Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

10η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΜΗΣ [και σχολιασμός...]

Από τον Δήμο Σάμης:

Σας προσκαλούμε στην 10η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 9η μηνός Ιουνίου έτους 2009 ημέρα Τρίτη ώρα 20:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Σάμης σύμφωνα με το άρθρο 95 του Ν. 3463/06 (ΔΚΚ) ΦΕΚ Α΄114/06 για την συζήτηση των κάτωθι θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση Μελετών: Α. "Οδοποιία Δ.Δ. Καραβομύλου"
    Β. "Οδοποιία Δ.Δ. Γριζάτων"
    Γ. "Οδοποιία Δ.Δ. Πουλάτων"
    Δ. "Οδοποιία Δ.Δ. Χαλιωτάτων"
    Εισηγητής: Αντιδήμαρχος
  2. Έγκριση εκτέλεσης υπηρεσίας "Εκπόνηση Χρηματοοικονομικού επιχειρησιακού σχεδίου αξιοποίησης υφάλμυρου νερού Καραβομύλου για την υδροδότηση των Δήμων Σάμης και Πυλάρου".
    Εισηγητής: Αντιδήμαρχος.
  3. Έγκριση μελέτης "Ανάπλαση Κοινοχρήστων χώρων Δ.Δ. Σάμης".
    Εισηγητής: Αντιδήμαρχος.
  4. Έγκριση Απόφασης υπ. Αριθμ. 2/2009 Τοπικού Σ/λίου Χαλιωτάτων,
    Εισηγητής: Αντιδήμαρχος.
  5. Περί Προσλήψεων Εποχιακού Προσωπικού για Λειτουργία Σπηλαίων Μελισσάνης – Δρογκαράτης Σύμφωνα με 33230/09 αποφ. Υφυπ. Εσωτερικών και 11275/09 απόφαση Διυπουργικής.
    Εισηγητής: Ν. Φραντζής.
  6. Πρόσληψη Εποχιακού Προσωπικού (με Δίμηνη Σύμβαση ) για την λειτουργία Σπηλαίων Μελισσάνης – Δρογκαράτης.
    Εισηγητής: Ν. Φραντζής.
  7. Έγκριση Δαπάνης (αρθρ. 158 παρ 3α & 3γ ΔΚΚ) ποσού 6.500 ευρώ για οργάνωση εκδήλωσης τελετής υποδοχής Ιερών Λειψάνων Αγίων Φανέντων και φιλοξενία αντιπροσωπειών και φυσικών προσώπων.
    Εισηγητής: Δήμαρχος.
  8. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2009
    Εισηγητής: Τεχνική Υπηρεσία.
  9. Τροποποίηση Προϋπολογισμού οικ. Έτους 2009
    Εισηγητής: Οικονομική Υπηρεσία.
  10. Αποδοχή Προγράμματος Δακοκτονίας έτους 2009
    Εισηγητής: Αντιδήμαρχος.

Σάμη 4 Ιουνίου 2009

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

roupaki: Θα θέλαμε να κάνουμε ένα-δυο σχόλια, λίγο ετεροχρονισμένα.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, το δεύτερο ζήτημα που θα συζητηθεί αφορά στην εκπόνηση σχεδίου αξιοποίησης υφάλμυρου νερού Καραβομύλου, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα δεδομένου των διαφόρων προβλημάτων που κατα καιρούς αντιμετωπίζουμε στην υδροδότηση, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το δελτίο δράσης του Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αλ. Παρίση (http://www.mykefalonia.com/uploads/ENHMEROSI.pdf) "200.000 ευρώ εγκρίθηκαν για την μελέτη αφαλμύρωσης των υδάτων του Καραβομύλου". Ένας ετεροχρονισμός που μας μπερδεύει λίγο: έχει εγκριθεί ένα ποσό για μια μελέτη που ακόμη δεν έχει συζητηθεί... Το ίδιο δελτίο αναφέρει ότι "ο δήμος πήρε 650.000 ευρώ από οφειλόμενο ΦΠΑ".

Ξανά στο θέμα των Σπηλαίων: Αν καταλαβαίνουμε σωστά, η φετινή τουριστική περίοδος θα καλυφθεί από το εποχικό προσωπικό (2μηνη σύμβαση). Την ίδια στιγμή, θα ήταν ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε αναλυτικότερα σχετικά με την προκύρηξη του ΑΣΕΠ. Για παράδειγμα, ποιός είναι ο αριθμός των θέσεων που προβλέπεται σε αυτήν την προκήρυξη. Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι δεν θα είναι ο αριθμός που μέχρι πρότινος απασχολούσε ο Δήμος. Τί σκέφτεται ο Δήμος για αυτήν την περίπτωση; Μπορεί να συνεχίσει να προσλαμβάνει εποχικό προσωπικό; και αν ναι με ποια διαδικασία;

Το τρίτο θέμα της αντζέντας αναφέρεται σε ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων δημοτικού διαμερίσματος Σάμης. Πολύ ενδιαφέρον. Και πολύ γενικό. Η εισήγηση τί αφορά; Νέα μελέτη; Αναφορά προόδου έργου που ήδη εκτελείται; Ποιοί είναι αυτοί οι κοινόχρηστοι χώροι; Για τί είδους ανάπλαση μιλάμε;

Γένικότερο σχόλιο: οι πρόσκλησεις που λαμβάνουμε από το Δήμο Σάμης για τα προγραμματισμένα Δημοτικά Συμβούλια είναι εξαιρετικά χρήσιμες, και ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά το Δήμο για την ενημέρωση. Πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι οι αρχικοί φυσικοί αποδέκτες της πρόσκλησης αυτής είναι τα μέλη του Δημοτικού και των τοπικών συμβουλίων του Δήμου μας. Από την άλλη, οι αναγνώστες μας είναι κυρίως δημότες που δεν έχουν τον ίδιο βαθμό ενημέρωσης για τα διάφορα θέματα με τους φυσικούς αποδέκτες της πρόσκλησης. Έτσι λοιπόν, ένα θέμα που για ένα μέλος του ΔΣ είναι αυτονόητο τί αφορά, τί έχει προηγηθεί κλπ, δεν είναι καθόλου αυτονόητο για έναν δημότη γι αυτό και προκύπτουν τέτοιου είδους ...απορίες. Πιστεύουμε ότι όλα αυτά εξηγούνται κατα τη διάρκεια της συζήτησης. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να είμαστε πάντα παρόντες στις συνεδριάσεις οπότε τα αποτελέσματα των ΔΣ θα πρέπει να επικοινωνούνται και πάλι από το Δήμο...

8 σχόλια:

  1. Για οπου αλλου υπαρχουν μελέτες για ασφαλτο του λουτρόυ δεν υπάρχει μελέτη φαινεται οτι ανήκει σε αλλο μέρος μάλλον δε είναι Σάμη εκει πέσμας που ανήκει να ξέρουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ εκεί κοντά μένω. Και είναι γεγονός ότι η περιοχή όλο και υποβαθμίζεται! Φτιάχτηκε κάποτε ο δρόμος δίπλα στη θάλασσα, αλλά από τότε και μετά όσα έγιναν ήταν εις βάρος της περιοχής. Σκόπιμα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 6500 ευρώ για την τελετή υποδοχής...Έμεινε τίποτα στο χωριό, επωφελήθηκε κάπως ο τόπος; Και τόσοι απλήρωτοι από τον Δήμο που περιμένουν ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΟΣ7 Ιουν 2009, 5:20:00 μ.μ.

    Ψήφα τη τύφλα μου
    και τη κακή μου φλάσκα.
    Κι άμποτες φτύστα και βλαστήματα!

    Είχε μπούσι κι έπερνα το μπούρμπουλά μου κάτου απ΄την ελούλα. Ήρτε λέει πανοθέ μου ένα όντο με μουσούδι μπαμπάουλα,μια σκούφια Οβραίου, εφορούσε τσμπενίκι όπως φουστανέλα με μια οκά γλίδα.Δεν είχε αυτιά παρί ένανε στόμα όπως γαβάθα και κάτι δόντια όπως οι χηράδες μακριά η μία από την άλληνε. Οι καμπάνες εσημαίνανε νεκρικάτα και εγώ ο μαγκούφης κλάπα κλάπα εκατούραγα τα κλιτσινάρια μου κι όταν έκαμα να σταθώ, κλαπάρουν οι καμπάνες τα κλαμπανίσματα κι αρκινά ο καρνάβαλος να μιλεί κουνώντας τη τεράστια καρκούνα του.
    ΞΕΒΟΥΒΆΣΟΥ ΟΡΈ ΚΙ ΑΚΡΟΥΜΆΣΟΥ ΜΕ ΑΚΌΡΝΤΟ!!!
    Είχε φρυγή ο στόμας μου...όλο μου το καύκαλο είχε τρεματούρα! Τα μπούτια μου ήτανε γρά και οι παλάμες μου εκρατούσανε τα κοκόνια μου!!!
    ΛΈΓΩ: Π,ΠΠΠ...Π,ΠΟΙΌς ΕΊΣΑΙΑΙΑΙ Κ,ΚΚΚΑΛΟΎΛΗ ΑΦ,ΑΦΈΝΤΗ ΜΟΥ;;;Κ Κ ΚΑΙ ΤΙ ΖΖΖΖΗΤΆΣ ΑΠΌ ΜΕ ΤΟ ΦΦΦΤΩΧΟΚΛΟΝΤΊΡΗ;;;
    Ω! Θανατικό...μου χώνει ένα μπάτσο,κάνει το μουσούδι του όπως παστόψαρο και λέγει:
    ΒΓΆΛΕ ΟΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΠΉ! ΖΑΒΈ,ΌΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΎΖΕΙΣ ΔΕΝ ΈΧΩ ΑΥΤΙΆ Ν΄ΑΚΡΟΥΜΑΣΤΏ, ΜΟΝΑΧΆ ΝΑ ΠΑΡΛΆΡΩ ΗΜΠΟΡΏ,ΓΙ΄ΑΥΤΌ ΣΚΈΠΑΣΕ ΤΗ ΓΛΏΣΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΚΡΟΥΜΆΣΟΥ ΕΦΚΙΆ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΣΕΡΒΊΡΩ . ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΈΨΩ,ΚΙ ΑΣ ΤΑ ΓΚΛΑΟΥΝΊΣΜΑΤΑ, ΕΓΏ ΘΑ ΄ΧΩ ΤΟ ΣΤΌΜΑ ΚΙ Η ΚΛΆΠΑ ΣΟΥ Τ΄ΑΥΤΊ, ΘΑ ΄ΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΟΥΌΜΟ,ΣΑΝ ΈΝΑΣ ΝΕΑΥΤΌΣ!!!
    ...ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΡΈ ΤΕΑΤΡΆΛΕ,ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΡΉ ΦΡΥΓΑΝΊΔΑ ΕΣΎ ΕΊΣΑΙ ΠΟΥ ΒΛΑΣΤΗΜΆΣ ΤΣΟΥ ΑΡΚΌΝΤΟΥΣ; ΚΑΙ ΤΣΟΥ ΣΥΒΟΥΛΆΤΟΡΕΣ; ΕΣΎ ΕΊΣΑΙ Ο ΦΩΝΑΡΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΙΆΝΕΙ ΛΥΣΣΟΥΡΊΑ ΜΕ ΤΣΟΙ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥ ΝΟΜΟΘΈΤΕΣ; ΕΣΎ ΕΊΣΑΙ ΠΟΥ ΜΑΝΤΕΝΆΡΕΙΣ ΣΤΙ ΚΑΚΊΕΣ ΓΙΑ ΤΣΟΥ ΚΌΜΗΔΕΣ ΤΣΟΥ ΠΑΡΈΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΑΊΟΥΣ; ΌΠΟΥ ΚΑΚΌ ΣΟΥ ΦΛΆΡΟΣ...ΕΣΎ ΟΡΈ ΑΣΒΈ ΦΤΕΣ ΓΙΑ ΟΎΛΑ...!ΕΣΎ ΚΙ Η ΦΑΜΕΛΙΆ ΣΟΥ!!! ΝΑΙ,ΟΡΈ! ΤΗΡΆΣ ΤΟ ΜΎΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΈΜΕΙΣ ΌΠΩΣ ΚΌΤΣΙΦΑΣ ΑΠΆ ΣΤΗ ΓΚΆΝΗ;
    ΕΣΎ ΈΧΕΙΣ Τ΄ ΆΔΙΚΑ ΟΡΈ ΜΥΓΟΧΑΎΤΗ,ΕΣΎ ΚΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΆ ΣΟΥ...ΠΟΙΌΣ ΒΟΛΈ ΤΣΟΥ ΈΚΑΜΕ ΆΡΚΟΝΤΕΣ ΤΣΟΥ ΆΡΚΟΝΤΕΣ; ΤΑ ΜΟΎΤΡΑ ΣΟΥ! ΟΙ ΆΡΚΟΝΤΕΣ ΟΡΈ ΣΟΥ 'ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΙΆΞΕΙΣ ΠΎΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΆΜΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΛΕΥΚΆ ΧΑΡΤΙΆ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙΑ ΆΛΩΝΕ; ΓΙΑΤΊ ΟΡΈ ΔΙΑΟΥΛΊΖΕΣΑΙ ΠΟΥ Ο ΓΕΙΤΟΝΆ ΣΟΥ ΑΓΌΡΑΣΕ ΦΡΈΣΚΟ ΚΆΡΟ; ΓΙΑΤΊ ΕΠΉΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΌ ΣΟΥ ΚΙ ΈΦΡΑΞΕΣ ΤΟ ΧΩΡΆΦΙ ΣΤΟ ΜΎΤΗΚΑ ΚΙ ΆΦΗΣΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΡΊΤΗ ΤΟ ΜΥΛΑΎΛΑΚΟ; Ο ΜΠΑΜΠΆ ΣΟΥ ΓΙΑΤΊ ΈΚΑΜΕ ΜΏΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΏΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΙΆ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΌΛΕΜΟ ΉΤΟΝΕ ΠΊΚΟΛΟ; ΓΙΑΤΊ Η ΑΔΕΡΦΉ ΣΟΥ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΆΝΟΜΑ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΤΣΙ ΓΡΟΎΣΠΕΣ ΠΑΡΊ ΝΑ 'ΝΑΙ ΑΥΤΉ...ΠΑΡΆΝΟΜΑ; ΓΙΑΤΊ Η ΜΆΝΑ ΣΟΥ ΕΧΈΣΤΗΚΕ ΑΠΌ ΤΗ ΧΑΡΆ ΤΣΙ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΉΣΑΝΕ ΤΟ ΓΚΌΜΕΝΟ ΤΣΙ ΚΌΡΗΣ ΤΣΙ ΓΕΙΤΌΝΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΤΈΡΑ ΤΣΙ. Η ΚΌΡΗ ΤΣΙ ΜΆΝΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΈΧΕΙ ΤΗ ΠΑΡΘΕΝΊΑ ΤΣΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΈΝΗ; ΟΙ ΆΡΚΟΝΤΕΣ ΣΕ 'ΒΆΛΑΝΕ ΠΌΣΤΑ ΝΑ ΤΑΓΊΖΕΙΣ ΤΑ ΣΌΚΟΛΑ ΤΑ ΣΆΨΥΧΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΆΜΙΑ ΜΕ ΟΡΜΌΝΕΣ ΌΠΟΥ ΟΎΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΌ ΜΕΤΡΆ ΤΑ ΒΥΖΙΆ ΤΟΥ! ΓΙΑΤΊ ΟΡΈ ΜΕ ΦΟΥΡΝΕΖΊΑ ΟΡΚΩΤΉ ΈΚΑΜΕΣ ΤΣΟΥ ΨΉΦΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΤΣΙΜΕΝΤΆΡΟΥΝΕ ΤΟ ΔΡΌΜΟ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΝΆΚΙ ΣΟΥ(7000 ΧΡΟΝΌΝΕ ΠΟΤΆΜΙ) ΚΙ ΈΚΑΜΕΣ ΟΡΓΙΚΆ ΝΑ ΜΗ ΒΆΛΟΥΝΕ Τ' ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΓΙΑΤΊ ΑΥΤΌΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕΊ ΣΕ ΒΕΡΒΕΛΊΘΡΕΣ; ΑΝΤΙΣ ΝΑ ΚΆΝΕΤΕ ΓΛΕΙΦΙΤΣΙΆ ΤΣΟΥ ΑΡΚΌΝΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΈΝΕΙ Τ' ΆΔΙΚΟ...
    ΝΑ ΠΟΛΕΜΆΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΊΚΙΑ ΟΡΈ ΚΑΙ ΝΑ 'ΝΑΙ ΜΑΝΤΙΠΑΤΖΙΟ! ΜΈΣΑ ΑΠ' ΤΟ ΔΊΚΙΟ ΘΑ 'ΡΤΕΙ Η ΣΕΙΡΆ ΣΟΥ ΧΩΡΊΣ ΓΡΑΜΜΆΤΙΑ ΚΑΙ ΘΟΛΆ ΝΈΦΑΛΑ ΣΕ ΚΑΝΕΊΝΕ!... ΚΙ Α ΔΕ Μ' ΑΚΡΟΥΜΑΣΤΉΣ ΟΡΕ ΒΟΓΔΌΝΙ ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΥΠΝΉΣΕΙΣ ΌΠΟΥ ΤΕΤΆΡΤΙΑ ΝΑ ΓΕΝΕΊΣ, ΓΙΑΤΊ ΕΓΕΝΝΉΘΗΚΕΣ ΞΈΒΑΘΟΣ ΚΙ ΕΊΣΑΙ ΠΝΗΧΤΌΣ ΣΤΗ ΡΟΎΓΚΛΑ ΣΟΥ...ΚΑΙ ΝΑ 'ΧΕΙΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ! ΟΙ ΆΓΙΟΙ, ΤΑ ΚΟΎΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΈΜΑΤΑ ΒΛΈΠΟΥΝΕ ΟΎΛΟ ΤΟ ΈΡΓΟ ΚΙ ΌΧΙ ΤΟ ΦΙΝΆΛΕ ΜΟΝΑΧΆ...ΔΕ ΘΑ ΤΣΟΥ ΚΟΓΙΟΝΆΡΕΙΣ ΜΕ ΤΡΊΑ ΣΤΡΑΒΌΚΕΡΑ ΣΤΑ ΣΤΕΡΝΆ ΣΟΥ! Α ΔΕΝ ΑΛΛΆΞΕΙΣ ΡΌΤΑ ΚΙ ΌΛΟΥΣ ΤΣΟΥ ΑΡΚΌΝΤΟΥΣ ΝΑ ΦΡΕΣΚΆΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΆ ΝΑ ΚΆΜΕΙΣ ΑΡΧΙΣΡΆΤΗΓΟΥΣ, ΣΑ ΤΑ ΜΟΥΣΟΎΔΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΤΣΟΥ ΚΆΜΕΙΣ...ΑΝ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΠΌ ΞΑΡΚΕΊΣ!
    ΚΑΤΆΛΑΒΕΣ ΜΥΞΙΝΆΡΙ; ΞΎΠΝΑ ΤΏΡΑ ΤΟ ΛΟΙΠΌ ΚΑΙ ΤΡΆΒΑ ΣΤΟ ΚΟΝΆΚΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑΧΤΌΣ!!!!
    Έγεινε ένας ρόχτος και ξύπνησα. ο...ο άγιοι Φανέντες μου...έλάμπαξα μα τον Άγιο...τι ήτανε ευκιά που μου τρόμπαρε ο γλιδιάρης;Τα μπούτια μου έχουνε μουλιάσει και βρωμάω τσι νέκρας. Πω πω! Μουσούδι που είχε ο χλέμπουρας....ο, στένεψή μου!... Πάω συλίντρεχος να κολακέψω τον Άρκοντα να σκατοσφουγκίσουνε το χωράφι μου που είναι φόρτε στα βάτα...μόναχός δε προκάνω, κι αμά να πάω πουνε γκραν βία για το ψήφο μου...Εφέτο θα το βαρέσω πάλε στο πρωταθλητή! Για τσ΄άλλες γλέπουμε... Θέ μου φύλαε...τι ονείρατο ήταν ευκιό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. DE KOYRAZOMASTE NA AKUME ALHUEIES KONTRASTARE.
    BARA STO CAXNO. TH RIZA STON PIRINA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλήθεια, εκείνος ο δρόμος που ανεβαίνει από τα Γριζάτα (από το Λιθοκούλουμο συγκεκριμένα) ίσαμε τα Παλιά Μουζακάτα πότε θα φτιαχτεί; Ας ελπίσουμε ότι, σεβαστά μέλη του Δήμου, θα σκύψετε πάνω του. Γιατί αν δεν κάνω λάθος, είναι και ο μόνος δρόμος, το ξαναλέω ο μόνος δρόμος όλης της περιοχής που δεν τον έχετε, πέρα από μπαλώματα,καθόλου λάβει υπόψη σας. Κι αν τον έχετε μάλλον στη συνέχεια τον αγνοείτε. Κι όμως εξυπηρετεί εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής. Αλήθεια, γιατί; Εκτός κι αν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής, Καταποδαίοι και κυρίως Ζερβάδες και Μουζακάδες είναι κάτοικοι δεύτερης κατηγορίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο δρόμος από τα Γριζάτα μέχρι τα Παλιά Μουζακάτα πότε θα ασφαλτοστρωθεί; Είναι ο μοναδικός δρόμος στο Δήμο που έχει αφεθεί στο έλεος του καιρού. Και βέβαια σε πείσμα του καιρού μένει ακόμη ζωντανός.Ίσως γιατί οι άνθρωποι και τα ζωντανά δεν τον αφήνουν. Περνάνε κάθε μέρα κι εκείνος τους ανταμείβει με την παρουσία του. Χαμογελάει σέρνοντας μνήμες, μετεικάσματα αλλοτινών εποχών. Κανείς δεν του δίνει το δικαίωμα να νιώσει έστω για λίγο σύγχρονος. Άσχετα αν τα αδέλφια του απέναντι (οι άλλοι ομόλογοι δρόμοι, στα απέναντι χωριά)χαίρονται με την ισιάδα τους. Ετούτος φαίνεται ότι είναι αποπαίδι! Γέννημα άλλων εποχών, περπατημένος από ανθρώπους που ποτέ δεν υποτάχτηκαν στη μοίρα τους. Με γενιάδες και μάτια που άστραφταν από ελπίδα και όραμα... Να λοιπόν κι ένας δρόμος ανυπόταχτος. Μήπως για τούτο δεν είναι στα σχέδια των αρχόντων; Ως πότε όμως! ...και για να παραφράσω τους στίχους του Σεφέρη "Οι δρόμοι θυμώνουν σαν τους ξεχάσεις"...
    "major arx" το αστερόεν
    Υ.Γ. Δεν ελπίζω ότι θα εισακουστώ. Είμαι σίγουρος...Γι' αυτό μη χολοσκάτε πλειοψηφούντες άρχοντες... σιγά μη και διαβάσετε τούτο το σημείωμα. Πάει καιρός, πολύ καιρός που σε τούτον το Δήμο μπορεί και θέλει να ακούσει κάποιος κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξέρετε ποια είναι η βρύση του Αη-Δημήτρη στα Παλιά Ζερβάτα; Μάλλον πρόκειται για αρχαία κρήνη που πότιζε ως το 1953 ένα ολόκληρο χωριό, ως τα μέσα του 1960 τους κήπους και τα περιβόλια και τελευταία το νέο χωριό. Μέχρι που το νερό βγήκε ακατάλληλο. Γιατί; Κανείς δεν ξέρει. Κανείς δεν το ερεύνησε. Ποιος; ο Δήμος; Μα γιατί; Ποιο έρχο πολιτισμού έχει δημιουργήσει ο σεβαστός Δήμος; Μήπως αρχαιολογικό Μουσείο; Μήπως βιβλιοθήκη; Ίσως είναι ο μοναδικός Δήμος της χώρας που δεν έχει βιβλιοθήκη. Μήπως ένα σοβαρό λαογραφικό Μουσείο; Το μοναδικό που υπάρχει στα Ζερβάτα έγινε με την πρόταση και την επιμέλεια του Συλλόγου Ζερβάδων της Αθήνας. Μήπως έχει Μουσείο Φυσικής Ιστορίας; Αλλά τι λέω, τώρα. Αλλά επιτέλους ο Δήμος, εδω και περίπου δέκα χρόνια, είπε: "Ας κάνουμε κι εμείς ένα πολιτιστικό έργο.Ας χαλάσουμε τα σκαλοπάτια που οδηγούν στη βρύση, σκαλοπάτια σκαλισμένα στο βράχο, περίπου ενός αιώνα, ας φτιάξουμε ένα δρόμο με πεζούλια και ας αναπαλαιώσουμε τη βρύση". Και τότε όλοι, ακόμη και οι δυσπιστούντες χαρήκαμε!
    Λοιπόν, σήμερα μετά από δέκα χρόνια ένα εκπληκτικής ομορφιάς τοπίο, η βρύση του Αη-Δημήτρη, με δύο αιωνόβια πλατάνια και κυκλώπειες πέτρες, έχει καταντήσει σκουπιδότοπος με πεσμένα μουράγια και αποχωρητήριο ζώων. Και βέβαια ο δρόμος και τα πεζούλια με παραδοσιακές πέτρες, όπως είχαν υποσχεθεί, φαντάζει ένα μακρινό όνειρο, φρικτό μετείκασμα μιας εποχής που οι άνθρωποί της δεν έχουν ίχνος καλαισθησίας και βέβαια πολιτιστικής φιλοσοφίας.
    "major arx" to αστερόεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.