Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Κακοποίηση αδέσποτου....

Ένα σκυλί με διαλυμένη σπονδυλική στήλη και φρικτούς πόνους πηγαινοερχόταν Σάμη - Αργοστόλι υποφέροντας από τις 09:30 μέχρι τις 14:30.

Μία πολύ βιαστική οδηγός χτύπησε το σκυλί έξω από λύκειο Σάμης. Άνθρωποι από το Λύκειο Σάμης ειδοποίησαν αμέσως το Δήμο Σάμης και μετά από ώρα ήρθε φορτηγό του για να μεταφέρει το σκύλο στο Νομοκτηνιατρείο Αργοστολίου. Οι υπάλληλοι που "υποδέχτηκαν" το σκύλο στο Νομοκτηνιατρείο ήρθαν σε τηλεφωνική επαφή μ' εκείνους που άκουσαν το φρενάρισμα στη Σάμη. Για 2-3 ώρες το σκυλί παρέμενε εκεί καθώς δεν υπήρχε κτηνίατρος να το δει…..

Δυστυχώς η ιστορία αυτή έχει απ’ όλα. Ενδεἰξεις αναλγησίας ενός δημόσιου νοσοκομείου, αυξημένη ευαισθησία πολιτών και τοπικών παραγόντων, ....εμμονές με το ωράριο εργασίας και άγνοια... Δυστυχώς.

Διαβάστε το πλήρες δημοσίευμα και τον πολύ καλό σχολιασμό εδὠ:
http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=573:2009-07-16-13-45-17&catid=35:news&Itemid=67

Ευχαριστούμε τον yannis για την επισήμανση. Χρειαζόμαστε ενεργούς αναγνώστες...

Από την πλευρά μας, αντί για άλλο σχόλιο, απλά να σημειώσουμε την έλλειψη δημοτικού κτηνιατρείου στην περιοχή μας και να επισημάνουμε ευρύτερα ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε σοβαρά το θέμα της συμπεριφοράς μας ως κοινωνία απέναντι στα ζώα... Δυστυχώς δεν είναι λίγα τα περιστατικά κακοποίησης ή και θανάτωσης ζώων και στην περιοχή μας, όπως και αλλού, που μένουν παντελώς ατιμώρητα. Και ακριβώς επειδή, δυστυχώς, κάποιοι δεν «συγκινούνται» από το ότι ο πολιτισμός μας κρίνεται στην συμπεριφορά μας απέναντι στον «αδύναμο», κάποια στιγμή θα πρέπει να ληφθούν και σχετικά μέτρα....

6 σχόλια:

  1. ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΡΙΜΑ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΗΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΤΟΜΙΚΗ . ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ευθύνες είναι πάντα ατομικές, η συλλογική ευθύνη προσωπικά μου θυμίζει καθεστώτα φασιστικά. Το μέρος καθορίζει το όλον όμως. Ανώνυμε εξήγησε μας τι εννοεις ακριβώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι ο καθρέφτης του ποιοι είμαστε πραγματικά, τι έχει μέσα η ψυχή μας! Γιατί το να φερόμαστε σε κάποιον καλά υπό το φόβο της τιμωρίας δεν λέει τίποτα. Εκεί που δείχνουμε την πραγματική μας ψυχοσύνθεση είναι, όταν δεν κινδυνεύουμε άμεσα με "τιμωρία". Υπό αυτή την έννοια, όσοι κακοποιούν τα ζώα χρίζουν αν μη τι άλλο ψυχοθεραπείας και είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο. Και δυστυχώς έχουμε πολλούς τέτοιους και στον τόπο μας. Σας φαίνεται ακραίο; Σκεφτείτε λίγο και θα δείτε πως έτσι είναι όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι εννοώ ρε φίλε απλά πράγματα εννοώ που με την επόμενη καταχώρηση του blog με τα σχόλια των αναγνωστών του kefaloniapress εξηγούνται τα πάντα .
    Γίναμε για μια ακόμα φορά πανελλήνια για να μην πω παγκόσμια ρεζίλη με την συμπεριφορά ανθρώπων που μονό ανθρώπινη δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω
    Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα συγκλονιστικό γεγονός ένα γεγονός που μας διασύρει σαν περιοχή και το αρχικό σχολειό των κατά τα αλλά υπερευαίσθητων διαχωριστών του blog ήταν «τρεις λαλουν και δυο χορεύουν ¨»
    Δηλαδή αγαπητοί φίλοι τη θα άλλαζε αν είχαμε κτηνιατρείο στην Σάμη? Θα είχαμε κάποιες αργομισθίες διπλά μας αντί να κάνουμε 25 χιλιόμετρα για να της βρούμε για να μας πουν ότι δεν είχαν εξασφαλισμένη πίστωση για μια ένεση, ΝΤΡΟΠΗ!
    Τη θα πειθανάγκαζε ένα ανάλγητο υπάλληλο του δήμου Σάμης να αντιληφθεί πως συμπεριφέρονται οι άνθρωποι απέναντι σε μια ζωή που ψυχορραγούσε? Τίποτε άλλο περά από την συνείδηση του . Αλώστε αν έχει μεγάλο σόι και ψηφίζει σωστά στης εκλογές τότε μένει και στο απυρόβλητο . ΝΤΡΟΠΗ
    Και τέλος ποιος θα πει σε αυτόν το θίασο που διαχειρίζεται της τύχες του δήμου Σάμης ότι τα πάντα σ αυτή την ζωή δεν εξαργυρώνονται με λεφτά, βέβαια η νέα τάξη πραγμάτων αυτό καθιέρωσε σε αυτό τον τόπο τα πάντα να έχουν μια τιμή , η ζωή όμως άλλα διδάσκει μπορεί να βρεθεί ο οποιοσδήποτε από εμάς πεταμένος σε κάποιο χαντάκι αλλά τα χρήματα να μην μπορεί να τoν σώσουν απλά να χρειαστεί να του τα βάλουν στο στόμα για να μην πω πουθενά αλλού για μα διαβεί τον Αχέροντα
    Ας αναλογιστή λοιπόν ο καθένας μας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογη για την κατάντια αυτού του τόπου και πάνω από όλους οι διανοούμενοι αρθογράφοι σας που σιώπησαν εκκωφαντικά ΝΤΡΟΠΗ!
    Ευχαριστω για την ανοχη σας.
    ΞΟΙΣΤΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ο σκύλος ανήκε σε ψηφοφόρο από μεγάλο σόι,τότε αμέσως θα είχε κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός του Δήμου,αυτοκίνητα του,ασθενοφόρα.θα ήταν παρών ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος για νομική κάλυψη,οι Αντιδήμαρχοι,όλοι οι αρχηγοί για να φανεί ότι επιτέλους υπάρχει αντιπολίτευση.Συντονιστής θα ήταν ο Αντιδήμαρχος με άμεση πρόσβαση στο βουλευτή και τον πρόεδρο του νοσοκομείου.Ετσι το άτυχο ζώο θα είχε καλύτερη τύχη.Αυτή είναι η κατάσταση στη Σάμη και ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. OMOΡΦΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΗΣΥΧΑΣΕ. ΟΜΟΡΦΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΥΣ. ΧΑΖΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΧΑΖΑ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΘΙΑΣΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΜΑς ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ. ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΜΟΣ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΞΟΙΣΤΡΑΣ. ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΝΟΥΘΕΤΕΙ. ΡΕ ΔΕ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ. ΟΜΩς ΘΑ ΣΕ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΑΜΩΜΗ ΞΟΙΣΤΡΑ
    Ο ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.