Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Μέρη Πώλησης Εισιτηρίων Συναυλίας ΒΑΝΔΗ

Από τον Δήμο Σάμης, λάβαμε και δημοσιεύουμε τα σημεία προπώλησης των εισιτηρίων της συναυλίας της Δ.Βανδή και των Goin’ Through, στη Σάμη, το Σάββατο 25 Ιουλίου στις 21:30. Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ:

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ:
  • Κατάστημα καλλυντικών SEFORA
  • Ζαχαροπλαστείο ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ Λιθόστρωτο
  • Βιβλιοπωλείο ΝΕΟΦΥΤΟΣ Λ. Βεργωτή
  • Φούρνος ΣΠΑΘΗ Λιθόστρωτο
  • Κατάστημα Υποδημάτων ΜΑΡΙΑΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗ Λιθόστρωτο
  • BOCA Καφέ- Μπαρ στην πλατεία Αργοστολίου
ΛΗΞΟΥΡΙ:
  • Βιβλιοπωλείο ΣΟΛΩΜΟΣ ACS COYRIER
ΦΙΣΚΑΡΔΟ:
  • Φούρνος ΣΠΑΘΗ στην παραλία Φισκάρδου
ΠΟΡΟΣ:
  • Πρακτορείο STRINTZIS FERRIES Γαβριελάτου-Ρωμάνου, λιμάνι Πόρου
ΣΚΑΛΑ:
  • Εστιατόριο-Μπαρ ¨SKANDINAVIA¨
ΠΥΛΑΡΟΣ:
  • Πολιτιστικό Κέντρο Πυλάρου
  • Καντίνα στην ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΥΡΤΟΥ
ΙΘΑΚΗ:
  • Κατάστημα Επίπλων Κουζίνας ΖΑΧΑΡΑΤΟΥ στην παραλία στο Βαθύ
  • VODAFONE στο Βαθύ
ΣΑΜΗ
  • ΔΕΤΑΠ Σάμης
  • Τουριστικό Γραφείο Σάμης
  • Μελισσάνη
  • Δρογκαράτη
  • Περίπτερο Αποστολάτου
  • Πρακτορείο STRINTZIS FERRIES Μarketou Travel στην παραλία
  • ΚΕΠ Σάμης
  • Kαφέ-μπαρ ΜΑΝΙFIKO

3 σχόλια:

  1. Είχε γράψει κάποτε ο Μπρεχτ: "Δεν είναι και τόσο δημοκρατικό να κάνεις πράγματα για τους άλλους όταν είναι να κατεβάσεις το επίπεδο που οραματίζεσαι αυτοί να φτάσουν. Δημοκρατικό είναι να προπαθείς να ανεβάσεις το πολιτιστικό επίπεδό τους προσφέροντάς τους την αληθινή δημιουργία..." Για την αοιδό των καψουροτράγουδων και της ανύπαρκτης ποιότητας των στίχων και της μουσικής της ο λόγος.
    Λίγο έλειψε να πωλούνται εισιτήρια και στα χωράφια, κάτω από τις ελιές! Ευτυχώς βέβαια που υπάρχει και ο Παπακωνσταντίνου και κάποιες άλλες, καλές είναι αλήθεια, δραστηριότητες των Εορτίων Σάμης. Αλλά περισσότερα για τις εκδηλώσεις και τη σύγκρισή τους με τις εκδηλώσεις της υπόλοιπης Κεφαλονιάς, το Σεπτέμβρη.
    Για την ώρα ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ στο "Ρουπάκι" και ιδιαίτερα σε όσους κάθονται στη δροσερή και φιλόξενη σκιά του.
    "major arx" το αστερόεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστότατος φίλε "major arx" αλλά έχεις προσπαθήσει να πείσεις κανέναν νεολαίο; Για UFO θα σε περάσει. Το μεγάλο πρόβλημα είναι σε αυτούς που βλέπουν μπροστά (σαν και ΄σένα), την τέλεια κατάντια και δεν μπορούν να βοηθήσουν. Φαίνεται είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο, αν δεν πιάσεις πάτο δεν ξαναβλέπεις επιφάνεια με τίποτε. Και έχουμε αρκετή διαδρομή προς τα κάτω ακόμα. Να είσαι και ευχαριστημένος που η Κεφαλονιά κρατάει λίγη κουλτούρα. Μη γελάς πικρόχολα, αν πας κατά Πελοπόννησο θα δείς την τέλεια υποβάθμιση, σκέτος μεσαίωνας συνοδευόμενος από πανάθλια ένρινα σκυλοκαψουροδημοτικά, που δεν καταλαβαίνεις λέξη, κεσέδες μπύρα και κάτι γουρούνες ψημένες (γουρουνοπούλες τις λένε) και σι- σι- σι και ντιριντάχτα μέχρι πρωίας. Και διερωτάσαι που πάει αυτός ο κόσμος και τρελαίνεσαι. Αν σε απογοήτευσα βραδιάτικα, με συγχωρείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι είναι ακριβώς, ΣΤΑΡΑΤΕ. Όπως τα λες. Θα συμφωνείς σίγουρα ότι μπορούν να γίνουν καλύτερες εκδηλώσεις, πέρα από τις λίγες καλές αυτού του καλοκαιριού. Όμως, δεν ξέρω και από προσωπική πείρα, αμφιβάλλω,αν ο Δήμος θέλει να εκμετελλευτεί, δημιουργικά βέβαια και όχι επικοινωνιακά, το απανταχού γης επιστημονικό/πολιτιστικό δυναμικό της περιοχής (καλλιτέχνες, συγγραφείς, επιστήμονες και άλλους δημιουργούς).
    Πέρα όμως από αυτά, προτείνω, να ανοίξουμε -με καταθέσεις, απόψεις, συμφωνίες και διαφωνίες επί της ουσίας βέβαια και όχι με προωπικές επιθέσεις- μια συζήτηση για τον πολιτισμό της περιοχής. (Το ΡΟΥΠΑΚΙ πιστεύω ότι θα συμφωνεί). Και βέβαια για ένα πολιτισμό που θα έχει ως κέντρο την πνευματικότητα της επαρχίας Σάμης (ιστορία, αρχαιολογία, λαϊκή παράδοση, προσωπικότητες κ.ά.)με τη συμμετοχή κυρίως των νέων ανθρώπων. Οι νέοι άνθρωποι κερδίζονται μόνον αν τους πείσεις -και καλά κάνουν. Η ιστορική δυναμική ήδη υπάρχει, πλην όμως εγκλωβισμένη στις σελίδες των ...βιβλίων. Γιατί δε βλέπω πέρα από αναλώσιμες επιφανειακές δράσεις, κάτι το ουσιαστικό.
    Ας πούμε, θα μπορούσε να ξεκινήσει ο Δήμος με μια έκδοση, για την ιστορία της περιοχής και τη λαογραφία της. Εννοώ, ένα καλαίσθητο φυλλάδιο που θα διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία και που θα διδάσκεται βέβαια σε αυτά, στα αντίστοιχα μαθήματα.
    Και χωρίς καμιά διάθεση, μιλιταριστικού πνεύματος, αλλά με διάθεση μάλλον υπογράμμισης της πνευματικότητας της περιοχής, που αν την "καλέσουμε" μόνον τότε θα αναδυθεί, αντιγράφω από τον Τίτο Λίβιο -Λατίνο και όχι Έλληνα ιστορικό- το παρακάτω απόσπασμα:
    " Ένδοξο και αθάνατο θα διαμένει πάντοτε το όνομα των Σαμαίων, οι οποίοι υπερασπίσηκαν την ελευθερία με μεγαλύτερη πίστη και γενναιότητα από όλες τις πόλεις της ΕΛλάδας..."
    Και από τον Ηλία Ζερβό-Ιακωβάτο:
    "Τα πλούτη ταύτα των Σαμαίων (εννοεί αυτά που ο Φούλβιος Νοβιλίωρ -ο πολιορκητής της Σάμης- έκαμε θρίαμβο στη Ρώμη), προϊόντα μόνης της ελευθερίας και ανεξαρτησίας, ως η πενία είναι πάντοτε ο καρπός της δουλείας, αποδεικνύουν συν τοις άλλος και τον βαθμόν του πολιτισμού, εις τον οποίον είχον φθάσει, διότι το είδος και η συλλογή των πολυτίμων αντικειμένων, παρέχουν τρανώτατα δείγματα βιομηχανικής και διανοητικής συνάμα αναπτύξεως".
    Και πάλι ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
    "major arx" το αστερόεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.