Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Επίσκεψη Νομάρχη στις περιοχές κατολισθήσεων

Διαβάσαμε στο kefaloniaphotonews.gr :

Ο Νομάρχης κ. Δ. Γεωργάτος, συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη κ. Σπ. Μοσχόπουλο, το Γεωλόγο της Νομαρχίας Β. Ανδρεάτο και τους Μηχανικούς του Μηχανικού Εξοπλισμού της Νομαρχίας, επισκέφθηκαν κατ’ αρχήν την περιοχή της κατολίσθησης στο δρόμο Ρουπάκι – Πυργί, όπου πραγματοποιούνται έργα αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου και ερευνητικές γεωτρήσεις.
Στην επιτόπια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκε η περαιτέρω βελτίωση της προσωρινής λύσης και, μετά την εκτίμηση των αποτελεσμάτων των γεωτρήσεων, θα αποφασιστεί η τελική λύση.
Κατά την επίσκεψη παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Σάμης κ. Μ. Βαλέττας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης.
Στη συνέχεια ο Νομάρχης με τον Αντινομάρχη και τους μηχανικούς της Νομαρχίας επισκέφθηκαν το σημείο του δρόμου Αλειματάς – Ασπρογέρακας, όπου υπήρξε και εκεί το ίδιο φαινόμενο ερπυσμού εδαφών και κατολίσθηση τμήματος της οδού.
Υπήρξε άμεση παρέμβαση, έτσι ώστε σύντομα να αποκατασταθεί προσωρινά η βατότητα της οδού. Συζητήθηκαν τρόποι τελικής επισκευής, όταν σταματήσουν οι έντονες βροχοπτώσεις που φαίνεται ότι είναι υπαίτιες για τις ζημιές, σε συνδυασμό με την ιδιαιτερότητα των εδαφών. Μέχρι τότε θα παρακολουθείται η εξέλιξη του φαινομένου.
Όσον αφορά δημοσιεύματα σχετικά με το έγγραφο του Δήμου Σάμης που προειδοποιούσε για τις κατολισθήσεις στο δρόμο Ρουπάκι – Σάμη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση διευκρινίζει τα ακόλουθα:
- Το έγγραφο του Δήμου Σάμης (Ιανουάριος 2008) προειδοποιεί για πιθανές κατολισθήσεις σε όλο το μήκος του δρόμου Ρουπάκι – Πυργί. Ένα πρόβλημα που είναι γνωστό και συχνό για το μεγαλύτερο μέρος του οδικού μας δικτύου. Τα σημεία που παρουσιάζουν κατολισθήσεις είναι πάρα πολλά και είναι οικονομικά αδύνατο να αντιμετωπιστούν όλα προληπτικά με δεδομένο και το απρόβλεπτο των θεομηνιών.
- Μετά το σεισμό της 25ης Μαρτίου 2007, όπου επίσης είχαμε αρκετές κατολισθήσεις, εννιά μήνες πριν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης, ο Νομάρχης ζήτησε από το ΥΠΕΧΩΔΕ το ποσό των 2.000.000 ευρώ για ειδική μελέτη άρσης επικινδυνότητας του οδικού δικτύου. Αυτή η χρηματοδότηση δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα.
- Το 2007, έξη μήνες πριν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης, με πρωτοβουλία της Νομαρχίας, ζητήθηκε η αρωγή του πλέον ειδικού εθνικού φορέα που είναι το ΙΓΜΕ για την άποψή του για κάποια «δύσκολα» σημεία του οδικού δικτύου (ένα εκ των οποίων είναι και το συγκεκριμένο όπου υπήρξε η κατολίσθηση). Η έκθεση του ΙΓΜΕ βρίσκεται στην κατοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και λαμβάνεται υπ’ όψιν τόσο για τη βραχυπρόθεσμη όσο και για τη μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος. Η όποια, ωστόσο, λύση απαιτηθεί θα χρειαστεί την οικονομική αρωγή της Πολιτείας, καθώς οι πόροι της Ν. Α. είναι περιορισμένοι και το κόστος ανάλογων εργασιών υψηλό.


Αντιγραφή από : www.kefaloniaphotonews.gr

1 σχόλιο:

  1. καλά τώρα το πήραν είδηση οι 'επί τόπου' άρχοντές μας και ειδικοί μηχανικοί ότι βρέχει στην Κεφαλονιά, ότι ο δρόμος είχε πάρει την κατηφόρα εδώ και καιρό; Όχι τίποτε άλλο αλλά δεν προλάβαμε να χαρούμε το έργο, να συγχαρούμε αυτούς που μας φροντίζουν να μην αποκοπούμε χειμανιάτικα εμείς οι ορεισίβιοι..
    Αλήθεια ποιός θα μας σώσει από τους ερπυσμούς στους εγκεφάλους των αρμοδίων και τα προϊόντα των κατολισθήσεων τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.