Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΑΜΟΥ

Δημοσιέυτηκε στον ιστοχώρο του Δήμου Σάμης (http://www.sami.gr/) προκήρυξη παραλιών που προσδιορίζει τον τρόπο ενοικίασης χώρων στην Αντίσαμο για διάφορες δραστηριότητες (ομπρέλλες, ξαπλώστρες, καντίνα, θαλάσσια σπορ). Παραθέτουμε ολόκληρη την προκήρυξη παρακάτω.

5/12/2009 7:22:27 AM.
Δ.ΣΑΜΗΣ:ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ
Σάμη: 08 /05/2009
Αριθ. Πρωτ: 1563

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Ο Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Σάμης διακηρύττει ότι:

Εκτίθεται σε φανερή πλειοδοτική δημοπρασία η ενοικίαση των ακόλουθων θέσεων στην παραλία της Αντισάμου του Δήμου έως τις 31/12/2010:
Οι θέσεις και η αρχική προσφορά του μισθώματος για κάθε θέση ορίζεται ως κατωτέρω:

Θέση για ομπρέλες-ξαπλώστρες:
  • Μήκος θέσεως 65 μέτρων από την προέκταση του αγροτικού δρόμου.
  • Συνολικό εμβαδόν 500 τ.μ.
  • Ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός σετ 40.
  • Αρχική προσφορά μισθώματος 12.100 €.
  • Ανώτατη τιμή ενοικίασης για κάθε σετ 7ευρώ.
  • Η τιμή ενοικίασης πρέπει να αναγράφεται σε εμφανές σημείο.
  • Η μέγιστη κάλυψη χρήσης να μην υπερβαίνει το 50% του μεταβιβαζόμενου χώρου, ώστε να υπάρχουν οριζόντιοι και κάθετοι διάδρομοι τουλάχιστον ενός (1) μέτρου και ελεύθερη λωρίδα κατά μήκος της ακτής πλάτους τουλάχιστον δύο (2) μέτρων για την ελεύθερη κίνηση των λουομένων και την αποφυγή ατυχημάτων.

Θέση για τοποθέτηση κινητής καντίνας:

  • Η εν λόγω θέση βρίσκεται στο αριστερό άκρο της παραλίας.
  • Μέγιστο εμβαδόν 12,5 τ.μ.
  • Αρχική προσφορά μισθώματος 7150 €.
  • Η κινητή καντίνα θα προσφέρει εμφιαλωμένο νερό με ανώτερη τιμή την ενδεικτική τιμή της φιάλης: 0,50€ για 0,5 lit, 1€ για 1 lit και 0,75€ για 0,750 lit και ό,τι άλλο επιτρέπεται από τη νομοθεσία περί κινητής καντίνας.
  • Οι τιμές πώλησης θα πρέπει να αναγράφονται σε εμφανές σημείο.

Θαλάσσια αθλήματα:

  • Η εν λόγω θέση είναι επιφανείας 76 τ.μ. περίπου, (πλάτους 4 μ. και μήκους 19 μ.) και οριοθετείται Νότια από τη γραμμή Αιγιαλού, Βόρεια από τη θάλασσα, Δυτικά από την νοητή γραμμή που συνδέει το βόρειο τμήμα του με το νότιο και σε απόσταση 138 μ. από τον «Πύργο» του Ναυαγοσώστη και Ανατολικά από την νοητή γραμμή που συνδέει το βόρειο τμήμα του με το νότιο και σε απόσταση 50 μ. από τον Κόκκινο Βράχο.
  • Επιτρέπονται ποδήλατα θαλάσσης-κανό, θαλάσσια σπορ πλην τζετ σκι και αλεξίπτωτο. Ο πλειοδότης υποχρεωτικά πρέπει να έχει στο όνομα του άδεια ταχύπλοου για την ασφάλεια των λουομένων και να διαθέτει βάρκα με μηχανή για τις ανάγκες του ναυαγοσώστη.
  • Αρχική προσφορά μισθώματος 2001€.
  • Οι τιμές ενοικίασης πρέπει να αναγράφονται σε εμφανές σημείο.

Για το σύνολο των δραστηριοτήτων οι πλειοδότες οφείλουν να εναρμονίζονται με την κείμενη νομοθεσία ώστε να μη δημιουργούνται θέματα υποβάθμισης του περιβάλλοντος από την άσκηση της δραστηριότητας.

Η δημοπρασία θα διενεργηθεί στο Δημαρχείο Σάμης στη Σάμη, στις 22 Μαΐου 2009, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10η έως 12η μεσημβρινή ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου.

Για να γίνει κάποιος δεκτός στην Δημοπρασία θα πρέπει να προσκομίσει στην Επιτροπή της Δημοπρασίας:

  1. Γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή Τράπεζας ποσού ίσου με την τιμής εκκίνησης για κάθε θέση που θα δηλώσει συμμετοχή, η οποία θα επιστραφεί με την υπογραφή της σύμβασης.
  2. Φορολογική ενημερότητα.
  3. Βεβαίωση μη οφειλής στον Δήμο από το γραφείο ΟΤΑ της Δ.Ο.Υ Αργοστολίου που αφορά δημοτικά τέλη, τέλη ύδρευσης καθώς και οποιαδήποτε άλλη ληξιπρόθεσμη οφειλή καθώς και βεβαίωση μη οφειλής από την ΔΕΥΑ Σάμης.
  4. Διπλότυπο είσπραξης 50 € από τη Δ.Ο.Υ Αργοστολίου υπέρ του Δήμου Σάμης για έλεγχο φακέλου για κάθε θέση που θα δηλώσει συμμετοχή ο ενδιαφερόμενος.

Όσοι κατά τα προηγούμενα έτη δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους (μη πληρωμή μισθώματος) για οποιονδήποτε λόγο είτε ως μισθωτές είτε ως εγγυητές, δεν γίνονται δεκτοί στη Δημοπρασία είτε ως άμεσα ενδιαφερόμενοι είτε ως πληρεξούσιοι τρίτων είτε ως εγγυητές.

Ο μισθωτής υποχρεούται να συνοδεύεται από αξιόχρεο εγγυητή ο οποίος θα προσκομίσει:

  1. Φορολογική ενημερότητα.
  2. Βεβαίωση μη οφειλής στον Δήμο από το γραφείο ΟΤΑ της Δ.Ο.Υ Αργοστολίου που αφορά δημοτικά τέλη, τέλη ύδρευσης καθώς και οποιαδήποτε άλλη ληξιπρόθεσμη οφειλή.
  3. Βεβαίωση μη οφειλής από την ΔΕΥΑ Σάμης.

Το μίσθωμα θα είναι συνολικό και για τα δύο έτη της μίσθωσης. Η συμβατική σχέση μίσθωσης θα υπογραφεί με τον πλειοδότη αφού καταβληθεί εφ’ άπαξ από το μισθωτή το συνολικό προβλεπόμενο μίσθωμα και για τα δύο έτη της μισθωτικής σχέσης. Με την υπογραφή της σύμβασης θα επιστραφεί η εγγυητική επιστολή συμμετοχής. Για τους όρους της διακήρυξης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δημοτικό Κατάστημα. Τα έξοδα δημοσίευσης της παρούσας διακήρυξης θα βαρύνουν τους πλειοδότες. Σε περίπτωση που η δημοπρασία αποβεί άγονος θα επαναληφθεί στις 29 Μαΐου 2009 ημέρα Παρασκευή την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΞΕΝΑΚΗΣ-ΒΑΛΕΤΤΑΣ

4 σχόλια:

  1. Οι παραλίες ανήκουν στο λαό και πρέπει να είναι ελεύθερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταρχήν συμφωνώ φίλε ανώνυμε. από την άλλη δεν είναι πάντα τα πράγματα μονοδιάστατα. από την εμπείρία μου σαν ...τουρίστας μπορώ να σου πω ότι η περίπτωση της αντισάμου, τουλάχιστον όπως την διαχειρίζονταν μέχρι πέρσι, είναι μάλλον από τις καλές. Υπάρχει χώρος για όσους προτιμούν μια οργανωμένη παραλία, και είναι πολλοί αυτοί μάλιστα δε επισκέπτες πολύτιμοι για την οικονομία της περιοχής, αλλά και πολύς ελεύθερος χώρος. η πρόσβαση είναι ελεύθερη, υπάρχει ακόμη και δωρεάν χώρος στάθμευσης. ας σκεφτούμε παραλίες της αττικής που πέρσι δώθηκαν στο λαό, χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες: σε πολύ λίγο χρόνο έγιναν μη προσβάσιμες από τα σκουπίδια...

    θα ήταν νομίζω πολυ χρήσιμο και ένα μικρό λεωφορείο, σαν δημοτική συγκοινωνία που θα εξυπηρετούσε τις παραλίες της περιοχής - Αντίσαμο και Αγ. Παρασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, φίλε μου υπάρχουν και καλύτερα και χειρότερα μέρη... αλλά σαφώς συζητάμε για την Αντίσαμο που εγώ τα τελευταία 10 περίπου χρόνια την έχω κόψει για Ιούλιο και Αύγουστο....

    Να πούμε ότι είναι σπουδαία υπόθεση ο χώρος του παρκαρίσματος, αλλά είναι ανυπήφορη η κατάσταση με το κόκκινο χώμα που γεμίζει η παραλία... Όπου και να καθίσεις, όπου και να βάλεις πετσέτα γίνεται κατακόκκινη.

    Να πούμε επίσης ότι δυστυχώς δεν υπάρχει σεβασμός στον Έλληνα τουρίστα ή στον ντόπιο, αφού ο χώρος με τις απλώστρες είναι πολύ μεγαλύτερος από τον ελεύθερο χωρο που συνήθως που πηγαίνουν οι Έλληνες...

    Πέρυσι τον Αυγουστο τόλμησα να πάω μια φορά και δεν υπήρχε σημείο να καθίσεις.... και μην πει κανείς ότι υπάρχουν παραπέρα και τα βράχια...(άσε που έχει και αχινούς)

    Επίσης ο ελεύθερος χώρος που είναι στον Πύργο του Ναυαγοσώστη έχει δίπλα του το διάδρομο για τα θαλάσσια αθλήματα και όταν έχεις μικρά παιδιά δεν αισθάνεσαι και τόσο ασφαλής...

    Κάποτε ήταν τελείως αριστερα πίσω από τη θέση της Καντίνας... νομιζω πως ήταν το ασφαλέστερο σημείο...

    Τώρα για τα δυο μέτρα από την ακτή... τι να πω... μάλλον γλιστράνε οι ξαπλώστρες...

    Όμως θέλω να πω ότι η κάθε παραλία είναι ένα φυσικό δώρο... και είναι για τον κάθε άνθρωπο, πόσο μάλιστα για αυτούς που είναι κάτοικοι της περιοχής.

    Όταν λοιπόν φτάνεις στην παραλία και βλέπεις στη μια μεριά τακτοποιημένους κάποιους στις ξαπλώστρες και στην άλλη έναν ατελείωτο συνωστισμό... τότε διερωτάσαι γιατί;

    Νομίζω ότι είναι απλά θέματα που πρέπει να τα προσέξει ο Δήμος.
    Είναι υποχρέωσή του άλλωστε... σεβασμός στα δικαιώματα του πολίτη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγώ ήξερα ότι το αν ήθελες να νοικιάσει μια ξαπλώστρα σε μια palralia πήγαινες την έπαιρνες πλήρωνες και καθόσουν όπου ήθελες ... εδώ έχει δεσμεύσει ένα χορό τον οποιο θα βρίσκονται μόνιμα οι ξαπλώστρες. ο που είναι και το καλύτερο μέρος της παραλίας !εγώ αν θέλω να κάτσω εκεί πρέπει να μου επιβάλουν να πληρώσω ? όχι δεν θα πληρώσω και θα τις κάνω πέρα να κάτσω . ακόμα και τις παραλιες τις έχουμε κάνει ιδικτησίες του "καθενος" ... όπωςκαι τα σπηλαια" και αλλα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.