Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Άφιξη Ιερών Λειψάνων Αγίων Φανέντων

Με ιδιαίτερη συγκίνηση την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», υποδεχθήκαμε ιερά λείψανα των Αγίων Φανέντων, δηλαδή των Ομολογητών Αγίων της Κεφαλονιάς Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος. Τα λείψανα των τριών Aγίων, που έζησαν σαν ερημίτες στη Σάμη τόν τέταρτο μ.Χ. αιώνα, αγνοούσαμε για αιώνες. Μετά από πολυετή έρευνα εντοπίσθηκαν στη Βενετία, όπου έπειτα από επιστημονική εξέταση, αποδόθηκαν στην Εκκλησία της Κεφαλονιάς. Τον ιερό θησαυρό μετέφεραν στην Ελλάδα ο Πρωτοπρεσβύτερος – ερευνητής Γεώργιος Αντζουλάτος και ο εφημέριος της Σάμης Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Αλεξάτος.




...makiss

3 σχόλια:

  1. Εμπρός λοιπόν στον δρόμο που χάραξαν ο Εφραίμ με την Αγία Ζώνη και ο παπάς του Αρχάγγελου με την Παναγία που δάκρυζε.

    ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ .

    Όπως είπε και ο παρεπιδημών στον Κορυδαλλό Αγιος Αττικής ,''πρέπει να έχουμε το κάτι τι μας για τα γεράματά μας'' .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοι επιστήμονες αναγνώρισαν τα λείψανα των Αγίων Φανέντων;

    Ο κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος δεν είναι εύκολο να πειστεί ότι μετά από τόσους αιώνες - με τόσους πολέμους και καταστροφές, με τόσες κλεψιές και αγοροπωλησίες λειψάνων - και μετά από μια τόσο συνοπτική διαδικασία εντοπίστηκαν τα λείψανα των Αγίων Φανέντων.
    Όλοι γνωρίζουμε ότι η ταυτοποίηση σκελετών ή μεμονωμένων οστών είναι μια ολόκληρη επιστήμη. Και αυτή η επιστήμη έχει αρχές και κανόνες, βασίζεται σε διαδικασίες και μελέτες και προϋποθέτει σεβασμό στην επιστημονική δεοντολογία.
    Αν λάβουμε υπόψη μας τα όσα υπεύθυνα γράφτηκαν
    και δηλώθηκαν για τον "εντοπισμό" των λειψάνων των Αγ. Φανέντων, είμαστε σίγουροι ότι δεν τηρήθηκαν οι αναγκαίες επιστημονικές προδιαγραφές. Επομένως εγείρονται εντονότατες ενστάσεις για την όλη διαδικασία και διατυπώνονται σοβαρότατες αμφισβητήσεις για την ταυτοποίηση των λειψάνων που ως "ιερά λείψανα των Αγίων Φανέντων" έχουν έρθει στην Αθήνα και ετοιμάζονται να έρθουν στη Σάμη.
    Και μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι στις εκδηλώσεις μεταφοράς και εναπόθεσης των λειψάνων αυτών στη Σάμη και μπλεχτεί και η τοπική εξουσία (Νομάρχης, Δήμαρχος κ.λπ.). Οι τοπικές αυτές Αρχές περιλαμβάνουν στους κόλπους τους αξιόλογους επιστήμονες. Πώς δέχτηκαν να νομιμοποιήσουν και να επισημοποιήσουν τέτοιες αμφίβολης επιστημονικής ποιότητας ενέργειες; Ας άφηναν μόνη της την τοπική Εκκλησία να κάνει ό,τι εκείνη νόμιζε. Τώρα η δική τους συμμετοχή οδηγεί στην απαξίωση θεσμών - ή όχι;

    Για να αντιληφθεί κανείς πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα της ταυτοποίησης λειψάνων δε θα παραπέμψουμε σε ειδικά βιβλία και επιστημονικές μελέτες. θα καλέσουμε τον κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη αυτού του κειμένου να ανατρέξει στην αθηναϊκή εφημερίδα "Η Καθημερινή", στο φύλλο της Κυριακής 25 Ιανουαρίου 2009. Αυτό λοιπόν το φύλλο της έγκριτης εφημερίδας έχει ολόκληρη τη σελίδα 17 αφιερωμένη σε έρευνες και διαδικασίες ταυτοποίησης σκελετών και οστών.
    Συγκεκριμένα, φιλοξενεί μια κατατοπιστική συνέντευξη του Αργεντινού ανθρωπολόγου Λουίς Φοντερμπρίντερ, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι "πολύπειρος επιστήμονας" και "θεωρείται αυθεντία διεθνώς στα ζητήματα αναζήτησης της αλήθειας μέσα από τους τάφους". Ο ίδιος μέσα από τη συνέντευξη "καταθέτει συγκλονιστικές στιγμές από την πολύχρονη αναζήτηση της αλήθειας ανάμεσα σε εκατοντάδες τάφους, χιλιάδες αγνοούμενους και δολοφονημένους".
    Ο ίδιος ο Φοντερμπρίντερ μαζί με τους συνεργάτες του έχει εργαστεί στην Αργεντινή, στη Χιλή, στην Κροατία και αλλού για την ταυτοποίηση σκελετών.Είναι εκείνος ο οποίος ξέθαψε και ταυτοποίησε το σκελετό του Τσε Γκεβάρα το 1997 στη Βολιβία και αυτή την περίοδο ηγείται του προγράμματος για την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της Κύπρου. Δεν μας επιτρέπει ο χώρος να αναφέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες.
    Πάντως, σε καμιά περίπτωση η διαδικασία ταυτοποίησης "των λειψάνων των Αγ. Φανέντων" δε συμφωνεί με την επιστημονική ταυτοποίηση. Γι' αυτό ακριβώς ο λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να συμφωνήσει με παρωδίες αναγνώρισης και ταυτοποίησης. Ας μας έλεγαν καλύτερα ότι έγινε "θαύμα" και ότι κάποια "Ανώτερη Δύναμη" υπέδειξε σε κάποιους "εκλεκτούς" θνητούς τα συγκεκριμένα λείψανα. Έτσι θα το καταλαβαίναμε καλύτερα...
    Αλλά, αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε.

    ΚΥΑΤΙΣ Η ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. exeretika endiaferon sxolio! eimai sigouros ki egw oti ta erwtimata pou diatiponontai apasxoloun megalo tmima twn simpolitwn mas. 9elw na pisteuw oti oi prwtagwnistes auths ths prospa9eias exoun apantiseis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.