Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Νέο Περιοδικό για την Κεφαλονιά από το Σύλλογο Απανταχού Σαμικών

Επικαιρότητα,
Ένα νέο περιοδικό με θέματα για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την υγεία και άλλα θέματα ζωτικής σημασίας για την Κεφαλονιά ξεκίνησε να εκδίδει ο Σύλλογος Απανταχού Σαμικών. Διανέμεται δίχως οικονομική επιβάρυνση στα μέλη του συλλόγου Σαμικών, στα σχολεία του Δήμου Σάμης καθώς και στους αθλητικούς συλλόγους του νησιού.
Η εφημερίδα σε πρώτη φάση εκδίδεται σε 1.500 αντίτυπα και με προοπτική για ακόμα περισσότερα.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια. Όπως αναφέρεται και στο editorial, "... η δημιουργία της "Παιδιόθεν" δεν ήταν μια απόφαση της στιγμής. Ήταν μια ιδέα που συζητήθηκε και μελετήθηκε αρκετά από τα μέλη, πρωτίστως, του Συλλόγου και έχει ως στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων όλων των ανθρώπων που κατάγονται από την Κεφαλονιά, την ενημέρωση, τη ψυχαγωγία αλλά και τον προβληματισμό. Θέλαμε μια ενεργητική εφημερίδα, που θα αγκαλιάζει, κυρίως, το νεανικό κοινό, το οποίο έχει τις ίδιες ανησυχίες με εμάς. Θα βελτιωνόμαστε από τεύχος σε τεύχος και αυτό αποτελεί δέσμευση."

"Εννοείται ότι η Παιδιόθεν δεν αποτελεί κερδοφόρα επιχείρηση, γι αυτο και θα μοιράζεται δίχως οικονομική επιβάρυνση. Εκδίδεται από το μεράκι, τον ενθουσιασμό και το πάθος, αρχικά, των μελών του Δ.Σ. και στην συνέχεια απ' όλων εσάς, που επιζητούμε και θέλουμε να έχετε ενεργό ρόλο. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κρίσεις, επικρίσεις, σχόλια και ... σχολιανά, αλλά και φωτογραφίες, θέματα, επώνυμες επισημάνσεις για όλα τα θέματα. Σας περιμένουμε..."



12 σχόλια:

  1. ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΛΟΓΟΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εννοεις να μας φορέσουν κανένα εισαγόμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξερουν αυτοι εχουν πειρα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. doste ta kleidia tou dhmou sto vgenopoulo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. pantos as poume kai dyo kala logia gia to periodiko! den einai eukolo na ekdidei enas sullogos entupo kai malista na to dianemei dorean!! kali epitixia stin prospathia tou sillogou ton apantahou samikon!!

    Oso gia tous ...eisagomenous dimarxous, kaneis de bgainei monos tou. bgainei opoios parei tis polles psifous...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΣΑΝΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μας φταίει λοιπόν ο σύλλογος, ούτε κανείς άλλος, παρά μόνο εμείς οι ίδιοι. Κ δεν πιστεύω ότι κάποιος εδώ μέσα θέλει να θεωρεί τον εαυτό του άβουλο ον. Ας αναλογιστούμε όλοι τι ψηφίζουμε κ κυρίως ΓΙΑΤΙ, με ποια κριτήρια κ για ποιο σκοπό...
    Όσο για το περιοδικό/εφημερίδα,δεν βλέπω γιατί να μην θεωρηθεί θετική κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γιατί ορέ αδέλφια ο προ|μενος έγραψε 3 φορές...
    μία αγγλιστή,μία με κεφαλαία και μία με μικρά???
    το λοιπό γράφεται ούλοι εσείς που αγαπάτε τη Σάμη
    τα νέα τση και ας μην μας τοιράτε από μακριά...
    κι ας μη μας στέρνετε κάνα γράμμα που και που.
    κι άμα τον θυμηθήτε το γυαλό ελάτε από το πουθενά να τον ρουφήξετε...μιας κι εμείς ούλη μας
    τη ζωή τση δύνουμε , κοποιάστε αμα τελειώσετε τσι
    δουλειές σας να τσι πάρετε...καλή βοσκή ορέ μαθημένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΝΑ ΑΝΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΟ ΜΕ
    ΚΕΦΑΛΑΙΑ!!!ΑΝΤΙΟ το λοιπόν.(Υ.Γ.)Είμαι ο από
    πάνω!!!KODRASTAROS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι αποδεδειγμένο ότι γιά όποιο λάθος, κακό ή στραβό συμβαίνει, φταίει ο άλλος, ο οποιοσδήποτε άλλος. ΕΓΩ έχω ευθήνη μόνο σε ότι καλό έχει συμβεί.
    Παιδιά συγχαρητήρια γιά την νέα σας προσπάθεια. Το ότι πήρατε αυτήν την απόφαση και προχωράτε στην έκδοση του πρώτου φύλλου σας, είναι ήδη ένα μεγάλο βήμα. Σας εύχομαι γιά τη συνέχεια υπομονή και επιμονή. Από πείρα, μπορώ να σας βεβαιώσω ότι θα σας χρειαστούν αρκετά αποθέματα από αυτά τα "εφόδια". Όσο για τους "λαιστρυγόνες" και τους "κύκλωπες" ποτέ μην τους φοβηθείτε, αυτοί είναι που δίνουν νόημα στο "ταξίδι". Καλή δύναμη.
    Χ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Σαμικών. Αποδεικνύουν ότι έχουν αγάπη για τον τόπο μας αλλά πάνω από όλα: είναι πρωτοπόροι!!
    'major arx το αστερόεν'

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.