Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Σοβαρή καταγγελία για τη Σάμη...

Δημοσιεύουμε μια σοβαρή καταγγελία για την πόλη μας από το kefaloniaphotosnews.


Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2009

Μια καταγγελία για τη Σάμη...

Κύριε Δήμαρχε,


Σήμερα 29 Ιουνίου 2009, βίωσα μια απαράδεκτη συμπεριφορά από επαγγελματία δημότη σας. Περιμένοντας λοιπόν το καράβι για Πάτρα (δρομολόγιο 17:00) εγώ με την γυναίκα μου κάναμε μια βόλτα στη Σάμη, για να δούμε τη πόλη και να κάνουμε κάποια ψώνια. Λόγου ότι η γυναίκα μου είναι τριών μηνών έγκυος θέλησε να φάει ενα πρόχειρο γεύμα και μάλιστα πήρε μία τυρόπιτα.

Μετά από δεκαπέντε περίπου λεπτά πήγαμε να καθίσουμε σε ένα κατάστημα με την επωνυμία "ΝΕΑ ΣΑΜΗ". Ερχόμενη η σερβιτόρα και πριν προλάβουμε να παραγγείλουμε επιτέθηκε λεκτικά στη γυναίκα μου, επειδή έτρωγε τυρόπιτα (πόσο να είχε μείνει ακόμα μετά από δεκαπέντε λεπτά ;;;). Της ζήτησα τον υπεύθυνο και να καλέσει την τουριστική αστυνομία.

Ήρθε ο υπεύθυνος και μου είπε ότι σε όλους τους χώρους του μαγαζιού έχει αναρτήσει ταμπέλες με απαγόρευση κατανάλωσης τροφής εκτός από αυτά που προσφέρει αυτός. Του ζήτησα να μου γνωρίσει ποια υπουργική απόφαση ή ποιος νόμος του δίνει το δικαίωμα να απαγορεύει. Τότε αυτός και ένας ακόμα κύριος (για να μην τους αποκαλέσω διαφορετικά) προσπάθησαν να με χτυπήσουν και απειλώντας ότι θα φέρουν την τουριστική αστυνομία και θα με κανονίσουν όλοι μαζί. Αναγκάστηκα να επικαλεστώ την επαγγελματική μου ταυτότητα αλλά η απάντηση που πήρα ήταν μόνο χυδαία.

Κύριε δήμαρχε εργάζομαι στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και η οργανική μου Θέση είναι στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Επειδή δεν ανέχομαι τέτοια συμπεριφορά από τέτοια είδους υποκείμενα, τα οπoία έχουν κάνει την μεγαλύτερη ζημιά στον τουρισμό και όχι μόνο, σας γνωρίζω ότι θα προβώ σε καταγγελίες στους κάτωθι:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Eπίσης τα ανωτέρω θα αναρτηθούν σε όλες της ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες με πληροφορίες για την περιοχή ΣΑΜΗ.

Δεν με ενδιαφέρει αν θα σας πει την αλήθεια ή όχι, με πρόσβαλε, παραλίγο να κάνει κακό στην υγεία της γυναίκας μου και θα υποστεί τις συνέπειες.

Μπορεί στην Ελλάδα να είναι δύσκολο να βρει κάποιος το δίκιο του, να ξέρετε όμως όσο και να μου πάρει δεν θα σταματήσω (και ας έχει μπάρμπα και τον Καραμανλή).

Πηγή: http://www.kefaloniaphotonews.gr/deltiatypou.asp?id=1012

36 σχόλια:

  1. Για να σας δω τώρα σαμικοι τι έχετε να πείτε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TI NA ΠΟΥΝΕ ΜΟΥΓΓΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΓΑ ΠΙΟΣ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟ ΤΟΝ ΜΥΣΤΙΚΟΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΣΙΓΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο μεγάλε. Επιτέλους να βάλει κάποιος αυτούς τους γελοίους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό στη θέση τους. Χίλιες φορές μπράβο. Κάτι τέτοιοι ψευτόμαγκες έχουν χαλάσει τα πάντα στην Ελλάδα μας. Ακούς εκεί. Απαγορεύεται να τρώμε. Τι λες ρε μεγάλε! Μα είσαι σοβαρός; Δεν κοιτάς που θα λυσσάξετε από την πείνα φέτος και τολμάς να κάνεις και παρατήρηση σε τουρίστα που σε προτίμησε καραγκιόζη (και πολύ ελαφρύ χαρακτηρισμό σου έβαλα). Ευτυχώς που μας το είπες το μαγαζί. Εμείς οικογενειακώς ερχόμαστε κάθε χρόνο στην Κεφαλλονιά και στη Σάμη. Ούτε ζωγραφιστό δεν θέλω να ξαναδώ το μαγαζάκι "ΝΕΑ ΣΑΜΗ". Αντε να χαθείτε γελοίοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oπως και έχει.. οφείλει ο καθένας μας να είναι ευγενικός και να αποφεύγονται καταστάσεις αυτού του στύλ..τώρα τι ακριβώς έγινε μικρή σημασία έχει..σημασία έχει το γεγονός οτι έγινε...κρίμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΧΕΡΙ ΤΡΩΙ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΟΠΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ??????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αίσχος, ντροπή.......... μόνο αυτό χαρακτηρίζει ορισμένους μαγαζάτορες της παραλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως δεν τα βάζετε όλα τα σχόλια. Έχω στείλει εδώ και μέρες ένα σχόλιο το οποίο δεν είναι υβριστικό, εκτός και αν ως κατοίκους της περιοχής της Σάμης σας πειράζει τόσο πολύ. Η συμπεριφορά μερικών επαγγελματιών της περιοχής μας είναι επιεικώς απαράδεκτη και θα πρέπει να την στηλιτεύσουμε. Το να μην δημοσιεύετε σχόλια που κατακρίνουν την συμπεριφορά αυτή δεν νομίζω ότι βοηθάει την κατάσταση. Λυπάμαι πολύ για την τακτική του ιστολογίου σας.
    Εσείς οι ίδιοι θα έπρεπε να είχατε καταφερθεί με σκληρότερα λόγια εναντίον αυτής της αχαρακτήριστης συμπεριφοράς του ιδιοκτήτη. Ντροπή και αίσχος για όλους σας εκεί στην Σάμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αίσχος και ντροπή σε όλους εσάς που απλώς ακούτε έναν καραγκόζη να λέει ότι γουστάρει και δεν αναρωτηθήκατε μήπως τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα λέει ο κύριος ? και οικογενειάρχες από την Αθήνα εσάς περιμένουμε με τις λεμονοπορτοκαλάδες μία ανά τρία άτομα να οικονομήσουμε.
    Θα ήθελα ένα από όλους εσάς να μου βρεί το νόμο που λέει ότι επιτρέπεται να πάρεις φαγητό από το ένα μαγαζί και να πας στο άλλο να το φας ή αν έρθει η εφορία εκείνη την ώρα και σε ρωτήσει για απόδειξη του συγκεκριμένου είδους ο μαγαζάτορας τι θα κάνει ? και κάτι άλλο αφού όλοι έχετε άποψη για όλα γιατί γράφεται ως ανώνυμοι και όχι επώνυμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακριβώς! Αν δεν είμαστε μπροστά δε μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς έγινε οπότε ας μην βιαζόμαστε να συμπεράνουμε ή να κατηγορήσουμε. Ο κάθε επαγγελματίας έχει και τις δύκολες και τις άτυχες στιγμές του. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο βέβαια αλλα δεν νομίζω ότι οι επαγγελματίες της Σάμης είναι η εξαιρεση στον ...τουριστικό παράδεισο της Κεφαλονιάς. Όλοι έχουμε ρωτήσει φίλους που έχουν επισκεφτεί το νησί μας. Και οι περισσότεροι νομίζω ότι δεν άκουσαν και τα καλύτερα για τους επαγγελματίες του νησιού. Όλου του νησιού! Δεν φταίνε λοιπόν οι επαγγελματιες της Σάμης μόνο. Έχουν και αυτοί τα προβλήματά τους και τις πιο πολλές φορές προσπαθούν να τα λύσουν μόνοι τους, όπως έχουν μάθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ .ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΨΗΤΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΜΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΦΑΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ? ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΨΑΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΞΥΛΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΙΣΩ ΔΡΟΜΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΑΜΗΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ . ΤΕΛΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΞΥΛΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α ρε Σαμικοί λεβέντες!!! Ψοφάτε για σούσουρο και για "λιθοβολισμούς", "απαγχωνισμούς" κτλ. Λεκτικούς βέβαια γιατί η εποχή στην οποία ζείτε (και μαζί κι εγώ δυστυχώς εδώ και τόσα χρόνια) δεν είναι αυτή που θα θέλατε να ζείτε και που μας αρμόζει (δεν βγάζω τον ευτό μου απ' έξω)!!! Ο μεσαίωνας πέρασε εδώ και 4-5 περίπου αιώνες!!! Είμαστε στο 2009 και οχι στο 1500!!! Ξυνήστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντί να ζητήσουμε όλοι μαζί συγγνώμη εξακολουθείτε να γράφεται ηλιθιότητες για ΣΔΟΕ και μπριζόλες δεν δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να πριονίζουμε το κλαδί που καθόμαστε πάνω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φιλε 6.56 επι της ουσιας δεν μας ειπες τιποτα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για πιο μεσαίωνα μιλάς ρε φιλέ το μεσαίωνα των αρχόντων και των δούλων αυτόν δεν έχουμε αναβιώσει στην Σάμη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ Η ΤΕΝΤΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΗΜΙΑΣ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΑΜΙΚΟΙ ΜΟΥ??? ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είχαμε πρόβλημα στην αποδοχή σχολίων στο συγκεκριμένο post, αλλά μετά από επικοινωνία μας με τον blogger (την εφαρμογή που μας "φιλοξενεί"), και όπως είναι προφανές, λύθηκε πλέον κ όλα σας τα σχόλια εμφανίζονται κανονικά. Οπότε ο αναγνώστης μας που διαμαρτυρήθηκε θα βλέπει τώρα λογικά το σχόλιό του δημοσιευμένο. Αν πάλι όχι, ας επικοινωνήσει μαζί μας, αν κ απ' ό,τι φαίνεται, η ροή των σχολίων είναι πλέον κανονική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φιλε ανώνυμε 7.33 αυτό είναι το θέμα. Μας αρέσει η παραλία έτσι όπως είναι; μήπως μας θυμίζει κάτι άλλο; κάτι μάλλον άσχημο; Αν δε μας αρέσει έχουμε τη θέληση να το κουβεντιάσουμε και να την αλλάξουμε; και δεν είναι το πρότυπο της Αγιας Ευφημίας μόνο. Οι περισσότερες παραλίες σαν της Αγίας Ευφημίας είναι. αλλά μάλλον εμεις ξέρουμε κατι που δεν ξέρουν οι άλλοι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είπα για την αγία ευφημία φιλέ μου σαν το πιο κοντινό παράδειγμα το θέμα είναι με ποιους να το συζητήσουμε δυστυχώς αυτοί που αποφασίζον για μας έχουν αλλά πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά εκεί στη Σάμη είστε πολύ ωραίοι. Αντί να βάλετε μυαλό και να προσπαθήσετε να προσαρμοστείτε στην πραγματικότητα θέλετε να βγείτε και από πάνω. Είστε πραγματικά απίστευτοι. Όσο για σας που δεν θέλετε τους τουρίστες από την Αθήνα και δεν ξέρω γω από που αλλού, ένα έχω να σας πω. Όταν η πορτοκαλάδα που επικαλείστε έχει 5 ευρώ τότε όχι μόνο δύο και τρία άτομα θα πιούμε άλλά 5. Αυτή είναι η κατάντια σας. Ότι προλάβετε να κονομήσετε. Όπου πιάσετε τον κακομοίρη τον τουρίστα. Φαντάσου τι θα γίνεται με τους ξένους. Ούτε θέλω να το σκέφτομαι. Μα καλά δεν σας έχει προκαλέσει εντύπωση πως η Σάμη έχει τον λιγότερο κόσμο από τουρίστες σε όλη την Κεφαλλονιά; Ακόμα και η Αγία Ευφημία περισσότερο κόσμο έχει. Και εγώ αναρωτιώμουν αλλά τώρα μάλλον κατάλαβα για πιο λόγο γίνεται αυτό. Ωρε δεν ντρέπεστε εκεί κάτω; Υπάρχουν άτομα τα οποία ακόμα στηρίζουν αυτούς τους ελεεινούς επαγγελματίες εκεί στην παραλία; Ρε ούτε ζωγραφιστούς δεν θέλω να τους βλέπω...Και βέβαια θα κλείσει η Εμπορική στην πόλη. Αφού δεν έχει κόσμο. Ξυπνήστε όσο είναι ακόμα καιρός. Τα σημάδια είχαν αρχίσει χρόνια τώρα να φαίνονται. Αλλά όπως πάντα οι αγαπητοί Σαμικοί κοιμούνταν. Μπράβο ρε και εις ανώτερα....
    Αυτά τα ολίγα γιατί έχω και πίεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εχω την εντύπωση ότι έχουν αρχίσει οι ...πικρές αλήθειες. Όντως η Σάμη έχει τον λιγότερο τουρισμό στην Κεφαλονια που έχει τον λιγότερο τουρίσμό στα Ιόνια νησιά!.... Χάλια παιδιααα!!! Χάλια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φίλε που έχεις και πίεση τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα που σχολιάζεις είναι από τύπους που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία η πλειοψηφία των κατοίκων της Σάμης δεν συμμερίζονται αυτές της συμπεριφορές επειδή όμως κάποιοι σκόπιμα τους κρατούν σε ομηρία δυστυχώς της ανέχονται με την σιωπή τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε μου έτσι αόριστα μπορώ να μιλάω με τις ώρες. Αφού ξέρεις γιατί δεν τα λες δημόσια να γίνουν γνωστά σε όλον τον κόσμο; Ποιοί είναι αυτοί οι κύριοι; Και γιατί δεν κάνετε κάτι να τους ξεμπροστιάσετε και να τους αλλάξετε; Δεν σας φταίει κανείς. Μόνοι σας βγάζετε τα μάτια σας. Και το ξαναλέω, ερχόμαστε κάθε χρόνο στην Κεφαλλονιά και στην Σάμη την οποία εγώ λατρεύω. Μου αρέσει πάρα πολύ. Αλλά συμπεριφορές σαν και αυτήν δυστηχώς είναι πραγματικές. Μην με προκαλείτε και πω με ονόματα. Για να σας δείξω ότι λέω αλήθεια πρόκειται για ψησταριά πολύ γνωστή με πολύ κόσμο. Το τι βρισίδι έριχνε στους κακόμοιρους τους ξένους τουρίστες δεν περιγράφεται. Τους περιγελούσε μπροστά στα μάτια τους. Και τους έβριζε πολύ χυδαία. Δεν λέω παραπάνω γιατί δεν θέλω. Αλλά σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει...Οι υπεύθυνοι ας λάβουν τα μέτρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν μου λέτε ωρέ παλουκάρια, εφκείνος ο ψευτοδιανοούμενος που είναι ωρέ; δεν είδαμε την ορμηνιά του... που σε ωρέ αδέρφι να γελάσουμε λιγουλάκι, να γελάσει το χειλαράκι μας...μ' αυτά που γραφεις ωρε λέω...
    Πως τα είδατε τα κεφαλλονίτικά μου; είναι καλά ωρέ τρελοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έτσι μπράβο τώρα αρχίσαμε να συνεννοούμαστε αυτά είναι όλα γνωστά στο βασίλειο της Σάμης . Απλά αυτές η συμπεριφορές δυστυχώς επιβραβεύονται από τους τοπικούς άρχοντες, όμως φιλέ μου σου απαντώ στο ερώτημα γιατί δεν κάνει κάτι ο κόσμος , κατάλαβε κάτι ο κόσμος έχει φτάσει στον πάτο η οικονομική κατάσταση της Σάμης είναι στο ναδίρ αποτέλεσμα τα πάντα να έχουν μια τιμή αυτό λοιπόν εκμεταλλεύονται η επιτήδειοι της δημοτικής αρχής την οικονομικοί ανέχεια , από την άλλη μεριά βεβαία αυτοί που θα έπρεπε να αναδεικνύουν την κατάσταση βρίσκονται σε σύγχυση θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη με αποτέλεσμα το κοινωνικό χάος των φτηνών πελατειακών σχέσεων ,κανένα φως στο βάθος του τούνελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φαίνεται πως έχουμε μπει για τα καλά στην γκρίνια της κρίσης. Οι έρημοι βραδυνοί δρόμοι αλλά και τα άδεια μαγαζιά της παραλίας αδιάψευστοι μάρτυρες. Και όσο η ψυχραιμία χάνεται, με την βρωντώδη απουσία του Δήμου και την ενασχόληση με τις μικροεξυπηρετήασεις πολιτικών πελατών και κολητών, τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα. Περνάμε με τον χειρότετρο τρόπο το τέλος μιας εποχής που δεν κατάφερε να επενδύσει στο μέλλον της περιοχής, που συνεχίζει να αρμέγει τα σπήλαια κατά τον πιό χυδαίο τρόπο, που έφαγε τον Κορέλι για μια χαψιά μιας γρήγορης αρπαχτής, που θεώρησε ότι η διαχείριση των λυμάτων της είναι αρκετή για να βγάζει δημαρχους και να λύνει προβλήματα, που η κάθε απόφαση για την παραλία παίρνεται με βάση τις διευκολύνσεις προς κολητούς και μη μαγαζάτορες, όπου έργα ράμπες και ότι φανταστείς μεταφέρονται σύμφωνα με τις διαθέσεις την τρελή απαίτηση και τα κονέ του καθενός μας, που επενδύει στο χθές και το ισχνό σήμερα, με ακρίβεια που σπάει κόκαλα και ανάλογα σχόλια από τους τουρίστες, ακόμα και αυτούς που είναι πιστοί στην περιοχή.
    Αντε να δούμε όχι πόσοι έρχονται σήμερα, φέτος, αλλά πόσοι θα έρθουν του χρόνου.
    Βέβαια μάλλον δεν πρέπει να ανησυχούμε αφού έρχονται κρουαζερόπλοια, αλλά στο Αργοστόλι!!!
    Όμως το λιμάνι της Αγ. Ευφημίας είναι γεμάτο από σκάφη κάθε βράδυ, γιατί άραγε;; Και το δικό μας είναι και τζάμπα.
    Αλλά ας μην ανησυχούμε, ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή εργάζονται μέρα και νύχτα για το καλό μας που λέει και ο Μηλιώκας, και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος για άλλα 4 χρόνια!! Καλά καθρέπτης δεν υπάρχει να δουν το πρόσωπό τους, ούτε τηλεόραση να δουν την κατάντια που λέγεται συνεδρίαση ΔΣ Σάμης, με την οποία διασκεδάζει το τοπικό κεφαλονίτικο κοινό τις κρύες νύχτες του χειμώνα; Δεν μας κοντράρει κανείς. Αντε λίγο το Ληξούρι σε γέλιο, πικρό βέβαια για όσους ζούμε εδώ.
    Ερώτηση:πάτος στο βαρέλι αυτό υπάρχει;
    Ταλιμπάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τελικά ο διανοούμενος πού είναι; που χάθηκε; Δεν θα πάρει θέση; γιατί βρε παιδιά, μας λείπει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΑΓΑΖΙ, ΑΡΧΕΣ ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ 2009 ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΛΕΚΤΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΕΓΓΕΛΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΦΑΣ ΕΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙ (ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΤΟΜΟ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΟΝΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ)
    ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΑΣ ΤΟ ΖΗΤΑ ΕΥΓΕΝΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Έρχομαι συχνά πυκνά στην Κεφαλονιά για διακοπές.
    Έτσι και φέτος για δυο εβδομάδες την επισκέφτηκα.
    Δυσαρεστήθηκα όμως λίγο με τις τιμές των καταστημάτων, όχι ευτυχώς όλων.
    Πήρα καφέ στο χέρι από κεντρική καφετέρια της Πλατείας Κύπρου και με χρέωσε 3 Ευρώ ; Δηλ. αν καθόμουν πόσο θα με χρέωνε ; Πληροφοριακά στον κεντρικό πεζόδρομο της Πάτρας ο καφές στο χέρι έχει 1,50 Ευρώ το πολύ 2 Ευρώ ;
    Και λέω εγώ τώρα ο αφελής : με τετοιες τιμές προσπαθείτε κύριοι της Σάμης να χτυπήσετε την κρίση και να μαζέψετε τουρίστες ;
    Για να μην τα λέμε όλα μαύρα, πήγα και σε εστιατόριο στο δρόμο από Σάμη προς Αργοστόλι κοντά στο ύψος περίπου του χωριού Ζερβάτα και για 2 ορεκτικά, 4 κυρίως πιάτα, ένα μπουκάλι νερό, μια πύρα πλήρωσα μόλις 32,40 Ευρώ και με κέρασε το μαγαζί και 4 μπακλαβάδες. Μπράβο στον μαγαζότορα γιατί ξέρει να συμπεριφέρεται και να σέβεται την τσέπη του τουρίστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εμένα λογικά μου φαίνονται όλα αυτά που ήλε σ δεν πλήρωσες και πολλά

    Εδώ στην Αθηνά ο καφές δεν έχει κάτω από 5€ και μες το κέντρο , στο καυσαέριο και μην πω τίποτα άλλο εδώ 3€ ευρώ στην ησυχία σου στη παραλία τι άλλο θέλετε .. δε λέω υπάρχουν πολλά φαινόμενα αίσχοςκερδιας αλλά μην τα ισοπεδώνουμε τέλειος

    Και για το φαγητό που λες 2 άτομα με 2 ορεκτικά 2 κύριος 1 σαλάτα και 2 αναψυκτικά και πλήρωσα 70 € σε εστιατόριο στο Ίλιον .. που είναι λοιπόν πιο ακριβά?


    πατε καλα ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μάλλον ορισμένοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως οτιδήποτε αγαθό φτάνει στο νησί, έχει καπέλο 10-15% λόγο μεταφορικών σε σχέση με την Αθήνα και οτι λόγω μικρής κατανάλωσης δεν μπορούν οι επαγγελματίες να πετύχουν χαμηλότερες τιμές στις παραγγελίες που κάνουν! Παραπονιέται ο τουρίστας που έρχεται για 5-10 μέρες και δε βγάζει άχνα ο μόνιμος κάτοικος που πληρώνει ολοχρονικά τα πάντα σχεδόν διπλάσια...? Είμαστε με τα καλά μας...? Μια χαρά είναι οι τιμές στο φαγητό και στον καφέ...!!! Όχι παντού βέβαια! Όπως και στην Αθήνα υπάρχουν ακριβά και φθηνά εστιατόρια, έτσι κι εδώ. Αν θες φθηνό, να πας στα Ζερβάτα και σε περιφερειακά μαγαζιά όπως πήγε ο φίλος, αν μου θες όμως να φας με τα πόδια βουτηγμένα στη θάλασσα, πρέπει να το πληρώσεις...! Πως να γίνει...? Μη τα θέλουμε και όλα δικά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σιγά βρε φίλε ανώνυμε, της 7/08/09 1:53, που θα μου πεις ότι τα μαγαζιά της παραλίας έχουν φαγητό καλήτερο από τα άλλα. Για να μην σου πω ότι η ποιότητα του συγκεκριμένου εστιατορίου, το οποίο έχω επισκευθεί και εγώ είναι ασυγκρίτως καλήτερη από πολλά μαγαζιά της παραλίας της Σάμης. Για να μην τρελαθούμε και τελείως. Την χειρότερη ποιότητα έχουν. Νομίζω δεν αξίζει να πληρώσεις. Και απόδειξη αυτού είναι και ο λιγοστός κόσμος στην πόλη της Σάμης. Τι να κάνει εκεί ο τουρίστας; τι να δει; που να καθήσει να απολαύσει κάτι; Από το φαγητό και την εξυπηρέτηση ξεκινούν όλα. Και αν αναλογιστούμε και την γενικότερη παρουσία και εμφάνιση της πόλεως της Σάμης, τότε τα πάντα εξηγούνται. Και μια ερώτηση: Εκείνα τα έρμα τα σπίτια στο λιμάνι που βρίσκοναι φάτσα-κάρτα δεν θα τα επισκευάσουν ποτέ; Μα καλά βρε παιδιά από τους σεισμούς του 1954 είναι έτσι. Είναι θλιβερό για την πόλη. Μια βρωμιά σκέτη. Το βλέπει και ο ξένος τουρίστας (όχι ο Αθηναίος, γιατί βλέπω μια εμμονή με τους Αθηναίους) και δεν του κάνει αίσθηση να μείνει. Όπου φύγει-φύγει. Η Αγία Ευφημία μάλλον και γιαυτό το λόγο τραβάει περισσότερο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δεν μίλησα για ποιότητα!!! Δεν δουλεύω και σε κανένα απο τα μαγαζιά!!! Απλά η τιμή δε διαμορφώνεται μόνο απο την ποιότητα... Ελεύθερη αγορά έχουμε!!! Ο καθένας πουλάει το προϊόν του όσο νομίζει αυτός!!! Δεν είσαι υποχρεωμένος να το αγοράσεις!!! Γι αυτό υπάρχει και ο κατάλογος στα μαγαζιά! Σου λέει ο άλλος εγώ προσφέρω θάλασσα!!! Η θάλασσα χρεώνεται... Αν ήταν διαφορετικά, θα έπρεπε οι τιμές στα εστιατόρια να είναι fixed απο το κράτος και να πλήρωνες το ίδιο το φαγητό στο Κολονάκι, με το φαγητό στην (δεν θέλω να παρεξηγηθώ, είναι ένα απλό τυχαίο παράδειγμα) συμοπαθέστατη Γαστούνη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΤΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΣΑΣΤΕ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ???????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πάμε πάλι και πάλι γιατί τον τόπο μας τον αγαπάμε και πάντα θέλουμε το καλύτερο γιαυτόν.
    Τον πονάμε τον τόπο μας. Γιαυτό φωνάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. olo pigenete kei oli lete oti agapate ton toposas alla pote den kanete tipota mono gia diakopes xererte na erheste kai na zitate kai ta ypolipa parapano gia na ta ehete ola sto heri

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.