Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Σχεδιασμός απομάκρυνσης αμιάντου από το Νομό.

Με πολύ ενδιαφέρον διαβάσαμε για την πρόθεση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να ξαναδεί το ζήτημα της απομάκρυνσης του αμιάντου από την Κεφαλονιά. Θεωρούμε ότι είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα για την υγεία των κατοίκων του νησιού μας.

Ακόμη πιο κρίσιμο για την περιοχή μας, καθώς στην Σάμη υπολογίζεται ότι η συνολική επιφάνεια που καλύπτεται από αμίαντο εγγίζει τις 20000 τετραγωνικά μέτρα!

Παραθέτουμε ένα μέρος από την σχετική δημοσίευση.


makiss



Με εισήγηση του Νομάρχη κ. Δ. Γεωργάτου το Νομ. Συμβούλιο συζήτησε ένα θέμα που απασχολεί εδώ και χρόνια την Κεφαλονιά: την απομάκρυνση του αμιάντου στο Νομό μας.

Δυστυχώς στο Νομό μας βρίσκεται σε μεγάλη έκταση ιδιαίτερα στη Σάμη, όπως τονίστηκε από τον Νομάρχη αλλά και από άλλους ομιλητές. Παρέμβαση για το θέμα αυτό έγινε και από τον Δημ. Σύμβουλο της Σάμης κ. Αντ. Καλλιβωκά. Ο προβληματισμός ήταν πολύ μεγάλος σχεδόν απ' όλους τους Νομ. Συμβούλους.

Ο Θ. Γαλιατσάτος όπως και πολλοί άλλοι ομιλητές διαπίστωσαν κάτι σημαντικό: Ξεκινάμε κάτι το οποίο δεν ξέρουμε αν τελειώσει κι αν πραγματικά θα γίνει αποδεκτό όπως πρέπει από τις υπηρεσίες τις ελληνικές και τις ευρωπαϊκές. Πρέπει να μάθουν όλοι στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη ότι παίρνεται αυτή η πρωτοβουλία. Ο κ. Νομάρχης τόνισε ότι ο σωστός πολίτης είναι ο καλά ενημερωμένος πολίτης, επίσης πρότεινε την δημιουργία Επιτροπής η οποία θα αναλάβει να "κινήσει" την όλη υπόθεση. Ο κ. Σ. Κουρής τόνισε ότι δεν πρέπει να σπείρουμε πανικό στον κόσμο. Ο κ. Μαντζουράτος επισήμανε ότι θα έχει μια οικονομική αντιστοιχία μεγέθους, όπως είπε χαρακτηριστικά "δεν είναι παίξε γέλασε", και σε τελική ανάλυση τι θα κάνει η Επιτροπή.

Στην Επιτροπή θα προεδρεύει ο κ. Θ. Γαλιατσάτος και θα συμμετέχει και ο κ. Σπαθής, όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες: ΤΕΕ, ΤΕΔΚ-ΚΙ, Πολεοδομία κλπ.

http://www.kefaloniaphotonews.gr/


Δείτε ολόκληρη την δημοσίευση στο http://www.kefaloniaphotonews.gr/news.asp?id=3617&catid=1&rndid=24022009

3 σχόλια:

  1. Το 2004 για αυτό το θέμα είχε κατατεθεί συγκεκριμένη προταση από Δημοτικό Σύμβουλο στο Δήμο Σάμης.Τότε ίσχυαν προγράμματα.Χάθηκε η ευκαιρία τότε. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν γράφεις το όνομα του συμβούλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai oxi mono, kai ta programata pou xathikan auta prepei na ta xeroume...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.