαρείς διότι ο φιλόζωος διαθέτει και χρόνο και χρήμα για την παροχή της βοήθειας.
    Ο Αληθινός ζωόφιλος ουσιαστικά παρουσιάζει και στοιχεία ανθρωπισμού, διότι έχει πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα του οίκτου που τον ωθεί για να καταπραΰνει τον «πόνο» του πάσχοντος ζώου.Aυτός ο οίκτος (γ’ βαθμού όπως λέγεται), δεν είναι κοινός στην πλειοψηφία των ανθρώπων. Tον είχαν οι ιεραπόστολοι. Tον έχουν οι γενναιόφρονες οι ευεργέτες, οι αληθινά φιλάνθρωποι. Συνεπώς αποτελεί χαρακτηριστικό ανθρωπισμού και σεβασμού πρός οποιαδήποτε μορφή ζωής.
    Eίναι συνεπώς ανάγκη, όσοι διαθέτουν την αυξημένη συμπάθεια έναντι των αδεσπότων ζώων να πράττουν , χωρίς να ενοχλούν τους συνανθρώπους μας, που έχουν κάθε δικαίωμα να είναι ζωόφιλοι λιγότερο από αυτούς, ή και καθόλου ζωόφιλοι! Eίναι ανάγκη η συμπεριφορά όλων, ζωόφιλων και μη, να είναι ευπρεπής και χωρίς υπερβολές , διότι με την προσωπική μας στάση μπορούμε σιγά – σιγά να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση ή πρός αποφυγή .
    Eίναι πρόδηλο ότι δικές μας απρέπειες, αγένειες και αβλεψίες από την κατοχή ζώου , στη συνείδηση του ουδέτερου ή μη ζωόφιλου ανθρώπου , τις χρεώνονται τα ζώα και φταίμε εμείς για αυτό.
    Ομως δεν μπορώ να μη συμφωνήσω με τον φίλο το Σταράτο, ότι σε όλα αυτά υπάρχουν κάποια όρια. Οτι προτεραιότητες είναι άλλα πολύ πιό σημαντικά πράγματα, όπως τα νοσοκομεία, οι δρόμοι, τα σχολεία κ.λ.π.
    Η υπερβολή στην αντίδραση για ένα καθημερινό συμβάν ανά την Υφήλιο χαρκτηρίζεται είτε ώς ένδεια θεματολογίας, ή στρεβλή υπερευαισθησία.
    Επίσης η υπερβολή στις δημοσιεύσεις θετικές ή αρνητικές, για τους Υπάλληλους του Δήμου, για τον Αντιδήμαρχο, για το Νομίατρο, για το Δήμαρχο, για τον Ιδιώτη κτηνίατρο κ.λ.π αναιρούν την εννοια της μη ανταποδοτικής σχέσης, προσβάλλουν ανθρώπους ή δημιουργούν ακόμη και προσωπικές αντιπαραθέσεις που δεν τις έχει ανάγκη η μικρή μας κοινωνία.
    Οι υστερικές επίσης κραυγές ντροπής, άισχους, απανθρωπιάς, να σου κάνει το ίδιο το παιδί σου , και όλα τα λοιπα που διάβασα, είναι υπέρμετρες εν θερμώ αντιδράσεις, ελαφρώς σκεπτομένων.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας
    ΟΙΣΤΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τυχαία μπήκα στο blog και οι αναφορές και τα σχόλια για την τον τραγικό θάνατο του σκύλου τον Ιούλιο στην Σάμη φέρνουν στην μνήμη τραγικές στιγμές πόνου και οργής για την αναλγησία συμπολιτών μας.Δυστυχώς έζησα από πολύ κοντά την τραγική εξέλιξη αυτής της ιστορίας. Ειλικρινά από τότε εκατοντάδες φορές ξαναζώ όλη αυτή την περιπέτεια του άμοιρου ζώου και δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν ξαπλωμένο στο τραπέζι πριν την ευθανασία ημιπαράλυτο να μας κοιτάζει ζητώντας απελπισμένα την βοήθειά μας. Ο πόνος και η θλίψη είναι μεγαλύτερη καθώς δεν ακούστηκε ένα συγχνώμη, ούτε μία λέξη από την οδηγό δολοφόνο, η οποία μάλιστα έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Αλήθεια ποιός ήταν ο ιδιοκτήτης. Κάποιος blogger αναρωτιέται εάν επενέβει η δικαιοσύνη. Αυτό συμβαίνει σε πολιτισμένες κοινωνίες.Παρακαλώ εάν κάποιος γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του ζώου να γράψει ένα σχόλιο. 'ισως θελήσει να μάθει περισσότερα για την τύχη του πιστού φίλου του. Είμαι σίγουρος οτι τα δικά του μάτια έψαχνε το κακόμοιρο ζώο πριν ή θανατηφόρα 'ενεση τα σφραγίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ" ! ! ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΑΥΤΟ, ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΓΚΑΝΤΙ, ΕΓΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑΤΙ, ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΜΕ ΕΧΕΙ ΣΚΛΑΒΩΣΕΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΘΩΟΤΗΤΑ-ΤΟΥΣ! ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΩΡΩ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΖΩΟΦΙΛΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΖΩΟΦΙΛΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-ΜΟΥ! ΕΠΙΣΗΣ Ε Υ Τ Υ Χ Ω Σ ΠΟΥ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΔΙΚΟΣ-ΤΟΥΣ ΤΡΥΦΕΡΑ, ΕΓΩ Ο ΕΛΕΦΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.