Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Όλα έτοιμα για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στα Σπήλαια Σάμης

Στο kefaloniapress:

Σύμφωνα με πληροφορίες μας μετά από παρέμβαση του βουλευτή Αλέξανδρου Παρίση, ολοκληρώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα (σχεδόν χέρι - χέρι) οι διαδικασίες μέσω του ΑΣΕΠ για προσλήψεις εποχικού προσωπικού που απασχολείται στα Σπήλαια Σάμης (Μελισσάνη και Δρογκαράτη). Πρόκειται για 8μηνες συμβάσεις.

Η προκήρυξη θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τις επόμενες ημέρες αλλά ήδη πρέπει να βρίσκεται στα χέρια του Δήμαρχου Μανώλη Βαλέτα.

Έτσι λήγει και η νομική εκκρεμότητα που υπήρχε στο Δήμο με τις προσλήψεις των εποχικά εργαζομένων στα Σπήλαια από τη Διαδημοτική Επιχείρηση του Νομού αλλά και αποστομώνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι που στη τελευταία συνεδρίαση ψήφισαν - κατά πλειοψηφία - την πρόσληψη με διμηνες συμβάσεις και επέκταση σε τρίμηνες πράγμα πέρα για πέρα παράνομο και μη εγκρίσημο από τη Περιφέρεια.

Εάν δεν γινόταν η «άνωθεν βουλευτική παρέμβαση» για να συντομευτούν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ, ο Δήμος όχι μόνο θα έμπαινε σε μεγάλες νομικές περιπέτειες με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά ούτε οι προσλήψεις θα γινόταν.

Εκτός του ΑΣΕΠ θα γίνουν επιπλέον προσλήψεις και από τη Περιφέρεια οπότε το πρόβλημα των εργαζομένων στα Σπήλαια φαίνεται ότι λύνεται για το 2009 και η Μελισσάνη και η Δρογκαράτη θα λειτουργήσουν κανονικά.

Β.Λ.

http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=6203&Itemid=38

roupaki: Με την πρέπουσα επιφύλαξη καθώς πρόκειται για ένα δημοσίευμα και όχι για την επίσημη ανακοίνωση αναρωτιώμαστε και πάλι:

Τί είδους διαδικασίες είναι αυτές που δεν μπορούσαν να ολοκληρωθούν σε διάστημα κάποιων μηνών που φαίνεται ότι εκκρεμούσε η διαδικασία ΑΣΕΠ αλλά ολοκληρώθηκαν με τόσο μεγάλη ταχύτητα μετά την παρέμβαση του Βουλευτή;

Τἰ δυνατότητες υπάρχουν δηλαδή στο πλαίσιο του ΑΣΕΠ για βουλευτικές δραστηριότητες; Τι σημαίνει το "χέρι-χέρι" που αναφέρεται στο δημοσίευμα;

Η διαδικασία ΑΣΕΠ κινήθηκε ανεξάρτητα από την πρόοδο υλοποίησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ή έγινε κάτι άλλο στο μεταξύ;

Και πώς αρχικά για την απόφαση του ΔΣ άναφερόταν ότι "ενδεχομένως να μην ευσταθεί νομικά" και τώρα αναφέρεται για την ίδια απόφαση ότι είναι "πέρα για πέρα παράνομη" και ότι "θα οδηγούσε σε νομικές περιπέτειες";

Δεν παραλείπουμε να χαρακτηρίσουμε ως εξαιρετικά θετική την εξέλιξη της τελικά υπαγωγής των προκηρύξεων στο ΑΣΕΠ, αλλά παράλληλα, διατυπώνουμε κάποιες σκέψεις που ίσως πρέπει να μας απασχολούν γενικότερα...

21 σχόλια:

  1. Με τις ενέργειες και τις ευχές του προστάτου του Δημάρχου ήρθε το ανεπιθύμιτο ΑΣΕΠ.Θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν τόσο ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων ,όπως και οι άλλοι Δ.Σ.αν θα το αφήσουν να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι νέοι στην πυρά!!! Τα ρουσφέτια στη σπηλιά!!!Και όλα στη ΣΑΜΗ πάνε καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ.Δήμαρχε αληθεύει οτι το κύριο κριτίριο για τις σπηλιές θάναι η γνωριμία με το σακούλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. na mas pei o k. balletas se poio forea 8a asfalistoun oi varkarides.opws leei ta krithria einai dika tou,ara dhladh k o tropos plhrwmhs einai dikos tou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. asep me krithria manwlh valleta...kalo,e????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kritiria sakoula einai ta pio adiavlita kritiria!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. eseis poy rotate kanete ranete meas ap ayto to blog kai kriveste pisv ap thn anonimia , (kai ego pou grafo)giati den pate ta ta peite se aytoys poy exoyn thn eythin na toy triksete ta dontia na katalavoy... ola ayta poy lete edo ta diavazoyn kai gelane kai koroideyoyn kai kanoyn ta idia kai tha kanoyn ta idia ... alla eseis poy skouzete toys idioy tha psifisete ola sto vomo toy prosopikoy ofeloys

    otan sas kanoyn to roysfeti ola kala kai ola wraia to voulonete ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. sostos o anonimos 5,56. einai mpoukomenoi apo to sano!!! pou na milisoun pou tha tous kopei i epidotidi?!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κυρία Χιόνη σαν παλιό στέλεχος του ΚΚΕ ξέρει από προπαγάνδα καλό θα είναι όμως να έχει το θάρρος να βάζει την υπογραφή της κάτω από τα κείμενα της με την σημερινή ιδιότητα της δηλαδή σαν υπεύθυνη των γραφείων τύπου του Παρίση και Βαλέτα αυτή η δυο πάνε πακέτο . Ελεος δεν μας φτάνει ο Βούτος!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΟΥΠΑΚΙ - ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ / ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ
    Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτομαι την ιστοσελίδα σας. Η πρώτη φορά όπως σε όλα τα πράγματα, ήταν με την ανάλογη επιφύλαξη. Ομως η ανάρτηση του άρθρου, που φυσικά ενοχλεί κάποιους, αλλά, εκφράζει σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις των πολλών με οδήγησε στο να ξαναγράψω και δεύτερη φορά τις απόψεις μου οι οποίες επίσης αναρτήθηκαν. Τα ανηρτημένα άρθρα φέρουν τους τίτλους :
    Πολιτική ανάλυση των τεκτενόμενων στο Δήμο Σάμης
    Κοινωνία Σάμης - Διαχείριση Δήμου - Ηθικές Επιπτώσεις
    Σήμερα στόχος του κειμένου μου είναι η έκφραση της απόλυτης ικανοποίησης μου για την ανάρτηση των κειμένων και η υπόσχεσή μου για την παρακολούθηση της σελίδας σας με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ότι πρίν.
    Επιπροσθέτως θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΡΟΥΠΑΚΙ για το βήμα που μας παρέχει, στην δημοσιοποίηση των απόψεών μας και την ελευθερία έκφρασης και γνώμης στον διαδικτυακό χωρο για το πλέον βασικό μέλημα των Σαμικών, την ανάπτυξη του Δήμου μας και την βελτίωση των συνθηκών των κατοίκων του.
    Χαίρομαι για την επιλογή του ονόματος ΡΟΥΠΑΚΙ και την αιτιολογία που δίνεται, η οποία με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Δεν θα μπορούσε κάποιος να σκεφθεί καλύτερο τίτλο που να απεικονίζει το σύνολο του Δήμου Σάμης.
    Η επιλογή των άρθρων μου χωρίς υπογραφή δεν γίνεται για λόγους φόβου η ανάληψης ευθυνών για τα λεγόμενά μου. Υπόσχομαι ότι η δημοσιοποίηση του ονόματος μου θα γίνει κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, οι οποίες όπως φαντάζομαι πλησιάζουν.
    Θα συνεχίσω να αρθρογραφώ στην ιστοσελίδα σας, πιστεύοντας την, ώς την μοναδική αξιόπιστη σελίδα της περιοχής που εκφράζει τις αγωνίες των πολιτών της Σάμης και προσπαθεί να δημιουρήσει νέες συνθήκες στα κακώς κείμενα, πέραν από πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικά οφέλη.
    Δράττομαι της ευκαιρίας να κάνω και το πολιτικό μου σχόλιο. Οπως αναφέρουν οι αλλοι δήμαρχοι της Κεφαλονιάς, ο Δήμος μας από πλευράς εσόδων - σπήλαια, λιμάνι κ.λ.π.- εξομοιώνεται οικονομικά με δήμους των Αραβικών Επιράτων. Αυτό λοιπόν το πλεονέκτημά μας το κατάντησαν την κατάρα μας και το χρησιμοποίησαν - τεως και νύν- για την λαθροψηφοθηρία, την οικονομικής τους ανάδειξη την πολιτική τους φιλοδοξία, και την ηθική εξαθλίωση υποταγής και ομηρίας μεγάλου τμήματος των συμπολιτών μας .
    Ας το σταματήσουμε η τουλάχιστον να το περιορίσουμε, με πρώτο τον Δήμαρχο που φαίνεται ότι διακατέχεται από τις ίδιες ιδέες όπως και μείς.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας
    ΟΙΣΤΡΟΣ
    (θα είναι το ψευδώνυμο με το οποίο πρός το παρόν θα υπογράφω τα άρθρα μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΟΣ4 Ιουν 2009, 2:06:00 π.μ.

    ΌΡΝΤΙΝΟ ΑΠΟ ΑΣΕΠΙ!
    ΠΙΣΙΝΗ ΣΕ ΟΥΛΑ!
    Αλεξαντράκης: Πατέρα θα πάω για εργοδούλι στη Γρούσπα!
    Πατέρας: Τι λες ορέ αμάλλιαε! Η αδερφή σου θα ματαπάει που ήτονε τόσα χρόνια...Να τη πετάξουν όξου;
    Α: Εμέ μου πε ο Κόντε Συβουλάτορας πως εφέτου θα πάρουνε ατσάκιους !
    Π: ...Ποιός ορέ κατουροκάνατο εκειός που παρήγγειλε στη ξαδέρφη σου τα ραπόρτα οπίσω, ότι λέει είναι από το πέρα χωριό και τσου χωρίζει ο πλάτανος; Και δε θα πάρουνε ρουθούνι;
    Α: Μα ορέ πατέρα ευκειός πάλε ήτο σταμπιλιτός πως θα αριβάρει ο Ασέπης!
    Π: Τόμου και γενεί εφκίνη η φκιάση θα πήαινα κι εγώ που είμαι άνεργος.
    Α: ...Όχι άνεργος παπάκι, άεργος είσαι!
    Π: Βγάλε ορέ το κόριζα...Με συγγενείς φάε πιέ και νιτερέσο μη κάνεις!...Θα σε κάμω τριώ λεφτώνε!!!
    Α: Καλά παπάκι...Και δε μπάμε ούλοι... Άμα δε μπάμε εμείςτσοι τρούπες ποιούς ξεκληρίτες να βάλουνε;
    Π: πιοί εμείς να πάμε ορέ φωστήρα;
    Α: Ούλη μας η οικογένεια, εγώ, εσύ, η μάνα η αδερφή κι η ξαδέρφη μου... Το παππού άστονε
    Π: Ορέ που κακό μαλίνο να σε βρει, τι να μας πάρουνε ούλους τσσοι τρούπες; Για φελούς να τσι βουλώσουμε;
    Α: Τι να κάμει κι ο κοσμάκης ορέ πατέρα, έπεσε σα το γλάρο γυμνός και ανάλλαγος, κι έπειτα το κονσέγιο έδωκε κονσεντιμέντο, θα πάνε ούλοι σούμπιτοι τσοι Γρούσπες!
    Π: Ούλοι ορέ;! Που άματης έρτουνε τα υπουργεία θα χάσουμε τσοι τρύπες και θα μας ξεκωλώσουνε τσου ασφελαχτούς και τα νεράγκαθα που είναι απάνουθε και θα πάμε τσάρκο θεόζορκοι!
    Α:...Όχου τσαμένοι χωριανοί!!!
    Π: Πήα περικοπά εψές κι είγδα εκιόνε το συβουλάτορα τον Αρκάτο.
    Α: Ποιόνε, εκειόνε που κουβαλεί νερό τσου φαλίδους;
    Π: Όχι! ευτούνε που κουβαλεί νερό τ αγγέλου του.
    Α: Α!! εκειός με τα φλασκόλογα και το φκιάρι!
    Π: Ναι Αλεξαντράκη που σου λεε πως θα σε βάλει για εργοδούλι εσένανε το σκύλο σου τα κουτάβια του και τσου ψύλλου τσου! ευκειός έλεε σε μια κουβέντα πως θα πάρουνε για εργοδούλι τσου παλιούς, τσου νέους, τσου γερόντους, τσου προφέσορες και θα φέρει τον Ασέπη που δε θα ρτει κι αμά θα τη κλίσουνε!!! Λες και ομίλαγε για τη ρόμπα τση γυναικός του. Εκειός το λοιπό μούπε ότι ερκότανε ο Ασέπης κι έδεκεί όξου άπο την Οξιά απά στο πόντζι κύμα εφτούνοι που το καλέσανε του ρήξανε ένα γραμπαούνι να τονε πνήξουνε, την ώρα που εβούλιαζε όπως τσακουμακόπετρα ένας λέει χοντρός γκόμενος άπ τα Παρίσια του πέταξε ένα χρυσό μαρτυρίκι που το καμε σπαρτσίνα και τον έβγαλε στο ντόκο όπου του καμε τον έρωτα τση ζωής!!! Τώρανες ο Ασέπης είναι λέει κλινάρι και θα του βγάλουνε τσοι μανέτες κατα των Αγίων Πάντωντσι 14 του Ιούνι...Τ ομου κι είναι αλήθεια Αλεξαντράκηηηη!...
    Α:... Τόμου κι αληθεύει τι;;;
    Π: Δε θα πάρουνε κανείνε από μας τσοι τρούπες, παρεί τη θειά σου που λογάει τα Φραντζέζικα.
    Α: Τότενες να πάμε δελέγκου μπάντα να του κατεβάσουμε τη κατακλείδα του Ασέπη που έχει το διάουλο μέσα του!!%@#&
    Π: Δε σε ξεσυνερίζομαι...Μωρή κλήρα μου κάμε τη πρεματούρα σου, να γδούμε! Ακόμα δε ξέρεις... ετούτοι οι άρκοντες είναι μία πόντζα μία όρτσα... Ότα ο άθρωπος δε κοκκινίζει! Με το είπα ξείπα χέζω τη παρόλα μου...
    Α: Να τσου σκαμπιλίζουμε παπάκι πρωί και βράδυ να τσου κάνουμε κοκκινογούλια!
    Π: Αλεξαντράκη,για τ απολιγότερα! Βγάλε τον αβλέμονα που θα σκαμπιλίσεις τσου αρκόντους...Θα τσου χαλάσεις τη μανέστρα... Και που θα τσου βρεις ορέ μουνταλά που ναι μες τα άσυλα ούλη μέρα και ούλη νύχτα!!!
    Α: Και τι κάνουνε πατέρα στα άσυλα;
    Π: Καφέ κάνουνε ορέ στρόμπο τι κάνουνε;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
    Παρακολουθώ όλα τα Δ.Σ. του Δήμου Σάμης. Παρακολουθώ επίσης τις τοποθετήσεις όλων των Συμβούλων – αυτών βέβαια που κάνουν τοποθετήσεις, γιατί υπάρχουν και ορισμένοι που έχουν δώσει όρκο να μήν ακουστεί η φωνή τους σε όλη την τετραετία- και εχω βγάλει ορισμένα συμπεράσματα τα οποία θα μοιραστώ μαζί σας στο παρόν και στα επόμενα άρθρα μου.
    Επιφανές μέλος του Δ.Σ., σας μεταφέρω κάποιες σκέψεις και εικόνες που αποτυπώνονται στην Κοινωνία της Σάμης. Η εντύπωση που μεταδίδεται στους συμπολίτες μας, είναι ότι δεν έχετε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων της θέσης σας. Η αντιπολιτευτική σας διάθεση στην Συμπολίτευση με την οποία εκλεχθήκατε, το ειρωνικό υφάκι σας επί κυρίαρχων θεμάτων της Κοινωνίας της Σάμης, αλλά και κυρίως οι θέσεις σας επι των θέσεων κυρίως του Δημάρχου, σας έχει χαμηλώσει τους πόντους της αξιοπρέπειας και της αποδοχής που διαθέτατε πρίν από την παρούσα τετραετία.
    Η τακτική σας και η συμπεριφορά σας πρός τους πολίτες της Σάμης, χαρακτηρίζεται από τους ίδιους αλλοπρόσαλλη. Τα χαρακτηριστικά του οίκτου που επιδιώκεται την μιά μέρα με τα προσωπικά σας, τα οποία δημοσιοποιείται και τραγικοποιείται, ή της ειρωνικής αντιπολιτευτικής διάθεσης που παρουσιάζετε για το πρόσωπο του Δημάρχου και τα τεκτενόμενα στο Δήμο, την άλλη μέρα, χωρίς να αναλογίζεσθε ότι είστε και σείς συνυπεύθυνος, συμπληρούμενα με την τραγικότητα της οικονομικής σας κατάστασης - λένε ότι συνεχώς δανειζόσασθε από όλους- δημιουργούν κάποια εύλογα ερωτηματικά περί της ψυχοσυνθετικής σας ισορροπίας.
    Οι θέσεις επίσης που λαμβάνετε επί θεμάτων όπως η απομάκρυνση της χοιροτροφικής μονάδας, των σπηλαίων, των συμβάσεων των εργαζομένων , του προυπολογισμού κ.λ.π. χαρακτηρίζονται ως προσωπικού οφέλους με ενδυνάμωση της οικονομικής και πολιτευτικής σας θέσης και όχι ως θέσεις για το καλό της Κοινωνίας. Αλλωστε επιδιώκετε νε το επιβεβαιώσετε με την παρουσία σας μετά τα Δ.Σ. με τους ανθρώπους που συνδιαλλέγεστε με δημόσιες παρουσίες μαζί τους.
    Δεν γνωρίζω τους λόγους, ούτε και με ενδιαφέρουν, αλλά μεταφέρω αυτά που κάθε μέρα με την συμπεριφορά σας επιβεβαιώνετε.
    Ο αριθμός των συγγενών σας είναι μεγάλος. Ενδεχόμενα λοιπόν να ξαναβρίσκεσθε στο Δ.Σ, όμως μόνο μέχρι εκεί μπορείτε να φθάσετε. Δεν κάνετε για Δήμαρχος. Δεν είστε επαρκής. Είστε πολύ επιφανειακός και σαν άνθρωπος και σαν Σύμβουλος Η σημερινή σας θέση είναι εντελώς τυχαία. Δεν αξιολογείστε ως άνθρωπος που θα παράγει έργο για το κοινό καλό.
    Συνεπώς το καλύτερο που έχετε να δώσετε στην Κοινωνία της Σάμης είναι να ασχοληθείτε με τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες, αφού διαθέτετε για την καριέρα σας τα απαραίτητα προσόντα - τα ψέματα- και να παρέχετε ως δώρο στο Δήμο Σάμης την μηδενική σας παρουσία.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας
    ΟΙΣΤΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΕ : για την οξυδέρκεια σου,το πνεύμα σου και το χειρισμό της παραδοσιακής γλώσσας,σου δίνω συγχαρητήρια.Είμαι ένας Δ.Σύμβουλος που νομίζω ότι ακούγομαι (να μου συγχωρέσεις τον αυτοπροσδιορισμό, μπορεί και να παρηγοριέμαι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Telika kseroume pote 8a ksekinisei h diadikasia? Kai me ti kritiria epilegei o ASEP? 8a bgei kapoia anakoinwsi h kati sxetiko?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Thn kuriakh leei oti einai euroeklogies. Sth samh den kounietai fullo, oute pou to katalavainoume oti exoume ekloges. Eutuxws pou tous exoume zalisei anti na mas zalizoune

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ma8ainoume oti 8a paroune ergates sta sphlaia meta tis euroeklogies. Den 3eroume omws pws 8a tous paroune dhladh me asep h xwris asep. ta krithria mas maranane.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΙ ΨΗΝΕΤΕ;
    Καθημερινά σχεδόν, το γωνιακό καφέ μπαρ που συνδέεται με τους φούρνους, στο λιιθόστρωτο στο Αργοστόλι, γίνεται αυτήκοος μάρτυρας των μαγειρεμάτων που ετοιμάζονται. Αν και οι δημοτικές εκλογές απέχουν 18 μήνες από σήμερα, τα ψησίματα του φούρναρη και τα γαρνιρίσματα των παρατρεχαμένων του, είναι πασιφανή.
    Είναι γνωστή η επιθυμία του για την ηγεσία του συνδιασμού του. Αλλωστε ο σημερινός αρχηγός του τον κατηγορεί δημοσίως για ανεπάρκεια και διαδίδει ότι τον προκάλεσε για να αναλάβει θέση στο Δ.Σ., ώστε να δεί την ανεπάρκειά του και οπως χαρακτηριστικά λέει << να δούμε ποσα απίδια πιάνει ο σάκκος>>.
    Ομως στο στέκι του συναθροίζονται ετερόβουλα στοιχεία με στόχο να βρούν κοινό παρανομαστή και να πάρει το δαχτυλίδι της ηγεσίας, παρακάμπτωντας τις δημοκρατικές διαδικασίες του συνδιασμού του.
    Ετσι προχθές, συναθροισμένους και με έντονη λεκτική αντιπαράθεση είδα στο στέκι ,
    1)έναν τέως Δημ Σύμβουλο, ελευθερο επαγγελματία, μέλος του πυρήνα των τριών αδελφιών
    2)Ενα Δημ Σύμβ της παράταξης Μονιά
    3)Εναν Αντινομάρχη αριστερών αντιλήψεων
    4)Τον πρόεδρο του Νομ Συμβ
    5)Φυσικά τον Υποψήφιο Αρχηγό του νέου συνδιασμού που παρακολουθούσε όπως και στα σμβούλια αμίλητος.
    Δεν ήταν η πρώτη φορά που τους είδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που μαζέυονται. Δεν έιναι άγνωστες οι προθέσεις του και οι φιλοδοξίες του για να ηγηθεί σε συνδιασμό.
    Ομώς έχω τρία ερωτήματα να υποβάλλω
    Ενα πρός τον ίδιον Δεν είδες ότι ο κόσμος δεν σε ψήφισε ουτε για σύμβουλο; Οτι ακόμη και οι συγγενείς σου σε απέρριψαν στο Πυργί και αλλού;
    Ενα πρός τον Πρόεδρο του Νομ Συμβουλίου:¨Ξανα-επεμβαίνεις στη Σάμη και στα εσωτερικά της με στόχο της Νομαρχιακές εκλογές. Δεν βλέπεις πόσο έχουν στοιχίσει στο κόμμα σου και στις Νομαρχιακές εκλογικές αναμετρήσεις οι παντελώς εσφαλμένες επιλογές σου;
    Ενα πρός τον Νομάρχη: Οι συζητήσεις και τα πατρωναρίσματα πρός τη Σάμη γίνονται εν γνώση σου ή έν αγνοία σου; Eπέλεξε υγιείς δυνάμεις από την Σάμη διαφορετικά θα είσαι συνυπεύθυνος για τα αποτελέσματα που θα σου προκύψουν.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας
    ΟΙΣΤΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Βουλευτά (Παρίσσης,
    Στο τέλος θα σας μείνει ο Βαλέττας και ο Σακούλας (Φιορεβάντες) να γυρίζετε παρέα οι δυο σας!!! Δύο ψήφους τους έχεις σίγουρους.....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι καημένοι, οι καμμένοι και απολυμένοι!!! Κανένα σχόλιο για όλα αυτά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έχω μια περιέργεια... Όλοι ασχολήθηκαν με τους εργαζόμενους και τις θέσεις στη Μελισσάνη!!! Γιατί δεν ασχολείται κανείς με τη διαχείριση των σπηλαίων και τα φακελάκια??? Απο πού πληρώνονται οι κύριοι "εθελοντές" εργαζόμενοι που απασχολούνται στα σπήλαια??? Τα φακελάκια πάνε και έρχονται!!! Τόσο καλό δικηγόρο έχει ο δήμος που μπορεί να καλύπτει μέχρι και τα φακελάκια??? "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι απολυμένοι...Να μια -άλλη- πικρή ιστορία...Οι "εγκλωβισμένοι" του τοπικού χρηματιστηρίου σπηλαίων... Που κάποιοι ίσως τους έταξαν θέσεις, εκείνοι τους ψήφισαν και τώρα; Τώρα; Αν δεν τους ξαναψηφίσουν, πάει η θέση; Μα και να τους ξαναψηφίσουν ποιός είναι αυτός ο άτιμος ο ΑΣΕΠ που τους ακυρώνει την "ανταλλακτική" τους αξία; Όνειδος, θλίψη... Άτιμη πατρίδα, πώς τα κατάφερες πάλι έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.