Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

9η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΜΗΣ

Η 9η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 12 Μαΐου 2009, στις 19:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Σάμης. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα (σε παρένθεση ο εισηγητής που προτείνει το θέμα προς συζήτηση):
  • Αίτηση συνδημοτών σε σχέση με τη λειτουργία των Σπηλαίων, (Πρόεδρος Δ.Σ.)
  • Αίτηση κ. Δημοσθένη Γιακουμάτου αναφορικά με την αδελφοποίηση του Δήμου Σάμης, (Πρόεδρος Δ.Σ.)
  • Αίτηση κ. Δημήτρη Μιχαλάτου αναφορικά με ζημιές στον προαύλιο χώρο του Σπηλαίου Δρογκαράτης, (Πρόεδρος Δ.Σ.)
  • Απόφαση για ανάθεση εντολής εκπόνησης μελετών: 1.Κόστους Οφέλους 2.Κτηματογραφικές αποτυπώσεις της μελέτης ¨Διαμόρφωσης και ανάδειξης της περιοχής του σπηλαιολογικού πάρκου¨, για το έργο ¨Σπηλαιολογικό Πάρκο Σάμης¨, (κ.Δήμαρχος)
  • Μείωση εγγυήσεων έργου "Γυμνάσιο Σάμης", (Αντιδήμαρχος)
  • Μείωση εγγυήσεων έργου "Λύκειο-Νηπιαγωγείο Σάμης", (Αντιδήμαρχος)
  • Αποδοχή έκτασης γης για δημιουργία οδού 4 μ. στο Δ.Δ. Πυργιού, (Αντιδήμαρχος)
  • Αίτηση για την οικονομική ενίσχυση (850 €) εκπαιδευτικής εκδρομής Δημοτικού Σχολείου Σάμης, (Πρόεδρος Δ.Σ.)
  • Αίτηση για την οικονομική ενίσχυση (10.000 €) Παπυργιακού Α.Ο., (Πρόεδρος Δ.Σ.)
  • Έγκριση Απόφασης υπ’ αρ. 6/2009 Τοπικού Συμβουλίου Καραβομύλου, (Πρόεδρος Δ.Σ.)
  • Έγκριση σύμβασης απευθείας ανάθεσης έργου ¨ΕΟΡΤΙΑ ΣΑΜΗΣ 2009¨από το Δήμο στη ΔΕΤΑΠ Σάμης ποσού 45.000 €, (Οικονομική Υπηρεσία)
  • Επιχορήγηση ποσού (3.444 €) Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου Σάμης, (Αντιδήμαρχος)
  • Επιχορήγηση ποσού (1.440 €) Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου-Λυκείου Σάμης, (Αντιδήμαρχος)

8 σχόλια:

  1. Τούτοι οι άρχοντες της ΣΑΜΗΣ είναι για γέλια και για κλάματα,δουλεύουν λένε τις σπηλιές με εθελοντές.Θέλω ναγραφτώ και εγώ εθελοντής. Μπορείτε να μου πείτε που γίνονται αιτήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai oi diythintades ton sphleon ethelontes einai kai aytoi ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιοι εθελοντές; Τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά χαμος γίνεται σε όλα τα δημοτικά συμβούλια!
    Η γραμμή λεπτή και τα συμφέροντα πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στά αποτελέσματα του προηγούμενου ΔΣ διαβάσαμε ότι για τον Κανονισμός Διαχείρισης-Λειτουργίας των Σπηλαίων ενώ συζητήθηκε το θέμα, δεν ετέθη πρόταση σε ψηφοφορία και δεν ελήφθη καμία απόφαση. Και τώρα ο Δήμος αντί να συνεχίσει τη συζήτηση για τον κανονισμό, μπας και καταλήξει κάπου, συζητά μόνο αιτήσεις συνδημοτών σχετικά με το θέμα. Ευτυχώς δηλάδή που οι δημότες καταθέτουν προτάσεις. Αλήθεια, αυτή η αίτηση σχετικά με τι είναι; Μέχρι να μαθει το ΔΣ να συζητά ας μάθει να γράφει τις ανακοινώσεις του! Αλλά, βέβαια, ακόμη δεν έχουν μάθει πως μπαινουν τα εισαγωγικά όταν γράφουμε ελληνικά και βλέπουμε δυο άνω τελείες αντί για εισαγωγικά!!!!

    Κάτι κινείται για το σπηλαιολογικό πάρκο ή μου φαίνεται? υπάρχει κάποιο σχέδιο γι αυτό; (μπορεί απλά να μην το ξέρω, οπότε ζητάω συγγνώμη...)

    Τι προβλέπει αυτή η ανάθεση στη ΔΕΤΑΠ για εόρτια?? Αλήθεια είμαστε ικανοποιημένοι από το είδος και την ποιότητα των εορτίων?? από την ανταπόκριση του κόσμου??

    Στο προηγούμενο ΔΣ υπήρχε θέμα σχετικά με Αναθεώρηση σύμβασης Δήμου Σάμης-ΔΕΗ σχετικά με το έργο "Αισθητική αναβάθμιση δικτύου διανομής Ηλεκτρικής ενέργειας στη Σάμη". Μάθαμε από το blog ότι ενώ συζητήθηκε το θέμα, η συνεδρίαση του Δ.Σ. διεκόπη πριν τη λήψη απόφασης. Δε θα ηταν λογικό να συνεχιστεί και εδώ η συζήτηση από εκεί που σταμάτησε και να ληφθεί μια απόφαση?? Μαλλον όχι... το αφήνουμε για το Σεπτέμβρη....

    Πάλι, στο προηγούμενο ΔΣ υπήρχε θέμα για ενέργειες Δήμου Σάμης για την ανάδειξη-αξιοποίηση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής. Ούτε εδώ ελήφθη κάποια απόφαση, αλλά το θέμα δεν συνεχίζεται μάλλον, ε?

    Περιμένουμε σε κάθε θέμα να λαμβάνεται και κάποια απόφαση, ένα βήμα προς τα μπροστα! αντί για αυτό έχουμε συζητήσεις, χαμηλής ποιότητας, αλλα υψηλης τηλεθέασης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Δήμαρχος και η ομάδα του γράφουν τις προτάσεις και τις αποφάσεις των Δ.Σ.στα......Παρακολουθώ τηλεοπτικώς όλα τα Δ.Σ.και συμφωνώ με το Γιώργο για τα ανούσια θέματα που μπαίνουν για συζήτηση από το Δήμαρχο.Θα πώ στον Αντώνη που συνέχεια κάνει σωστές προτάσεις:Φίλε δεν κουράστηκες να λες και να μην ακούει κανείς; θαυμάζω το κουράγιο και την επιμονή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παρακολούθησα τοΔ.Σ. όσο αναφορά για τα σπήλαια και από ότι πληροφορήθηκα τελικά λύση βρέθηκε για το πως τα θα πάνε οι άνθρωποι στις δουλειές τους ... ένα άλλο βεβαια είναι και το τουριστικό γραφείο το οποιο λειτουργεί ... εκεί πως γίνανε οι πρόσληψεις?
    είναι εθελοντές και αυτοί ? έχουν τα προσόντα η "δουλεψουν" εκεί? έγινε προκήρυξη για τις θέσεις αυτές ... τι γίνετε λοιπόν ... ? τα έχουμε ισοπέδωση πλα η κατά στάση έχει ξεφύγει δεν υπάρχει "τιποτα" ούτε δήμος ούτε κράτος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.