Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Δήλωση του Νομάρχη για όσα διαδραματίστηκαν στη Μελισσάνη

Αναδημοσιεύουμε από το kefaloniaphotonews:

Με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο σπήλαιο της Μελισσάνης, με την παρεμπόδιση επισκεπτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας από συνδικαλιστές του Κ.Κ.Ε. και εργαζομένους στα σπήλαια για μη επαναπρόσληψη εργαζομένων, ο Νομάρχης δήλωσε τα παρακάτω:

Οι τραγικές καθυστερήσεις από κρατικές υπηρεσίες στην ολοκλήρωση των διαδικασιών προσλήψεων εργαζομένων οδήγησε σε ακραίες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία εκατοντάδων επισκεπτών που έφτασαν στην Κεφαλονιά με κρουαζιερόπλοιο και τις έντονες διαμαρτυρίες της τουριστικής εταιρίας και των τουριστικών πρακτόρων της.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και των συνδικαλιστών να διαμαρτύρονται όταν πλήττονται τα εργασιακά τους δικαιώματα. Ωστόσο, είναι σημαντικό η μορφή της διαμαρτυρίας να μην πλήττει δικαιώματα άλλων εργαζομένων και επαγγελματιών του Νομού και κυρίως να μην δυσφημεί και να μειώνει το Νομό μας και σε περιόδους οικονομικής κρίσης να πλήττει γενικότερα την τοπική οικονομία, αλλά και ειδικότερα το συγκεκριμένο κλάδο εργασίας.

Σήμερα που η Νομαρχία (αλλά και άλλοι φορείς) καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τη διαφήμιση του Νομού μας κάνοντας την παρουσία μας αισθητή σε όλη την Ευρώπη, δαπανώντας μεγάλα ποσά κάθε χρόνο και κατορθώνοντας να τον φέρουμε στην 4η θέση παγκοσμίως, όπως έδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση. Σήμερα που ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα υποδομής τουρισμού του Νομού ακριβώς, για αυτόν τον τομέα τουρισμού κρουαζιερόπλοιων, ετοιμάζεται να παραδοθεί προς χρήση. Σήμερα που οι προοπτικές επίσκεψης τουριστών για τη φετινή τουριστική περίοδο είναι αμφίβολης έκβασης λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οι συνδικαλιστές όφειλαν να οδηγήσουν τους εργαζόμενους σε αντιδράσεις που δεν θα έβλαπταν τα συμφέροντα του τόπου και των ιδίων. Αν μη τι άλλο όφειλαν να προειδοποιήσουν, ούτως ώστε να μην υποστούν ταλαιπωρία εκατοντάδες ξένοι πολίτες που ενδιαφέρθηκαν να επισκεφθούν το Νομό μας, αφήνοντας το εισόδημά τους με οικονομικά και εργασιακά οφέλη στους πολίτες της Κεφαλονιάς.

Ο Νομάρχης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον εκπρόσωπο της εταιρίας M.S.C. στη Νάπολη Ιταλίας κ. Nicola Cesaro, με τον τουριστικό πράκτορα στην Ελλάδα κ. Γρ. Βλαχόπουλο, όπως και με τον Διευθυντή της ιταλικής εφημερίδας IL GIORNALE (δεκάδες δημοσιογράφοι της εφημερίδας έζησαν τα επεισόδια), εξέφρασε τη λύπη του για την ταλαιπωρία των πελατών τους και επισκεπτών μας και τους διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ούτως ώστε να αρθούν τα αίτια της εργασιακής αδικίας εις βάρος τον εργαζομένων στο σπήλαιο της Μελισσάνης.

Τέλος, ο Νομάρχης εκφράζει τη λύπη του για τη μη έγκαιρη ενημέρωσή του από τους άμεσα εμπλεκόμενους για το θέμα. Ενδεχομένως η έγκαιρη παρέμβασή του θα είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή των γεγονότων που στιγμάτισαν την έναρξη της τουριστικής περιόδου στο Νόμο μας.

Σε συνεργασία με το Δήμο Σάμης θα προωθηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες προς τα αρμόδια Υπουργεία από τα οποία αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση και το ΑΣΕΠ, ούτως ώστε να επισπευσθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού με βαρύτητα στα κριτήρια της εντοπιότητας και της προϋπηρεσίας.

http://www.kefaloniaphotonews.gr/

Από τη πλευρά μας, ως roupaki, λίγες σκέψεις, διαβάζοντας την δήλωση του κ. Νομάρχη:

==> Ποιά είναι άποψη του κ. Νομάρχη για τον τρόπο πρόσληψης; υποστηρίζει την υπαγωγή στο ΑΣΕΠ; Αυτό δεν είναι και τόσο καθαρό στο παραπάνω κείμενο όπου γίνεται λόγος γενικά για "διαδικασίες πρόσληψης εργαζομένων". Αν υποστηρίζει την υπαγωγή στο ΑΣΕΠ, τότε προφανὠς θεωρεί ότι κάποιες "κρατικές υπηρεσίες" ευθύνονται για τις "τραγικές καθυστερήσεις" και δεσμεύεται να συνεργαστεί με το Δήμο για την προώθηση της εμπλοκής του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις στα σπήλαια. Θα είχε ενδιαφέρον όμως να πληροφορηθούμε σχετικά με το ποιές ενέργειες έχουν ήδη γίνει από το Δήμο και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και σε ποιὀ σημείο "μπλόκαρε" ἠ καθυστέρησε η ολοκλήρωση της διαδικασίας, ποιά είναι δηλαδή η κρατική υπηρεσία που καθυστερεί. Επίσης, ποιές θα είναι οι συγκεκριμένες επόμενες κινήσεις και η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Νομαρχίας.

16 σχόλια:

  1. κάτοικος της ΣΑΜΗΣ27 Μαΐ 2009, 9:29:00 π.μ.

    Κ. Νομάρχη απαντήστε μας στα παρακάτω ερωτήματα: 1.Αφού οι σύντροφοι σας έχουν ενημερώσει για τις σκόπιμες καθυστερήσεις του Δήμου για το ΑΣΕΠ, γιατί ρίχνεις τις ευθύνες αλλού; 2.Αφού γνωρίζεις τις αδιαφανείς και παράνομες προσλήψεις του κάθε Δήμαρχου μέσα από την Διαδημοτική , γιατί για αυτό σιωπάς;3. Γιατί εσύ και όλο το Ν.Σ.καλύπτετε τις πα ρανομίες που γίνονται στα σπήλαια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνει λόγο για κρατικές καθυστερήσεις … εκλογές έρχονται ας πούμε ότι φταίει η κυβέρνηση … αυτός δεν φταίει γιατί δεν γνώριζε … όλο το νησί ξέρει μονό αυτό δεν ήξερε και για αυτό δεν έκανε τίποτα ….

    Στειλιάρι που θέλουν όλοι …..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΘΕΑΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΗΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΗΣ. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΗ ΣΕ 3 ΑΛΗΛΛΟΣΥΓΚΡΟΥΑΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΥΠΟΙΣ ΜΟΝΟ. ΕΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΕΡΙ Τ.Α ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΜΕΛΙΣΑΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ "ΞΥΛΙΝΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ" ΤΟΥ ΠΑΜΕ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΥΠΙΚΌ Ή ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΜΗΣ.
    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΣΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 20-5-09 Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ 5 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, ΕΝΩ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ; ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΟΜΦΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΟΤΙ "ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΤΕ ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΣ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΕΓΩΝΤΑΣ "... ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ".ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 6 ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ. ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΚΥΚΛΟΦΟΡΗΓΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΚΑΜΙΑ 30 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΣΑΝΗ.ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΠΗΓΑΔΑΚΙ ΜΕΤΑ ΤΟ Δ.Σ,ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΘΕΛΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΑΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ. Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΘΕΝΑΡΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΑΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΛΟΙ.
    ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΛΛΟ ΜΕΤΡΟ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ. ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΧΑΙΟΜΕΝΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΛΗΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΟΥΝ. ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ : ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΤΩΡΑ ΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ. ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ.
    ΣΑΜΙΚΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για πες μου φίλε ανώνυμε με τα κεφαλαία, όταν έχεις ένα μαγαζί που περιμένει να δουλέψει το καλοκαίρι, καρέκλες πότε παίρνεις τον Αύγουστο με τις εκπτώσεις;
    Γιατί το θέμα των υπαλλήλων της Μελισσάνης δεν είχε λυθεί από το χειμώνα; Είμαστε όλοι της διαπλοκής μήπως και κανένα δεν βόλευε κάποια λύση, γιατί όλοι περιμέναμε σαν την αλεπού να πέσουν τα αποτέτοια του γαϊδάρου; Ή οι δημοτικοί άρχοντες είναι άχρηστοι; Και αν είναι ποιος τους επέλεξε; Μόνοι τους βγήκανε; Ποιος βλάκας νομίζεις ότι θέλει προστάτες; Εσύ δεν μεταχειρίζεσαι τώρα ξύλινη γλώσσα; Και γιατί εσύ που το παίζεις μάγγας τόσο καιρό δεν ανέδειξες με κάποιο τρόπο το θέμα μπάς και ίδρωνε κανενός το αυτί; Και μάθε ότι για αυτά τα χάλια που βλέπεις και δυστυχώς θα βλέπεις, δεν φταίνε οι εκάστοτε εκλεγμένοι από τις εκλογές, οι υποτιθέμενοι προστάτες και ότι άλλη δικαιολογία ψάχνουμε . Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ φταίει που έχουμε γίνει πολίτες τελευταίας κατηγορίας. Και αν δεν γνωρίζεις τις υποχρεώσεις του ενάρετου ΠΟΛΙΤΗ να ανοίξεις μια εγκυκλοπαίδεια να μάθεις. Αλλιώς πίνε τη φραπεδιά εκεί στη παραλία, κοίτα αν κουνάνε οι βάρκες και μη γράφεις με κεφαλαία, σε ακούμε και διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μία ερώτηση προς τον Δήμαρχο Σάμης. (παρακαλείται ο διαχειρηστής του blog να μην την κόψει).
    Γνωρίζεται κύριε Δήμαρχε, τις δραστηριότητες του δημοτικού συμβούλου της παράταξή σας, κυρίου Φιοραβάντε;( σε σχέση με το Δήμο, πάντα) Και αν ναι πως τις σχολιάζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολιτική ανάλυση των τεκτενόμενων στο Δήμο Σάμης
    Η κάθε κοινωνία διαθέτει την εξουσία που της αρμόζει. Πανάρχαιο ρητό στα Ελληνικά πολιτικά δρώμενα. Γιατί η Κοινωνία της Σάμης να διαφέρει;
    Η εξουσία 8ετίας του μικρού για τις περιστάσεις εγκάθετου Αρτελάρη από την πολιτική ομάδα των τριών αδελφών και των εξαδέλφων τους, οδήγησε την Σάμη σε υστέρηση ανάπτυξης, προγραμματισμού και έργων υποδομής.
    Οι οποιεσδήποτε ορθές γνώμες σπιλώνονταν με λάσπη από τα παπαγαλάκια των καφενείων, στα οποία είναι αναγνωρίσομο ότι υπερείχαν ποσοτικά.
    Η ίδια ομάδα πολιτικών οδήγησε με στρατηγική και δόλιες μεθοδέυσεις στην ομηρία μεγάλου αριθμού ψηφοφόρων της Σάμης, ώστε να νέμονται την εξουσία όπως αυτοί επιλέγουν.
    Η ίδια ομάδα για την έναρξη των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων μεσα από τη διαχείριση του Δήμου και των Εταιρειών τους έφερε λεωφορεία με ψηφοφόρους από τη Λαμία, και μεταγραφές από άλλους Δήμους για την πλασματική Δημοκρατική ανάδειξή τους.
    Τέλος η ίδια ομάδα επιδίωξε με υπόγειες διαδρομές να εξασφαλίσει κέρδη από το οποιοδήποτε αποτέλεσμα των τελευταίων δημοτικών εκλογών παρέχοντας ο κάθε ένας από τους τρείς αδελφούς εικονική στήριξη στους τρείς συνδιασμούς, ώστε ότι και να γινόταν, οι νικητές να ήταν αυτοί.
    Η σούπα όμως χάλασε από την σθεναρή στάση του Συμβούλου τους και την επιλογή της καθοδου του ως αρχηγός Συνδιασμού. Παρ΄ολα αυτά προσπάθησαν να σφετερισθούν την κατάσταση παρέχοντας του την ομάδα των τριών δικών τους ανθρώπων με στόχο να τον εξουθενωσουν ακόμη και άν κέρδιζε τις εκλογές.Ας αναλογισθεί ο Συνδιασμός του Σπύρου Σπαθή άν ήταν ο βασικός λόγος που έχασε τις εκλογές που κατά την άποψή μου ήταν, και αν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τον συνδιασμό του άν είχε γίνει Δήμαρχος που κατά την άποψή μου δεν θα ήταν και εξηγώ το γιατί:
    Η ίδια ομάδα λαβωμένη από τα αποτελέσματα Βουλευτικών, Νομαρχιακών και Δημοτικών Εκλογών σχεδιάζει νέο Ξεκίνημα από τη Σάμη και επιδιώκει τον μηδενισμό της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Το ίδιο θα έκανε με οποιονδήποτε και άν ήταν Δήμαρχος. Ο στόχος πασιφανής, θα σας φέρουμε νέο Σωτήρα εμείς και θα σας ποδηγετήσουμε όπως παλιά.
    Ομως για την διατήρηση της κοινωνικής τους εικόνας παρέχουν και χέρι στήριξης δινοντας συμβουλές στοΔήμαρχο.
    Δήμαρχε
    Οι μέθοδοί τους είναι γνωστοί και δεν βαδίζουν στα μονοπάτια του φωτός.
    Ο στόχος τους είναι γνωστός, ο μηδενισμός οποιασδήποτε αρχής πλήν της δικής τους
    Οι άνθρωποί τους είναι ένας πρός έναν γνωστοί στην κοινωνία της Σάμης
    Προτείνω
    Να καταργήσεις τις μεθόδους τους που επιφέρουν υψηλό κόστος στην ποιότητα της κοινωνίας της Σάμης .
    Να αναστείλλεις την εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου σου, αφού πλέον ξέρεις ή υποπτεύεσαι τις μεθοδεύσεις που ακολουθούνται.
    Να απομακρύνεις τους ανθρώπους τους από την ομάδα διαχείρισης του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ερώτηση στο δήμαρχο Σάμης.
    Κύριε δήμαρχε γνωρίζεται τη παραπολιτική πρακτική του συμβούλου σας κ. φιοραβάντε;
    Και αν ναι την υιοθετείτε;
    (Παρακαλώ να μην τη κόψει ο διαχειριστείς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γνωρίζει κανείς από το δήμο από φωτιές σε αμάξια;!!!
    Να μην κοπεί το σχόλιο παρακαλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοινωνία Σάμης - Διαχείριση Δήμου - Ηθικές Επιπτώσεις

    Κοινωνία Σάμης
    Μέχρι χθές μεγάλο κομάτι της Κοινωνίας της Σάμης ευημερούσε.
    Η οικοδομική δραστηριότητα σε άνθιση,
    Η κατανάλωση υπέρμετρη,
    Η ευφορία διάχυτη στα πρόσωπα των ευημερούντων.
    Και εμείς, οι λοιποί, παρακολουθούσαμε έκπληκτοι την ευημερία τους και απορρούσαμε πως γίνεται άνθρωποι που δεν έχουν μπατάρει αυγό, (συχνή αναφορά σε όλες τις συζητήσεις των καφενείων) την τελευταία πενταετία να΄έχουν υψηλότατες αποδόσεις και πλούσιο τρόπο ζωής.
    Αναρωτιόμασταν όλο αυτό το διάστημα άν είμαστε χαζοί ή ανίκανοι και τέλος πάντων τι πρέπει να κάνουμε για να επιτύχουμε όπως και οι άλλοι.
    Χθές, συνέβη το αναμενόμενο από όλους τους συνετούς. Η κατάρρευση μιάς επιχείρησης οδήγησε σε οικονομική καταστροφή πλήθος συμπολιτών μας.
    Τα ονόματα των καταστραφέντων γνωστά σε όλους. Το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής των συμπολιτών μας κάθε μέρα αυξανεται, αγγίζοντας δυσθεώρητα νούμερα για την κοινωνία της Σάμης.
    Επιχειρηματίες βρίσκονται εκτεθειμένοι με ακάλυπτες επιταγές και σημαντική υποβάθμιση στο επιχειρηματικό τους πρόσωπο. Εξελίσσονται δράματα με βαρύτατες προσωπικές και οικογενειακές επιπτώσεις.
    Και οι μέχρι χθές χαζοί, εμφανίζονται με μάσκες οίκτου, χαιρεκακίας, σκεπτικισμού , απανθρωπιάς για όλα όσα συνέβησαν.
    Διαχείριση Δήμου
    Η άρχουσα παράταξη στερείται ανθρώπων που θα μπορούσαν να εκλάβουν τη συμμετοχή τους στην διαχείρισή του, ως υπέρτατο αγαθό κοινωνικής συνεισφοράς. Ισως ο μόνος της κυβερνώσας παράταξης που αντιλαμβάνεται έτσι τον ρόλο του είσαι ο Ιδιος και ακόμη ένας η δύο σύμβουλοί σου που διαθέτεται οράματα και έχετε προγράμματα για τον Δήμο. Ομως δεν είσαστε αρκετοί.
    Δήμαρχε βασίσθηκες σε ξεπερασμένα πρότυπα. Η ομάδα σου καθοδηγούμενη από τους ποδηγέτες της Πολιτικής σκηνής του Δήμου μας – τα τρία αδέλφια-, σε οδήγησε να εφαρμόσεις ανάλογες μεθόδους με τον μικρό και ανεπαρκή προκάτοχό σου. Δεν βλέπεις τα αποτελέσμάτά του; Σήμερα στο καφενείο πίνει καφέ μόνος του ή με παρέα τους Αλλοδαπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοινωνία Σάμης - Διαχείριση Δήμου - Ηθικές Επιπτώσεις (συνέχεια 1η)

    Ηθικές επιπτώσεις
    Η οχτάχρονη διαχειριστική υποδούλωση του Δήμου της Σάμης, από την προηγούμενη αρχή έμεινε ατιμώρητη. Ολοι περιμέναμε ότι θα υπήρχαν ποινικές επιπτώσεις και καταμερισμός πολιτικών ευθυνών, ωστε να αποτελέσει παραδειγματισμό για όποιον ξανασκεφθεί να συμπεριφερθεί με αντίστοιχο τρόπο όπως τον δικό τους , δηλαδή
    Επιμερισμό των πολιτών σε δικούς τους και άλλους Οι μέν δικοί τους απολάμβαναν τα μικροκομματικά ρουσφέτια , τα δε μαύρα πρόβατα θα έλυναν
    Αποφάσεις Δ.Σ. κατά το πολιτικό και οικονομικό τους συμφέρον
    Εξαγορά συμβούλων για μεταγραφές
    Αγνοια ή παρερμηνεία των νόμων ώστε να προστατευθούν οι δικοί τους.
    Η υστεροφημία κάθε πολιτικού είναι οι βάσεις που θέτει για τις επόμενες γεννιές. Το πολιτικό κόστος είναι πρόσκαιρο και η αναγνώρισή του διαχρονική με θετικό ή αρνητικό κόστος ανάλογα με το τι επιλέγει κανείς.
    Εστω και τώρα θα πρέπει να αναλάβεις πρωτοβουλία για το ξεσκέπασμα των υπευθύνων της οχταετίας και για την απομάκρυνση όλων εκείνων των παραγοντίσκων που έχουν ροκανίσει τον ηθικό ιστό της κοινωνίας μας.
    Η ανάληψη της εξουσίας σε ένα καταρημαγμένο Δήμο δεν ήταν έυκολη υπόθεση. Η εξεύρεση ικανών συμβούλων που θα προσέφεραν στον τόπο μετά τον ορυμαγδό της προηγούμενης οχταετίας δεν ήταν εφικτή.
    Η αντίληψη του πολίτη και του συμβούλου όπως διαμορφώθηκε μέσα από την παραπλάνηση, την ισοπέδωση της προσωπικοτητας , την επιλεγμένη αριστοποίηση και υποβάθμιση των δικών τους και των μή δικών τους, δεν ήταν έυκολο να αναστραφεί.
    Η αντίληψη των πολιτών πρέπει να αλλάξει για το πώς ψηφίζουν, ποιόν ψηφίζουν και το τί προσδοκούν από το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών.
    Είναι στο χέρι σου ;
    Η βαθειά τομή και ο καταλογισμός ευθυνών στους υπαίτιους - δικούς σου και προηγούμενους- που θα οδηγήσει την κοινωνία της Σάμης σε άλλες καλύτερες εποχές και διαφορετική κριτική αντίληψη των πραγμάτων
    ‘η Η συνέχιση του ίδιου αποτυχημένου μοτίβου που εφαρμόσθηκε και δομήθηκε στην κοινωνία της Σάμης με κύριους υπαίτιους τα τρία αδέλφια και προκάλεσε την κρίση σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας της Σάμης με τον ηθικό ξεπεσμό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπορεί κάποιος απο το Δήμο να μας πεί ποιός είναι ο Δήμαρχος? Ο κοντός καραφλός (Δ.Φ.) ή ο ψηλός γκριζομάλλης (Ι.Β.)??? Απο πότε εφαρμόζεται η χούντα και ο τραμπουκισμός στη Σάμη??? Μας θυμίζετε την περίοδο της ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ κύριοι!!! Μήπως είστε κρυφοί θαυμαστές του μεγαλείου αυτής της περιόδου? Η ΤΟΡΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!! Να πάτε σπίτια σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας για το ότι γίνεται λόγος για τρομοκρατία. Δεν είμαστε σίγουροι τί αφορά. Αναρτούμε το σχόλιο μαζί όμως με τη σκέψη ότι τέτοιου είδους καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΕΡΙ ΔΙΑΘΕΣΕΩΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ
    Στα αναρτημένα ήδη σχόλια της ιστοσελίδας, οι απόψεις που εκφράζει το ρουπάκι, σχετικά με το επίπεδο της συζήτησης, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Οι απόψεις που εκφράζονται είτε με την μορφή πολιτικού σχολίου, είτε με την μορφή ενημέρωσης, ή ακόμη και με την μορφή παραπολιτικών σχολίων, δεν θα πρέπει να ξεφευγουν από τα κονώς αποδεκτά όρια.
    Ομως, όπως έχω ξαναγράψει, στη Σάμη ότι θέλει ο καθένας ακούει και όπως θέλει το ερμηνεύει. Εξαρτάται από το ρόλο που ο καθένας έχει δώσει στον εαυτό του ή του έχουν επιβαλλει άλλοι. Δεν επιθυμώ την αντιπαράθεση με τον φίλο που αναφέρει ως κουτσομπολιό καφενείων, αυτά που είδα και κατέγραψα τις ερωτήσεις, πρός Δημόσια πρόσωπα, της Σάμης και του Νομού μας. Δεν πρόκεται να απαντήσω σε σχόλια που υποβαθμίζουν το βήμα που μου δίνεται και να εκθέσω με προσωπικές αντιπαραθέσεις την ίδια τη σελίδα.
    Επίσης, την κριτική επί σχολίων την θεωρώ ότι έχει σαν στόχο τον αποπροσανατολισμό του ρόλου της ιστοσελίδας.
    Η καταγραφή απόψεων, γεγονότων και θέσεων στην ιστοσελίδα, έχει ως στόχο τον εμπλουτισμό .της κριτικής μας αντίληψης, για την μελλοντική συμπεριφορά μας και πιθανές διορθωτικές κινήσεις στα κριτήριά μας για την ώριμη πολιτική μας σκέψη και όχι την μεταξύ μας αντιπαράθεση.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας
    ΟΙΣΤΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΜΗΣ
    ( ΣΠΗΛΑΙΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΣΕΠ, Δ.Σ.)
    Ο αναβρασμός για τις προσλήψεις στα σπήλαια και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτών της Σάμης, δίνουν και παίρνουν καθημερινά σε όλους τους χώρους, στο αρτοποιείο, στις. Καφετέριες στα καφενεία και στα εστιατόρια.
    Υπάρχουν εκείνοι που εργάζονται αρκετά χρόνια στα σπήλαια, και εκείνοι που θέλουν να δουλέψουν.
    Μέχρι πρίν δύο χρόνια τα πράγματα πήγαιναν υπόγεια, κουφά, χωρίς φωνές και αντιπαραθέσεις και ουδεμία διαμάχη για τους επιλεγέντες εργαζόμενους, με την επιλεγμένη διαδικασία ( ρουσφετολογική, παράνομη και παράτυπη) που εφαρμοζόταν.
    Οι Σύμβουλοι σου πήγαν να εφαρμόσουν ίδιες μεθόδους με τους προκατόχους τους. Ομως όντας γνώστες των διαδικασιών οι Σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φέτος ξεκίνησαν πόλεμο ενάντια σε αυτές τις διαδικασίες προσπαθώντας - ποιοί;;;;; Μα, οι διδάξαντες αυτές τις μεθόδους- να δημιουργήσουν θέμα στην κοινωνία της Σάμης για παρανομίες, κριτήρια Βαλέτα κ.λ.π.
    Γιατί δεν το έκαναν τα προηγούμενα δύο χρόνια; Βλέπεις δεν έιχε γίνει ο έλεγχος του Δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων και περίμεναν πρώτα να βγούν καθαροί για να αρχίσουν τα περί ηθικής και χρηστής διοίκησης.
    Πλησιάζουν οι εκλογές. Εχουν διανυθεί σχεδόν τα ¾ της θητείας σου και στον τομέα διαχείρισης των σπηλαίων, δεν έγινε καμμία αλλαγή σε διαδικασίες και μεθόδους, εκτός από προσθήκη ατόμων ως εργαζόμενοι που θεωρείς ότι θα είναι και ψηφοφόροι σου.
    Ξέρεις ότι χάνεις πολύ περισσότερους ψηφοφόρους εξαιτίας των μεθοδεύσεων ομηρίας ανθρώπων, που συνεχίζεται στη θητεία σου σαν συνέχεια και επέκταση των παράνομων ενεργειών του προκατόχου σου.
    Ξέρεις ότι πολλοί και απο τους ίδιους που θεωρητικά στηρίζεις, σε μια καλύτερη προσφορά από τους άλλους θα σε εγκαταλείψουν.
    Ξέρεις ακόμη ότι τα παπαγαλάκια των τριών αδελφών, κελαηδούν ασταμάτητα στο ρυθμό που τους επιβάλλουν, αμαυρώνοντας τη φήμη σου, και δημιουργούν ρήξη με το συνδιασμό Μονιά που σε στήριξε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δήλωσες << Ο ΜΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ>>
    Ξέρεις επίσης ότι, η ισονομία των πολιτών του Δήμου μας, η αξιοκρατία και η απεμπλοκή των επιλογών σου από πολιτικά κριτήρια θα σου αναγνωρισθεί από την μεγάλη μάζα των συμπολιτών μας, που δεν έχουν σχέση με τα σπήλαια.
    Σου προτείνω να διακόψεις οποιαδήποτε παράνομη και παράτυπη κίνηση των συμβούλων σου, για επιλογή εργαζομένων – δια τηλεφώνου προσλήψεις , συγγενείς συμβούλων, ρουσφετολογικές επιλογές των συμβούλων σου κ.λ.π- και να επιβάλλεις την καθαρότητα των πράξεων του Δ.Σ.. σου.
    Συντάσσομαι απόλυτα με την Θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης – συνδιασμός Μονιά- για νόμιμες προσλήψεις και προσδοκώ στην εφαρμογή τους.
    Μην δείχνεις εμπιστοσύνη στις διαδικασίες που σου προτείνουν οι μέχρι χθές διαχειριστές των σπηλαίων, γιατί ακόμη και άν επέλεξες την αθώωσή τους, για την συνοχή του κοινωνικού ιστού του Δήμου, αυτοί, αύριο, σε περίπτωση που αναλάβουν τον Δήμο, θα σε εκθέσουν ανεπανόρθωτα και θα σε διώξουν ακόμη και ποινικά, διότι δεν θα σε συγχωρήσουν που τους πήρες το ψωμί μέσα από τα χέρια.

    ΟΙΣΤΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΗΣ
    Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. ευτυχώς ή δυστυχώς, παρουσιάζονται από την τηλεόραση. Με νηφαλιότητα λοιπόν και ησυχία, παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στο Δ.Σ. από το σπίτι μας, και αξιολογούμε τις προτάσεις και τις θέσεις τόσο των συνδιασμών όσο και των συμβούλων.
    Εντύπωση προκαλούν οι επαναλαμβανόμενες θέσεις αλλά και οι επιθέσεις πρός τη συμπολίτευση , του αρχηγού του συνδιασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενδεικτικά αναφέρω:
    1. Η πρόταση για τις προσλήψεις στα σπήλαια να εξετασθεί και οι προσλήψεις να γίνουν μέσω των διαδημοτικών επιχειρήσεων, ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ.
    Δεν γνωρίζεις ότι βάσει του Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι μεθοδεύσεις που προτείνεις;. Ομως τις εφάρμοζες για 8 χρόνια και έμεινες ατιμώρητος, και σήμερα συμπαρασύρεις με δημαγωγία ένα ολόκληρο Δ.Σ. σε παρανομία για την πρόκληση εντυπώσεων και την προσωπική σου φιλοδοξία. Το γεγονός ότι εργάζεσαι και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ , δημιουργεί πρόσθετες επιβαρυντικές απόψεις για τις προθέσεις σου.
    Και οι λοιποί Δ.Σ που ψήφισαν την πρότασή σου, με την άγνοια που τους διακατέχει , απόφυγαν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ μία ακόμη σκόπελο σε αυτό το ΜΑΡΤΥΡΙΟ που λέγεται Δ.Σ. και την επόμενη φορά έχει ο θεός.
    2.Η Θέση σου για το αθλητικό κέντρο της Σάμης που όπως πολυ χαρακτηριστικά ανάφερες ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ 2009 Η ΣΑΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ έχεις την εντύπωση ότι δεν απευθύνεται κυρίως σε ΣΕΝΑ; Είσαι ο μόνος Δ.Σ. που στην διάρκεια της 8ετίας σας είχες τεχνική κατάρτιση. Είσαι συνυπεύθυνος για τις επιλογές του τέως στις αντιπαραθέσεις του με τους πολίτες και την αδράνεια σκοπιμότητας που επέδειξε για το συγκεκριμένο θέμα.
    Πως θα γίνει αθλητικό κέντρο σε 2 χρόνια; Από τις μελέτες που έιχατε συντάξει; Από τις θέσεις που έιχατε υποδείξει; Από τις προσφορές που έιχατε δώσει σε συμπολίτες για μή αποχαρακτηρισμένες δασικές περιοχές, ώστε να ανέβουν οι τιμές των εγκαταλελλειμένων χωραφιών τους;
    3. Οι θέσεις σου για την απομάκρυνση της χοιροτροφικής μονάδας. Εγκλώβισες ένα ολόκληρο χωριό για την άγρα ψήφων και στις κρίσιμες συνεδριάσεις του Δ.Σ. παρουσιάστηκαν σημαντικά προσωπικά σου προβλήματα , ώστε να μην παραστείς για να μην πάρεις θέση, όπως αποκαλυτπικά διατυμπάνιζες στα καφενεία. Ενδεχόμενα όλο και κάποιοι από τα Πουλάτα θα σε ξαναψηφίσουν , ενώ άν παρουσιαζόσουν θα έπρεπε να διχαστείς σαν προσωπικότητα και να τηρήσεις και την συμφωνία που είχες προ-εκλογών με τους επιχειρηματίες και τις υποσχέσεις που έδωσες στους ψηφοφόρους σου.
    Αυτά και άλλα πολλά για την παρουσία σου στο Δ.Σ. Μήπως πρέπει να κάνεις την αυτοκριτική σου και να είσαι περισσότερο προσεκτικός στις θέσεις σου;
    Οφείλω όμως να αναγνωρίσω ότι, η σθεναρή στάση σου για την ηγεσία του συνδιασμού σου, και η παρουσία σου στις εκλογές έφερε το μέγιστο δυνατό καλό για την περιοχή της Σάμης, ΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ.
    Παρά τις επισημάνσεις που κάνω παραπάνω, σε θεωρώ καθοριστική παράμετρο για την αλλαγή πλεύσης της πορείας της Σάμης. Ισως όχι σαν Δήμαρχο, διότι απέκτησες πολλούς εχθρούς, αλλά σαν άνθρωπο που ξέρει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μπορεί να κινηθεί κατάλληλα με τις τεχνικές του γνώσεις από άλλα σημαντικά πόστα, πιο καθοριστικά ακόμη και από εκείνο του Δημάρχου.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας
    ΟΙΣΤΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. OISTRE PROSTESE KAI TO PERIBOHTO GHROKOMEIO,H DIAPRAGMATEYSH ME TOYS EPIXEIRHMATIES KAI H ADEIODOTHSH THS BILLAS EGINE ME SYMFVNIA TWN ADELFIWN. OI MONOI POY KERDISAN HTAN OI EPIXEIRHMATIES TO KTIRIO KAI TH BILLA ,O MHTROPOLITHS PIOS KSEREI POSA, KAI OI ADELFOI SPATHI MIA AKOMA TETRAETIA
    OXI MONAXA DEN UA LEITOYRGHSEI WS DHMOSIO ALLA UA TO DOSOYN TSAMPA SE AYTOYS POY TO XRHMATODOTHSAN.KALA TA LEGE O MONIAS TOTE ALLA EMEIS AKOYGAME TA PAPAGALAKIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.