Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Λουκέτο στην Μελισσάνη σήμερα από το ΠΑΜΕ

Λουκέτο έβαλαν σήμερα το πρωί στο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης συνδικαλιστές του Π.Α.Μ.Ε. και οι εποχικοί υπάλληλοι, με αίτημα την επαναπρόσληψή τους. Παρόντες και πολλοί τουρίστες-επισκέπτες του σπηλαίου, από δύο κρουαζιερόπλοια με 4000 κόσμο που είχαν έρθει στο Αργοστόλι. Οι συνδικαλιστές δεν επέτρεψαν την είσοδο στους επισκέπτες (10 τουριστικά λεωφορεία κ αρκετά ταξί με κόσμο περίμεναν να επισκεφθούν το σπήλαιο).
Ένταση δημιουργήθηκε στον χώρο, ενώ υπήρξε και επεισόδιο μεταξύ τουρίστα και συνδικαλιστή, όταν ο πρώτος χαστούκισε τον δεύτερο! Στο σημείο πήγε και η αστυνομία.
Αίτημα των μέχρι και πέρυσι εργαζόμενων στο σπήλαιο, η επαναπρόσληψη τους φέτος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KefaloniaPress, ο Δήμος Σάμης είχε ενημερωθεί για την κινητοποίηση, αλλά δεν ειδοποίησε τους τουριστικούς πράκτορες. Την πληροφορία αυτή δεν την έχουμε διασταυρώσει και την μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη. Και το ίδιο ρεπορτάζ συνεχίζει "Οι συνδικαλιστές -σε δηλώσεις τους στο δημοσιογράφο της ΕΡΤ , Σάκη Βούτο επιμένουν ότι αυτή η κίνηση ήταν μονόδρομος έστω και αν είναι σε βάρος του τουρισμού. Σϋμφωνα με τις δηλώσεις του Νομαρχιακού Συμβούλου Δημήτρη Μαντζουράτου το πρώτο από όλα είναι οι εργαζόμενοι και όχι ο τουρισμός".

Το σπήλαιο παρέμεινε κλειστό όλο το πρωί και οι συνδικαλιστές αποχώρησαν στις 2:30 το μεσημέρι. Τα λεωφορεία και τα ΤΑΧΙ με τους τουρίστες δεν επισκέφτηκαν τελικά το λιμνοσπήλαιο αφού τα κρουαζιερόπλοια αναχωρούν στις 6 μμ.


Οι φωτογραφίες είναι από το KefaloniaPress.

Ως roupaki να σχολιάσουμε μόνο ότι και ο τουρισμός εργαζόμενους απασχολεί. Και ότι και του τουρισμού και των εργαζομένων προηγείται η ισονομία. Και όλοι έχουν καταρχήν δικαίωμα στην εργασία. Ακριβώς λοιπόν για να μην δημιουργούνται προβλήματα και μια αίσθηση "απώλειας κεκτημένων", είναι απαραίτητο να είναι εξαρχής ξεκάθαρες οι διαδικασίες προσλήψεων.

5 σχόλια:

  1. Ακριβώς! και όταν δεν θα έχουμε τουρίστες, θα διορίσουμε τους υπόλοιπους κατοίκους "επισκέπτες των σπηλαίων"!!! Όλα για την ψήφο παιδιά!

    Αιδώς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν καταλάβαμε καλά ζητούν να μονιμοποιηθούν όλα τα ρουσφέτια;Και οι υπόλοιποι κάτοικοι,οι νέοι; θα τους πληρώνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραια διαφήμιση κανουμε...Τώρα που μας περισεύουν οι τουρίστες τους διώχνουμε και αυτούς που έρχονται...Εύγε...Π.Α.Μ.Ε. γερά ...πατριώτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία υποδοχή καναμε στους τουρίστες ωρέ παιδια..έχομε πολλούς ετσι θα τους αυγατήσουμε..εύγε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλες οι γιαγιάδες να διοριστούν στα σπήλαια τώρα!!!
    Οι νέοι στη πυρά!!!
    Τι τους θέλουμε τους νέους, όταν δεν ψηφίζουν Σακούλα;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.