Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Μια αξιοπρόσεκτη συλλογή

Πραγματικά ενδιαφέρουσα η δουλειά που κάνει ο συντοπίτης μας Τάσος Καβαλλιεράτος- Κοντύλης με την συλλογή παλιών φωτογραφιών από πρόσωπα και μέρη του τόπου μας. Ανασύρουν μνήμες στους παλιότερους, δίνουν μορφή στις ιστορίες που ακούγαμε οι νεότεροι, ενώ πολλές αποτελούν πραγματικά κειμήλια...
Ένα δείγμα από την συλλογή του καθώς και νεότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο blog www.vlahatasamis.blogspot.com


1941. Αργοστόλι Κεφαλονιάς... Ο λόχος εφέδρων κατά το β' παγκόσμιο πόλεμο.





Εργάτες ανοίγουν τη γαλαρία στο λημνοσπήλαιο Μελισσάνης στο Καραβόμυλο Κεφαλονιάς.
Από το 1963 που ανοίχτηκε η γαλαρία το σπήλαιο έγινε επισκέψιμο και αξιοποιήθηκε τουριστικά.
Από αριστερά... Διονύσης Βιτωράτος, Αναστάσιος Καβαλλιεράτος-Τσόμπος και Γιάννης Δήμας.

...vfarad

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο σου βρε Τάσο για την προσπάθεια και καλή δύναμη για τη συνέχεια! Και διπλό μπράβο γιατί προτίμησες για το blog σου το ιστορικό όνομα του οικισμού με τις μνήμες και τις ρίζες και όχι το σχετικά ιστορικά άχρωμο Καραβόμυλος, που θυμίζει εκείνες τις απρόσωπες γέφυρες στα χαρονομίσματα του ευρώ...
    ΥΓ Μήπως είναι ώρα να δούμε την σήμανση και ανάδειξη με ενημερωτικό υλικό των προσεισμικών οικισμών ως τόπων της μικρής μας ιστορίας; Λέω μήπως; Δεν χρειάζονται χοντρές εργολαβίες(για να μην ανοίξουμε την όρεξη ορισμένων),απλές δράσεις σήμανσης και πληροφόρησης για όλους τους επισκέπτες, δικούς μας και ξένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.