Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Η ΑΡΩΓΟΣ, ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑΣ



H Ιερά Μητρόπολις Ιταλίας (http://www.ortodossia.it/ ), διά του Ποιμενάρχου της κ.κ. Γενναδίου, αναδυκνείεται ολοένα και περισσότερο σε ένα πυρήνα αφενός ομολογίας της Ορθόδοξης πίστης μέσα στο κέντρο του Ρωμαιοκαθολικού κόσμου αλλά και αφετέρου ως χώρος δια του οποίου θεολογείται η πίστη μας, χώρος δηλαδή αγάπης και διαλόγου με τα άλλα δόγματα και κυρίως με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Ο διάλογος, πέρα από τις τράπεζες συζήτησης, πραγματώνεται και σε θέματα πρακτικά. Απότοκου αυτού του διαλόγου, το γεγονός της παράδοσης τμήματος των λειψάνων των Αγίων Φανέντων στην Eκκλησία της Κεφαλληνίας. Η αγάπη και το θερμό κλίμα που καλλιέργησε πρώτα ο μακαριστός Αθηναγόρας ως την Α.Θ.Π. τον Πατριάρχη ΚΠόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο, και δια της αρωγής του Σεβασμιωτάτου στις μέρες μας, έφεραν πίσω στον τόπο τους τα Ιερά Λείψανα των Αγίων μας. Διότι άνευ αυτού του θερμού κλίματος, όχι μόνο οι Άγιοι δε θα επέστρεφαν, αλλά, πολύ περισσότερο, οι έρευνες γι αυτούς θα έμεναν άκαρπες. Και τούτο συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις όπου η παρουσία του Σεβασμιωτάτου έπαιξε ρόλο πρωταγωνιστικό. Έτσι, αυτές τις μέρες, η προσευχή μας να κατευθύνεται και προς τον Οικουμενικό Θρόνο αλλά και την αγιώτατη Μητρόπολη Ιταλίας και Μελίτης, όπως ο αναστάς Κύριος δια πρεσβειών των Αγίων Φανέντων, συνεχίσει να ενισχύει τα διαβήματά τους, προς παν έργον αγαθόν!

Κεσέν Δανάλης Συράκος Ιωάννης
Αρχαιολόγος
Ρώμη, 6 Μαΐου 2009
Άρθρο Αναγνώστη

3 σχόλια:

  1. «.... Έτσι, αυτές τις μέρες, η προσευχή μας να κατευθύνεται και προς τον Οικουμενικό Θρόνο αλλά και την αγιώτατη Μητρόπολη Ιταλίας και Μελίτης, όπως ο αναστάς Κύριος δια πρεσβειών των Αγίων Φανέντων, συνεχίσει να ενισχύει τα διαβήματά τους, προς παν έργον αγαθόν!»

    Δηλαδή καλέ μου άνθρωπε αν κατάλαβα καλά θα πρέπει να προσεύχομαι σε εφκιούς τσου αγίους για να μεσολαβήσουν για την εξυπερέτησή μου στον Κύριο. Εμένα ο Θεός μου δεν μου έχει πει ότι χρειάζεται διαμεσολαβητές. Ρε ξέρετε τι πιστεύετε η πρέπει να σας κάμουμε φροντιστήριο;
    Η ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΧΟΝΤΡΑ;

    Και τι δουλειά έχει με την δική μου προσευχή στο Θεό μου ο Οικουμενικός θρόνος, η Μητρόπολη τση Ιταλίας που δεν την έχω ματακούσει και τση Μελίτης;

    Ορέ ο Θεός άμα πάμε εκεί απάνου θα μας έχει φάτσα μπάτσα χωρίς γλειψίματα και διαμεσολαβητές και δεν σας σώνουν ούτε τα Πατριαρχεία ούτε οι πρέσβεις ούτε τίποτσι. Τσίτσιδοι όπως σας έκαμε η μάνα σας θα είσαστε και θα μετράτε τα «αγαθά σας έργα».
    Ή κάνω λάθος;
    Υ.Γ.
    Πάντως πολύ θα μου άρεσε αυτό το τελευταίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά θα μας τρελάνετε τι θέλετε επιτέλους να φορέσουμε όλοι ράσο έγινε ξαφνικά η Σάμη Βατικανό και δεν το καταλάβαμε? Ασχοληθείτε επιτέλους με κάτι ουσιαστικό και αφήστε το παπαδαριό έλεος πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ αναγνώστη,
    για άλλη μια φορά να επισημάνουμε την "λογική" αυτού του blog: Είναι ένας ΑΝΟΙΧΤΟΣ χώρος ανάρτησης απόψεων. Αυτό σημαίνει ότι, πέρα από τα άρθρα της ομάδας μας, δημοσιεύουμε και άρθρα που στέλνουν στο email μας αναγνώστες. Μάλιστα ακριβώς αυτός είναι ο σκοπός μας, να δώσουμε διαδικτυακό βήμα σε όποιον ενδιαφέρεται για τα όποια τοπικά ζητήματα (είτε μέσω σχολίου είτε ως άρθρο), ώστε να γίνει μια όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή ανταλλαγή απόψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.